Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Na Bakier.....

Miłość do psychopaty8230.

Polecane posty

Gość Na Bakier.....

Jak uwolniłyście sie od tego zniewalającego uczucia..a może nadal w nim tkwicie?.. obwiniając siebie, pozwalając komuś niszczyć własne szczęście. Piszcie, pytajcie, dzielcie sie doswiadczeniami, które z pewnoscią pomogą kazdemu, kto uwikłany jest w tego rodzaju sidła.

Gość Bulimia 21
Jak mozna poznac ze to wlasnie jest psychol...?Ja mialam chopaka ktory byl bardzo czuly i nigdy nie pomyslalam ze moze byc nienormalny, ale jak zaczal znęcac sie nad moim kotem( dawal mu alkohol i patrzyl jak sie potyka)zadawal mi wtedy cierpienie bo ja kocham zwierzęta...wystraszylam sie i z nim zerwalam.. Czesc!

Gość Śmiesznie naiwna..
Moja ostatnia miłość okazała się porażką. Mężczyzna z którym pragnęłam dzielić życie, zabił we mnie wszystko co miałam dobrego...,zdeptał uczucia, pozbawil pewnosci siebie ,upokorzył krytyką i dwulicowością. Minęlo kilka lat wspolnego mieszkania nim zrozumialam,ze to ja pozwalam na to, aby mnie niszczył, to ja pozwalałam aby bawil sie moim sercem,bo kochałam go jak nigdy nikogo na swiecie.Wierzyłam naiwnie,że jego czułość jest prawdziwa, że slowa pelne miłości płynęły z serca..jak bardzo się mylilam...wiem dzisiaj, kiedy widzę, że z radosnej ,pełnej optymizmu dziewczyny, stalam sie kłębkiem starganych nerwów, zalęknioną i zakompleksioną kobietą, ktora boi sie kochać ,boi sie otworzyc na milosć...

Gość I ci z tego....
Powiedz ktory to dam mu w ryj!

Gość Janina z Elbląga
Dzien dobry! Jakie cechy najczejsciej posiada tai ktos? Tzn. Psychopata..jak go najłatwiej rozpoznac nim jest za pózno. Czy ktos moglby tu wyliczyc? Pozdrawiam i dziekuje..

Gość Mozna znalezc w NT
"Psychopatę można rozpoznać na podstawie pewnych charakterystycznych cech i zachowań: 1. powierzchowny urok: psychopaci często są dowcipni i elokwentni, potrafią doskonale zaprezentować się w dobrym świetle, bywają sympatyczni i pełni uroku; 2. egocentryzm oraz przesadne, narcystyczne poczucie własnej wartości: psychopaci często sprawiają wrażenie aroganckich i wyniosłych, bezwstydnie pewnych siebie, zadufanych, apodyktycznych i zuchwałych; uwielbiają władać i sprawować pełną kontrolę; nie potrafią przyjąć i zaakceptować innego punktu widzenia, niż ich własny; ...." (Pani psycholog Anna Pawluk)

Gość Zraniona ..zawiedziona
Kiedy spotkalam Marka,poczulam sie najszczęśliwszą kobietą na ziemi.Był czuły, troskliwy, bardzo inteligentny, to ujęło mnie w nim najbardziej.Wspólne kolacje przy świecach, podobne zainteresowania,..i ta bliskosć dusz sprawiala ze czułam sie z nim ..najszczęśliwszą kobietą pod słońcem...Tym, co zaczeło niepokoic mnie po pewnym czasie...było okazywanie szczególnego zadowolenia ,gdy udało mu się zranić mnie ..zasmucic, ..stawial coraz wyższą poprzeczkę.w sprawach codziennych.był wymagający i często okrutny w swoich decyzjach... gdy np. Widzial że jestem bardzo radosna w jego towarzystwie,często po czułych rozmowach i pocałunkach, przerywał sielankę telefonując do byłej dziewczyny..ktorej rowniez nie szczedzil cieplych slow...Cierpialam,,do czasu.Teraz jestem z kims kto mnie naprawde kocha. Tyle ode mnie.Pozdr.

