Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość specj.

Regularny okres przez całą ciążę,Negatywny wynik ciążowego testu

Polecane posty

Gość specj.

Niektóre kobiety nawet w czasie ciąży mają okres – może on być słabszy lub nieregularny. Taki niby-okres jest dla większości absolutnym potwierdzeniem faktu, że nie są w ciąży. Testy ciążowe domowego użytku nie są najbardziej wiarygodne. Błędnie wykonane, źle odczytane czy też fałszywe wyniki mogą sprawić, że kobieta nie będzie sobie więcej zaprzątać głowy pytaniem, czy zaszła w ciążę.

Gość specj.
Dziecko w brzuchu jest małe, nie porusza się albo jest źle ułożone w macicy. Możecie wierzyć bądź nie, czasem dziecko nie powoduje wielkiego zamieszania w macicy kobiety. Niektóre dzieci są naturalnie ułożone tyłem w macicy, co powoduje, że matka może nie czuć ich ruchów. Z kolei wiele kobiet sądzi, że ledwo wyczuwalne ruchy w dole brzucha są spowodowane niestrawnością i problemami żołądkowymi!

bzdura okrutna. test ciążowy po spełnieniu okreslonych warunków wykaże ciążę nie gorzej niż laboratoryjny. te okreslone warunki to odpowiednia kondycja testu (m.in. termin waznosci) oraz odpowiednia ilośc okreslanego hormonu w organizmie. hormon ten powstaje ZAWSZE podczas ciazy wiec jesli istnieje to test go wykryje. kropka.

jak sie nie wpatrują, zrobią jeden i uważają ze mają z głowy to już ich głupota.

Gość hfiocmmdd
a ja w to wierze.. to jest jak widać udowodnione.. ale to są sporadyczne przypadki..

A przez kogo jest to udowodnione? Nie ma możliwości nie zauważyć ciąży w dzisiejszych czasach. Kobieta musiałaby być naprawdę głupia, żeby zorientować się dopiero w 4,6 czy 8miesiącu :) Miesiączki w ciąży nie ma. Mogą być jedynie krwawienia w terminie @, ale to inna sprawa. I widzę, że dzisiaj chyba z pięc takich tematów powstało. Może któraś pani jest w ciąży urojonej?

Gość pauli2ka
Minia85 za przeproszeniem chyba ty jesteś głupia wygłaszając takie teorie. Wiele kobiet dowiaduje się o ciąży dosyć późno i to wszystko jest całkiem naturalne.Osobiście znam wiele takich przypadków.

Gość do gsgyssgs
nie rozumiem, a mdłości, senności nie miałyście? Okres rózni się od plamienia w ciąży, od razu zauważyłąbym że coś nie tak jest

Gość oj nie zgodze sie
u mnie nic sie nie roznil okres od plamien dlatego o ciazy dowiedzialam sie podczas rutynowego badania ginekologicznego i bylam juz w 3 miesiacu cizy nie mialam zadnych mdlosci, nudnosci, obolalych cycow, nie bylam senna, zmeczona itp. nic, zero nul dopiero po wizycie u lekarza dowiedzialam sie ze moje "okresy" to nie byly okresy a plamienia i to "niepokojace"

Gość oj nie zgodze sie
cud ze moje dziecko zdrowe jest bo przez pierwsze tygodnie prowadzilam sie malo zdrowo smieciowe i nierulane jedzenie picie energetykow, alkoholu palenie fajek w ilosciach przeogromnych i i moj gin stwerdzil ze wlasnie przez to te plamienia byly

Gość sa kobiety co mdłości
traktują jako zatrucie a zmęczenie ,senność zwalają na prace. Na samej kafeterii jest duzo lasek co dowiadują się o ciąży 4 m-cu, niektóre tępoty nawet nie zwróciły na to uwagi ze okresu nie mają już któryś miesiąc z rzędu. Ewentualnie właśnie comiesięczne ciążowe plamienie( o ile występują) uznają za okres i cieszą się ze taki skąpy . O jaki regularnych badaniach u lekarza ktoś pisał - weźmy pod uwage starczki np co druga ma problem z zajściem starają się pół roku i nic ale zeby sie jakaś pofatygowała do lekarza - żadna ! i tak sie starają nawet i rok bez wizyty u ginekologa! kobiety w ciązy tez nie chodzą do lekarza czekają do 7-11 tc zeby załapac sie na bicie serca razem z prenatalnym usg sa też takie co nie doczekają sie.....!

