Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy co na odparzenia

Pomocy córcia ma odparzoną pupę ma 4 latka

Polecane posty

Gość pomocy co na odparzenia

płacze nie ma ran, co dzien mimo pielęgnacji, codziennej kąpieli ma czerwoną pupkę od 2 dni, wczorja posmarowałam jej sudocremem ale nie pomogło teraz mi płacze że ją boli a ja nie wiem jak jej pomóc :(

Gość nanananna
u nas bardzo się sprawdza mąka kartoflana :)

Gość dsagbv
olej sudocrem, kup sobie Tanno-Hermal, to jest taki puder w płynie, rewelacyjny na odparzenia

Gość gadba
tylko linomag

Gość qwertysd
Linomag, maść alantan

Gość najlepszy towar ...
odmroziła sobie czy jak?

Gość dsagbv
linomag ci tak nie pomoze, wiem bo probowalam,a tormentiol jest raczej na stany zapalne a nie odparzenia

Gość sdfgxxxx
Tylko nie sudocrem !!!! Mąka ziemniaczana, Linomag, Alantan plus i Tormentiol polecam !

Tormentiol*-miało być:) I zmień płyn do kąpieli albo mydło.Córcia w zeszłym roku też dostała uczulenia na mydło bambino-od zawsze się tym myli i też zaczeła płakać że ją pupa boli.Od tego czasu myje się zwykłym szarym mydłem i jest spokój.Więc coś musi w tym być. Pozdrawiam:)

Gość napewno boli pupcia
? może ma czerwoną od kąpieli a boli ją w okolicy pupci, wiesz mój syn jak mówił że go boli brzuch to pokazywał plecy:) może sie przeziębiła(wilka złapała)

Gość gumisieeeeeeee
Najpierw to zasusz - maka ziemniaczana i nie kap malej .

Gość jhnhbikjhi
jak posmarujesz jeszcze dzisiaj tormentiolem to do jutra powinno juz być całkowicie dobrze:)

Jak nie przejdzie do kilku dni to idź do lekarza bo może nie być odparzenie tylko grzybica.Wtedy przepisze Ci Clotrimazol lub inny krem.

Gość a czemu nie sudocrem
???

Wykąp ją w nadmanganianie potasu (roztwór ma być różowy), tanie jak barszcz a super dezynfekuje i odkaża, lub tylko przemyj tym pupę,albo zrób jej z tego nasiadówkę (możesz też z naparu z nagietka spróbować - silne działanie p. zapalne. Potem posmaruj tormentiolem a sudocrem wywal w cholerę. Możesz też jak tormentiol zejdzie zamiennie posmarować clotrimazolem - może to grzybek jakiś się przyplątał... Jak nie pomoże w 2 dni albo będzie bardzo bolało to do lekarza.

Bo sudocrem ma cynk a cynk ma właściwości wysuszające - czyli jest dobry dopiero jak są pęcherzyki/krostki. W przeciwnym razie wysuszy i tak juz podrażnioną skórkę.

napewno zmien płyny/żel do kąpieli maka ziemniaczna albo maść nagietkowa i zobacz co jadła bo mojego uczula np. koncentrat z Łowicza jakz robi kupe to pupa strasznie czerwona ( zwykły z Netto nic mu nie robi a Łowicz tak :O)

Gość nie zostawiaj
Tormentiol jest bardzo szkodliwy, zawiera niebezpieczny kwas borny! Fakt, że jest b. skuteczny, dlatego lepiej wziąć odpowiednik tormentiolu -tormazol, bez kwasu bornego:)