Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dankjaka5

ciaza a temperatura

Polecane posty

Gość dankjaka5

dziewczyny mam pytanie od ktorego dnia cyklu jest podwyzszona temperatura kiedy mozna podejzewac ciaze

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

od owulacji i nie spada jak to zwykle ma miejsce gdy ma przyjść @... faza lutealna trwająca 16 i więcej dni zazwyczaj świadczy o ciąży...

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

trzeba mierzyć temperaturę od początku cyklu, bo tylko wtedy będziesz wiedziała, czy była owulcja i czy utrzymuje się wyższa temperatura i od kiedy. To, że nagle, ni z gruszki ni z pietruszki, zmierzysz sobie i będziesz mieć 37 stopni, nie znaczy, że jesteś w ciąży. Trzeba znać stosunek temperatur z pierwszej i drugiej fazy cyklu. Temperatura zaczyna wzrastać w trakcie owulacji i aż do miesiączki utrzymuje się na stałym wyskim poziomie, jeżeli utrzymuje się tak powyżesj 18dni, to można podejrzewać ciążę.

Gość dankjaka5
mierze od pocztaku

Gość dankjaka5
9dc 36.35 10dc 36.55 11dc 36.20 12dc 36.15 13dc 36.60 14dc 36.60 15dc 36.25 16dc 36.45 17dc 36.25 18dc 36.50 19dc 36.50 20dc 36.55 21dc 36.50 22dc 36.75 23dc 36.65 24dc 36.65 25dc 36.80

a dobrze mierzysz? 13 dnia wyglądało na skok, ale 15dc widzę, że znowu spadła, później 18dc znowu wyższa, więc albo: 1. źle mierzysz 2. nie było jeszcze owulacji 3. ewentualnie skok był 18dc

Gość dankjaka5
mierze zawsze o 6 rano i w ustach

to masz w takim razie dziwne wahania tych temperatur... a jakim termometrem mierzysz? Jeżeli mierzysz o tej samej godzinie, to wygląda na to, że dopiero 18dc był skok temperatury, bo dopiero od tego dnia utrzymuje się na wyższym poziomie cały czas, więc dopiero od tego 18dc możesz liczyć sobie czas do @ bądź jej braku ;) czyli ok 14 dni.

Gość saleminka8
Hally dlaczego źle mierzy ja mierzyłam pomiędzy 6-8 w pochwie i jedynie co ma dziwnego w cyklu to te 2 spadki z 36,6 na 36,25 i z 36,45 na 36,25 wyglada jak 2 owulacje,chociaż one sdarzaja się jedynie z dnia na dzień (jednego dnia i odrazu następnego kolejna) ja kiedyś miałam spadek temp.i w ten dzień współżyłam,następnego dnia był skok a okres się nie pojawił w 2 ciąży miałam sam skok temperatury i współżyłam i również zaowocowało ciążą :) Dodam jeszcze,że temperatura w pochwie jest bardziej wiarygodna,ponieważ w ustach jest zmienna,przez śline,jak się czegoś napijemy,samo oddychanie przez usta zmniejsza temp.w jamie ustnej...

Gość dankjaka5
mierze elektronicznym dodam ze biore bromergon bo mialam wysoka prolaktyne i teraz mam wnormie jak ja biore