Gość nie do końca jasne
psychopata w związku: - wobec ludzi udaje słodkiego uśmiechniętego i czarującego - jest miły dla wszystkich kobiet tylko nie dla Ciebie - wyżywa się na Tobie gdy tylko ma zły dzień, coś mu się nie powiedzie etc. - bez ogródek mówi Ci wulgarne rzeczy na Twój temat, ciągle posądza o kłamstwa, obsesyjną zazdrość - krytykuje za wszystko, gdy coś Ci się nie uda, pierwszy dokopie - nie potrafisz ludziom wytłumaczyć, że to manipulator który skutecznie stwarza pozory słodkiego misia, a z Ciebie próbuje zrobić zołzę

Gość ..i tu sie zgadza...
Odeszlam.Bolalo,...ale juz nie boli...Nie życzę nikomu takiej miłości. Pzdrawiam cieplutko..L.L.

Gość Na Bakier.....
Psychopaci zdają się mieć pod dostatkiem tych właśnie cech, które są najbardziej pożądane przez normalnych ludzi. „..Jednym z bardzo interesujących aspektów psychopaty jest jego „skryte życie“, które często nie jest ukryte zbyt dobrze. Wydaje się, że psychopata ma stałą potrzebę „wypraw w plugastwo i zwyrodnienie“, podobnie jak normalni ludzie mogą podjąć wyprawę w rejony, gdzie będą się napawali pięknem otoczenia i kulturą. Żeby w pełni odczuć tę dziwną „potrzebę“ psychopaty – potrzebę, która wydaje się być dowodem na to, że „zachowywanie się jak człowiek“ jest niezwykle dla psychopaty stresujące. „(Net)

Gość Bożena z Opoczna
Witam! Trudno mi zacząc bo nigdy na Forum nie pisałam.Jednak chcę podzielić się moimi przezyciami, bo dzis już potrafię o tym mowić ze spokojem i pisać. To było trzy lata temu. Dzis jestesmy wolni, (ja i dzieci). Bylismy upokarzani,karmieni awanturami kiedy tylko on mial zly dzien.. J. zdradzal ,przepraszał, rozbudzał uczucie, po czym odchodził.Żylam w ciągłej niepewności ..czym zaskoczy mnie kolejnego dnia. Mąż był bardzo cenionym architektem, wsrod znajomych ..lubiany i szanowany. Jednak w domu...potwor, okrutnik, sadysta.Powiedziałam Dosyc!..gdy probował uderzyć córeczkę, za to,że nie miala ochoty go przytulic.Od tamtej pory znienawidził nas jeszcze bardziej, a gdy rozbil krysztalowe lustro rzucając w nie butelką z piwem, tego samego wieczoru zabralam dzieci i wyjechalismy do moich rodziców.Już do niego nie wrocilismy.Żalowalam jednego, że zdecydowałam sie tak pózno, by odejsc. Zdalam sobie sprawę,ze przez szesć długich lat żyłam ja i dzieci w piekle...o ktore świadomie walczyłam by zmienić je w niebo... Jesli ktoras z kobiet łudzi sie ze zmieni psychopatę swoją choćby najwiekszą miłością i poswięceniem .MYLI SIE!..Jesli ktoras z Was cierpi i czeka...ze cos sie zmieni...UWIERZCIE! NIC SIE NIE ZMIENI, a on zniszczy Was i Wasze dziecko. Przepraszam jesli kogos urazilam. Pozdrawiam.Bożena

Gość Na Bakier.....
Dziekuje za wszystkie wypowiedzi i listy.Piszcie!..To tak ważne ostrzezenie dla tych kobiet, ktore nie wiedząc co je czeka, zaslepione miłoscią do psychopaty, brną w labirynt cierpien.

Gość Mozna dodac....
Dla Pani Janiny z Elbląga "Wnikliwe badania psychologów, psychiatrów i neurofizyków pozwoliły wyodrębnić cechy, które charakteryzują osoby psychopatyczne. Zalicza się do nich: - pozorny urok i gładkość - egocentryzm - brak poczucia winy i skrupułów - niedorozwój emocjonalny - brak empatii - brak odpowiedzialności - patologiczne kłamstwo (kłamanie dla kłamania) - podatność na nudę, potrzebę stymulacji - impulsywność - brak kontroli". pozdrawiam.N. B.

