Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdincide8

2 lata nie mogłam zajść w ciążę...Na pigułkach zaszłam!!!!

Polecane posty

Gość kdincide8

Moja historia sama w sobie jest niewiarygodna ... Ponad 2 lata starałam się z moim chłopakiem o dziecko , niestety nigdy nam się nie udawało.2 msc odpuściliśmy , ja zaczęłam brać pigułki antykoncepcyjne ,w tamtym msc zapomniałam o zażyciu 2 pigułek z rzędu... ale potem tą 2 nadrobiłam zażywając dwie w tym samym czasie .Miałam okres po odstawieniu .Ostatnio ginekolog powiedział , żebym wykonała test ciążowy z krwi ponieważ widzi zmiany w macicy , zrobiłam tak jak kazał i wyszło , że jestem w 4 tygodniu ciąży!!! 2 lata nam nie wychodziło ,a na anty wpadłam!

Gość koko ok alee
po co bralas antyki skoro wiedzialas,ze jestes nieplodna???????????????

Gość kdincide8
Ponieważ mam torbiela którego lekarz zaproponował leczyć hormonami

Gość bojabojaboja
Jakie to były pigułki? I które opakowanie? Popełniałaś jeszcze jakieś błędy w przyjmowaniu prócz tych zapomnianych 2 pigułek?

przecież nie napisała, że miała stwierdzoną bezpłodność. To, że ktoś nie zachodzi przez 2 lata to nie znaczy, że jest bezpłodny. Do autorki: gratulacje :)

Gość kdincide8
Sylvie30 , 3 opak

Gość kdincide8
Nie popełniłam żadnych błędów tylko te 2 tabletki pominęłam :)

Gość a jakie to były tabsy
?

Gość torbiele na jajnikach
torbiele na janikach to komorki jajowe, ktore nie mogą dojrzeć. ja też to miałam. skoro komórki jajowe nie dojrzewają, to nie można zajść w ciążę. po tabletkach uregulowały ci się hormony, a przez to, że pominęłaś 2 tabsy ochrona była nieskuteczna i masz. gratulacje :)

Gość ho ho ho
Do autorki --> Jak możesz bezczelnie twierdzić, że nie popełniłaś błędu? Zapomniałaś przyjąć 2 pigułek. To nie jest nic takiego. Nie ważne, że przyjęłaś je potem, przy zapomnieniu aż dwóch, ryzyko ciąży jest bardzo duże. Jeśli nie zabezpieczałaś się potem dodatkowo, to efekty tego masz teraz w brzuchu. Dziewczyny nie słuchajcie tej kobiety - jak się zapomnina przyjąć kilka pigułek, to w ciążę się zachodzi i nie ma w tym nic dziwnego. Ona widać jest bardzo zdziwiona i pisze, że wszystko było w porządku. Szkoda słów...

oprócz tego nie popełniła żadnych INNYCH błędów - czytaj ze zrozumieniem czyli np nie pominęła innych tabletek czy też nie zażyła innych później itp czy ty jesteś jakaś głupia czy nie potrafisz czytać? Dla niej jest to coś dziwnego bo bezskutecznie starała się zajść w ciążę przez 2 lata. Po co miała się dodatkowo zabezpieczać skoro tabletek nie brała w celach antykoncepcyjnych. Boże widzisz a nie grzmisz..

no a co tu dziwnego. miała torbiele, leczyła je hormonalnie, nie wzięła dwóch piguł pod rząd i organizm zareagował prawidłowo. nie wiem skąd to zdziwienie. części dziewczyn własnie po to sie przepisuje antykoncepty.

ale dla Ciebie to może normalne bo może nie byłaś w takiej sytuacji. Ja też bym była zdziwiona bo ona wcale nie napisała, że bezpłodność dotyczyła jej mogła dotyczyć np partnera a na to już nie mają wpływu pigułki.

Gość ho ho ho
KlauDDynka69 --> nie życzę sobie żebyś mnie obrażała, dobrze wiem co ona napisała i nie widzę powodu, żeby reagować tak agresywnie, obrończyni zasrana się znalazła :) Napisała: "Nie popełniłam żadnych błędów tylko te 2 tabletki pominęłam" ja rozumiem, że ona jest zaskoczona ciążą i się cieszy, bo nie mogła wcześniej zajść, ale jej wypowiedź, którą zacytowałam wyżej brzmi tak jakby wszystkie pigułki przyjmowała dobrze, a przecież nie przyjmowała. To brzmi tak jakby zapomnienie 2 pigułek błędem nie było. A przecież jest! A to, że chciała mieć dziecko nic nie zmienia. Popełniła błąd. Także Twoje stwierdzenie, że nie popełniła przy tym żadnych INNYCH błędów jest głupie, bo pominięcie 2 pigułek jest największym błędem i najczęstszą przyczyną zajść w ciążę. Dodatkowo ona napisała, że starali się o dziecko, ale po nieudanych próbach sobie ODPUŚCILI czyli wychodzi na to, że jednak brała je w celach antykoncepcyjnych poniekąd. Fakt, że leczyła dodatkowo torbiel, zmienia tyle, że przy leczeniu także trzeba pamiętać o pigułkach, bo co to za leczenie bez przyjmowania leków? Jeśli Ty nadal nie rozumiesz o co mi chodzi, to wybacz, ale Ty jesteś głupia

jak się chce to kij zawsze się znajdzie. o inne błędy pytały dziewczyny; autorka nie wzięła 2 tabletek co sama widzi jako błąd ale NIC INNEGO. brak antybiotyków, brak innych leków obniżających skuteczność, brak herbatek z dziurawcem i czegokolwiek innego. ho ho ho---> nie wiem dlaczego apelujesz żeby autorki nie słuchać skoro napisała oczywistą rzecz, której niektóre dziewczyny za cholerę nie chcą pojąć: zapomniana tabletka może oznaczać ciążę, więcej niż 1=jeszcze większe ryzyko. tylko to napisała.

Gość kolorowe uzebienie
no i bardzo fajny skutek uboczny, tylko pozazdroscic, gratuluje

ho ho ho widzę, że czytasz w myślach i wiesz, że autorka brała je w celach antykoncepcyjnych. Sama wyraźnie napisała, że dostała je na torbiele. Głupia to Ty jesteś bo zachowujesz się jakbyś pozjadała wszystkie rozumy. Ty wiesz, że sobie odpuścili, Ty wiesz, że to była antykoncepcja może napisz jeszcze dlaczego nie mogła zajść w ciążę. Napisała, że nie przyjęcie tych dwóch tabletek było błędem, co ma zacząć histeryzować skoro cieszy się z ciazy?! I pominięcie tabletek nie jest największym błędem bo klasyfikuje się na równi z braniem antybiotyków, piciem dziurawca bo te rzeczy tak samo mogą odblokować czynność jajników jak pominięcie pigułki. A autorka tak napisała bo ktoś jej zadał pytanie "Popełniałaś jeszcze jakieś błędy w przyjmowaniu prócz tych zapomnianych 2 pigułek?" czytaj wyraźniej a nie wybieraj co po niektóre wypowiedzi.