Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marelli

jaki poród przy złamanej kości ogonowej

Polecane posty

Witam Mam pewien problem. Chciałabym bardzo zajśc w ciąże, natomiast przed tym staram sie odpowiednio przygotować swoje ciało na ten wyjątkowy czas. Ostatnio zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż w wieku 14 lat upadając złamałamkośc ogonową zagieła sie do środka tak że jej koniec casami jest wyczuwalny przez pochwe I teraz moje pytanie czy taka złamana kość dyskfalfikuje mnie do pordu naturalnego ? obawiam sie ze wchodzi w gre tylko CC. moze któras z was miała taki przypadek i rozwieje moje watpliwości

mi przy porodzie pekla kosc ogonowa niestety drobna jestem a dziecko duze bylo ale po dzien dzisiejszy ja czuje. mysle ze powinnas zapytac swego lekarza.

skoro taka kośc może pęknąc przy porodzie no to chyba nie mam już wątpliwośći. Oczywiscie lekarza zapytam ale chciałam wczesniej zrobic wstępne rozeznanie

Ja również w podobny sposób miałam złamaną kość ogonową w młodzieńczym wieku. Pomijam , że cc miałam ze względu na zagrożenie życia Dzieci. W moim przypadku poza waunkami fizycznymi (bardzo drobna budowa ciała), ciążą mnogą, również znaczenie przy "ustalaniu" sposobu porodu miała ta kość ogonowa. Gdybym dotrzymała do końca ciąży miałabym cc.