Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roczniaczka mama

Czy suszycie włosy po kąpieli rocznym dzieciom?

Polecane posty

Gość roczniaczka mama

Moja córa ma 13 miesięcy, jak była maleńka to oczywiście po kąpaniu zakładalam jej na noc bawełnianą czapeczkę, ale teraz jest już na to duża.... Czasami podsuszam jej wsłoski suszarką, bo kłaść się z mokrą głową to dosyć nieprzyjemne, tez tak robicie ?

Gość no coś ty chcesz
dziecku włosy zniszczyć? suszarka dla takiego maluszka. niedopuszczalne

a długie ma te włosy? bo mojemu synowi wystarczy troche przetrzeć ręcznikiem i szybko suche się robią.zresztą nigdy nie kładłam gos paćw żadnej czapce.lepiej żeby do włosów był dostęp powietrza i wyschły sobie szybko niż kisić to pod czapką. w ogóle nie pojmuje po co nosić czapkę w domu

Dokładnie. My też b. dokładnie wycieramy, czeszemy. Zanim nasmaruję i ubiorę, to włosy ma już niemal suche, mimo, że mało ich nie ma (ale specjalnie dużo też nie).

moja ma burzę długich włosów... nawet dokładne wytarcie ręcznikiem nie pomaga... jak myję jej glowe (co 3-4 dni) to obowiązkowo suszarka i to pare dobrych minut zajmuje mi wysuszenie jej głowy... ale to kudłacz niesamowity ;) już dwa razy u fryzjera była...

Gość a ja powiem
moje dziewczyny mają i zawsze miały dość gęste włosy, dlatego zimą zawsze suszę. do roku nie suszyłam, wystarczyło dobrze osuszyć ręcznikiem.

no u mnie wycieranie ręcznikiem wystarczyło do 10 go miesiaca... ;)

Gość roczniaczka mama
No własnie wszystko zalży od długości włosów u dziecka, moja mała ma dość gęstą czuprynkę więc samo suszenie ręcznikiem nie wystarcza....

nie suszę bo i po co wycieram dokladnie ręcznikiem jedynie na basienie czasem podsusze ale za bardzo nie lubi wiec czekamy az wyschna i dopiero wychodzimy