Gość oj nie zgodze sie
do sa kobiety masz racje- ja sie badam co mniej wiecej 2,5 miesiaca i ciesze sie bo ten moj "okres- plamienie" wcale skape nie bylo ani krotkie bo napewno by mnie to zastanowilo zwlaszcza ze mam od zawsze regularne miesiaczki zaczynaja sie zawsze 5 dnia miesiaca i trawaja 4 max 5 dni i tak tez bylo jak juz w ciazy bylam .... moj lekarz nie mogl w to uwierzyc ja nie moglam w to uwierzyc.

Gość bzdura jak malo ktora
To wcale nie musi byc plamienie,moze byc zwykle krwawienie. Moja tesciowa w 4 msc sie dowiedziaala o ciazy,na rutynowej wizycie. A wlasciwie to lekarz wypatrzyl guza na macicy i chcieli usuwac...mojego meza. To nie byly powszechne czasy usg i testow ciazowych. Sama polecialam do lekarza po dodatnim tescie,kazal mi wyluzowac i przyjsc za co najmniej 2-3 tyg,czyli wlasnie w 7-8 tc.jak mowilam ze boje sie,ze moge zaczac plamic,to tez kazal byc spokojnym bo w terninie okresu mozna krwawic i wcale nie znaczy to nic zlego. Ale moze byc niepokojace. Test ciazowy nawet jak nie wyjdzie dodatni od razu to kolejny na pewno ciaze wykryje. Ale nie ten robiony przed czasem po poludniu. Co do nieplodnosci, lekarzy interesuje dopiero jak sie nie udaje przez rok,po miesiacu cie odesla. A jak sie nic nie dzieje,to po co latac co 2 msc do ginekologa??

Gość trzeba byc bardzo ograniczoną
umysłowo, żeby podawać przykład tesciowej, która rodziła 20 czy 30 lat temu! Moze ja podam przykład mojej praprapraprababki, która rodziła w polu!

Gość lolololaqw
i wy uważacie, że latanie do gina co 2 m-ce jest normalne? no bez przesady- nie każda jest walniętą staraczką.

Gość ja coś dopowiem
na ostatniej wizycie u ginekologa mój lekarz powiedział mi, że miał ostatnio pacjentkę, która UWAGA była w 26 tygodniu ciąży i o tym fakcie dowiedziała się na wizycie u niego :O i miała co miesiąc krwawienie-tylko bardziej skąpe niż zwykle. A rosnący brzuch-no cóż uznała że przytyła, natomiast ruchy dziecka-fakt coś tam jej w jelitach "jeździło" :O A co do testów bHCG z moczu-mogą wychodzić zarówno fałszywie dodatnie, jak i fałszywie ujemne. Wpływ mają na to różne leki. Jak dobrze pamiętam to chyba m.in.kwas salicylowy.

Gość bzdura jak malo ktora
Przepraszam a co w tym ograniczonego??? Ja dalam przyklad ze mozna krwawic i byc w ciazy. Czasy nie maja tu zadnego znaczenia. To ze one sie zmienily to nie znaczy,ze organizmy kobiety takze. Dzis jakby taka z okresem poszla na rutynowa wizyte to tez usg z marszu by nie miala. W wywiadzie bylby termin ostatniej miesiaczki sprzed kilku lub kilkunastu dni a w badaniu powiekszona macica do dalszej diagnostyki. Wtedy lekarzowi nasunelo sie pierwsze,ze guz. Ale przeciez doszli,ze to ciaza.

czym się różni okres od plamienia jak się bierze tabletki? bo ja czasem na tabletkach używam tylko wkładek, bo mam jedną kropkę na całą przerwę między tabletkami. A podobno nawet bardzo skąpe plamienie daje prawo do rozpoczęcia kolejnego opakowania. Tak też zrobiłam... Nie, nie miałam mdłości, senności. Wszystko było jak zawsze dopóki nie poczułam ruchów dziecka :o To był 16 tydzień :o W tym czasie nie przytyłam jeszcze i nic nie czułam :o