Gość Dodam cos tez
Dla zainteresowanych..z pozdrowieniami. Psychopata jest manipulatorem, który dokładnie wie, co nas rusza, i wie, jak nami manipulować i jak wpływać na nasze uczucia. Mają talent do wypatrywania „życzliwych, troskliwych” kobiet. będą jednak kłamali, żeby przekonać cię, iż mają prawdziwe uczucia. Element litości jest jedynym z powodów, dla którego ofiary często ulegają tym „biednym” ludziom. psychopata sprawia, że kobiete czuje się taka „wyjątkowa”. Psychopata może nawet utrzymywać, że jest wrażliwy i głęboki, ale w środku jest jedynie pustką i żądzą. Podsumowując liczne wcześniejsze stwierdzenia … wskazuje, że jednostki takie skłonne są do gniewu i irytacji oraz chętnie wykorzystują innych. Są aroganccy, cyniczni, manipulanccy, ekshibicjonistyczni, poszukujący wrażeń. Czy to nie wystarczy by dac sobie z takim spokoj??????!

Gość No powinno jasne że tak
Ja skonczylam z takim typkiem rok temu..OOOO JEZUUU! JAKI RAJ!!!

Gość Czy atrakcją
?...no nie wiem...po prostu miały cholernego pecha spotykając takich typkow..Godne wspolczucia.

Gość Na Bakier
Kobiety,ktore wpadły w sidła psychopatów,przeżyły koszmar...ktorego na pewno nie chciałyby powtórzyć.

Gość Halina -Podgorze dolne
Po jakim czasie daje sie rozpoznać,że ma sie do czynienia z kims takim jak w/w przypadki.? Czy to jest uleczalne? Bo jestem z kims bardzo podobnym juz 12 lat, mamy dzieci ..dorosle..a jemu odbija..mam czasami dosyc...odpisze ktos? z góry dziekuje.

Gość dssddsfds
Ale wy baby macie skrzywione myslenie. ;) Dla was większość facetów to psychopaci, a przecież statystycznie psychopatów wśród mężczyzn jest raptem 3%. Więc na pewno duża szansa spotkania psychopaty :) 🖐️

Gość czyzby to jeden z was..
??.....To moze wiesz czy m i jak mozna takiemu pomoc??

Gość Choroba nieuleczalna.smutne..
Psychopatia to straszna nieuleczalna choroba, cierpią na nią ludzie żli, a specyfiką osobowości psychopatycznej jest emocjonalny chłód i przedmiotowe traktowanie ludzi. (...)

Gość Na Bakier
Mozna pomoc.... "O ile udzielenie jakiejkolwiek pomocy psychopacie jest możliwe, o tyle powinna ona co najmniej polegać na zaszczepieniu mu uczucia prawdziwej miłości, polegającej na zdolności i gotowości do długotrwałych i stabilnych relacji intymnych z drugą osobą. Niezwykle ważnym zadaniem jest także wykorzenienie z psychiki psychopaty skrajnego egoizmu, uniemożliwiającego mu nawiązywanie trwałych związków uczuciowych. Psychopatę należałoby także nauczyć traktowania ludzi w sposób podmiotowy, a nie przedmiotowy (instrumentalny). Psychopaci są niestety wytworami środowisk społecznych, w których ich ukształtowano. Za ich skrajnie antyspołeczne działania jest więc odpowiedzialne całe społeczeństwo."

Gość dssddsfds
hahaha... skoro to chorzy ludzie, to nie żli przecież a jak żli, to nie chorzy, czyli nie psychopaci. ;)

Gość Bez wątpienia...
Psychopatia jest nieuleczalną choroba duszy, ktorej skutkiem jest okrucienstwo, znieczulica i całkowity brak empatii. Ludzie cierpiący na tę straszna chorobę krzywdzą i okaleczają innych...stąd pomoc im jest bardzo ograniczona. Jedynym bezpiecznym dzialaniem jest ograniczanie kontaktow, często całkowita separacja...

Gość Na Bakier.....
"Dziwny jest ten świat gdzie jeszcze wciąż mieści się wiele zła I dziwne jest to że od tylu lat człowiekiem gardzi człowiek Dziwny ten świat świat ludzkich spraw czasem aż wstyd przyznać się a jednak często jest że ktoś słowem złym zabija tak jak nożem Lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to że ten świat nie zginie nigdy dzięki nim nie nie nie Nadszedł już czas najwyższy czas nienawiść zniszczyć w sobie" Pozdrawiam i dziekuje za Obecnoc. Dobranoc.

Gość Na Bakier.....
bardzo wszystkich przepraszam za moje powyższe wypowiedzi, ale ze mnie szmata, co ja sobie myslalam, juz nigdy wiecej tak nie zrobie, ktos powinien nie za to porzadnie skarcic, amen

Gość Na Bakier.....
kolejny dowod na to ze psychopaci sa wsrod nas!.Dzieki podszywie!