Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystachana..

za pol godziny mam kolende pomózcie

Polecane posty

Gość wystachana..

moja pierwsza we własnym domu mieszkam sama ,.. zdecydowałam ze przyjeme ksiedza .. co sie odpowiada na słowa pokój temu domowi i wszystkim jego mieszkancom bo nie pamietam nie smiejcie sie pomozcie bo stres mnie zjada :)

Gość kolĘda to nie trzęsienie
ziemi :)

Gość odpowiada sie
a teraz sie wypne i pójdźmy do sypialni

Gość wystachana..
i duchem twoim sie mowi ?? no niepamietam moze ktos powazny pomoze

Gość odpowiada sie
a na koncu amen

Gość odpowiada sie
wypluj to nie woda święcona

Gość wystachana..
dzieki bardzo na kafeterian nie mozna liczyc

Gość wystachana..
up

Gość ksiądz po kolędzie
ujmij me kropidło i czyń swoją powinność niewiasto a uświęć pochlapaniem dom swój soczyście

Gość wystachana..
chce wykonac z ksiedzem niezwykle ekwilibrystyczna sztuczke polegajaca na tym ze zabiore go do t4esco i wloze do zamrazarki z pizza 1.99zl a on zamieni ją w wino gronowe siarkowane za 2.99

i z duchem Twoim ;) kurde pamiętasz księdza kwestię a swojej nie ;) nie przejmuj się,ksiądz Cie nie zje ;) chyba ;):P

Gość wystachana..
włożyłam już do koperty 2 glonojady, myslicie ze wystarczy?? czy dolozyc rybke nemo z tesco za 3.99zł?????

Gość ksiadz mowi pokoj temu domowi
a ty dopowiadasz - i wszystkim jego mieszkancom

haha,racja-powyżej,tak się przejęłam że pomyliłam ;) potem on mów Pan z Wami i wtedy się odpowiada i z duchem Twoim ;) czyta urywek i modlicie się,potem krzyżyk się całuje no i gadka szmatka ;) i papa ;)

Ale pierdzielenie w tym artykule :D Już widzę, jak się biedni uciśnieni parafianie zapożyczają gdzie popadnie, żeby księdzu 300 zł ofiary nieobowiązkowej do koperty dać :D

Gość ....///......./////
"wystachana.. chce wykonac z ksiedzem niezwykle ekwilibrystyczna sztuczke polegajaca na tym ze zabiore go do t4esco i wloze do zamrazarki z pizza 1.99zl a on zamieni ją w wino gronowe siarkowane za 2.99" alez sie uśmiałam, masakra hahaha- dobre dobreeee!!!!!:)

Gość patikka
Kotka Mruczurotka- chyba naprawdę nie wiesz jak jest :P W większych miastach ludzie to mają gdzieś, ale w małych mieścinach to ludzie, zwłaszcza starsi, żyją pod wielką presją kościoła, proboszcza... Mojej babci kiedyś ksiądz powiedział zniesmaczony, że jej sąsiad dał do koperty o wiele więcej niż ona... :O

Gość marcin12344321
a mi ksiądz ostatnio powiedział że nie chce kawy bo go potem prostata uwiera

Gość marcin12344321
i dodał że jeśli mam herbate z tesco to mu moge zrobic 2 litry w teromos na droge bo przypiżdża

Gość beeeeeebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ja tam jestem ze wsi i nie czuje zeby tu kto zył pod presją mksiędza, wszyscy go obgadują między soba i w internecie o nim piszą he he

Gość beeeeeebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ale są oczywiście i ciekawsze tematy do plotów niż ksiądz. w tym roku nie przyjęłam w ogole kolędy :classic_cool:

Nas naszedł podczas remontu,nie wiedzieliśmy,że w ogóle chodzi,kasy w domu tyle aby ministrantom skromnie rzucić:P zobaczył jaki rozpierdziel to się szybko zmył,kasy nie dostał i nie dostanie!!!

Gość CO mam robić
nie lubie ksiendza

Gość marcin12344321
to zostaw na boku i zjedz ziemniaczki

Gość marcin12344321
moge poczęstować księdza chlebem z magulum?

Gość CIEMNIACTWO
Ksiadz mowi:pokoj temu domowi TY odpowiadasz: i wszystkim do niego przybywajacym. Tyle wypowiedzi,ale autorzy jeden glupszy od drugiego.

Gość v cxvxcv
cvxzvxcv

Wiem jak jest. To znaczy dowiedziałam się w tym roku, na nowej parafii, gdzie ksiądz ogłosił, że podczas kolędy będzie zbierał na msze, jak ktoś chce, a oprócz tego z każdego domu po 200 zł na remont plebani i nagłośnienie kościoła. Myślisz, że ludzie dali? To znaczy Ci, których nie stać. A jak na niego nadawali! Choć ogólnie spoko ksiądz, ale niegospodarny... Ma trochę zwierząt, remont zrobił na kredyt i si ę zagrzebał w tym... Podobno wcześniej taki nie był za kasą, ale ma nóż na gardle.. .Ja w ogóle byłam w szoku, bo w mojej parafii poprzedniej to rodzice dawali ministrantom 5 zł, a księdzu 20 zł w kopertę, autentycznie. I wszyscy, no może niektórzy 50, jak bogatsi, tak dawali. W ogóle nie było czegoś tak9iego, że jakaś konkretna kwota za kolędę, a ni cennika nie było. Ale może dlatego, że parafia była duża i trzech księży na niej, to z własnej kasy szło się im utrzymać. Tylko na cmentarz i kaplicę były składki, ale też dobrowolne, ale za to mamy wypasione wszystko na miejscu. To znaczy ja miałam, bo już tam nie mieszkam... I mówię o terenach wiejskich, żeby nie było.