Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marysia_mm

Czy wychodzicie na podwórko po szczepieniu?

Polecane posty

może niektóre wyśmieją ;) ale mi położna powiedziała, żeby ze spacerami w zimne dni się wstrzymać parę dni. Moja mała (5 mies.) dawno nie była na spacerku, a przedwczoraj była szczepiona... dziś temp. "tylko" -6 stop. .... u nas przez ostatnie tygodnie spadała od -11 do -21, więc siedziałyśmy w domu.

Gość AsiKKKKKKKKKKK
posiedz lepiej w domu ,, moja mala zaczela 6 miesiac po szczepieniu nie wychodze z nia na spacer w ten sam dzien a teraz jak jest zimno to tymbardziej spacer sobie odpuszcze .. mroz jak h,

Moja mała ma 2 miesiące i wychodzę z nią prawie codziennie. Oczywiście nie gdy pada i nie są to strasznie długie spacery ale jednak... Jak miała szczepienie w 6 tygodniu to tego samego dnia pojechała ze mną popołudniu do ginekologa bo nie miałam jej z kim zostawić a nie mogłam przełożyć wizyty ;)

Ja wychodzę raczej z musu, nie ma kto zostać z małą, muszę starszą córkę odprowadzić do przedszkola i zrobić jakieś zakupy. Zakupy to generalnie nie problem, bo mąż może popołudniu dostarczyć to, czego potrzebuję, ale starszą muszę odprowadzić do przedszkola, bo mi się zaryczy:P Jestem zdania, że ciepły śpiwór i pokrowiec na budę są w stanie zapewnić dziecku ciepło

Ja wychodzę raczej z musu, nie ma kto zostać z małą, muszę starszą córkę odprowadzić do przedszkola i zrobić jakieś zakupy. Zakupy to generalnie nie problem, bo mąż może popołudniu dostarczyć to, czego potrzebuję, ale starszą muszę odprowadzić do przedszkola, bo mi się zaryczy:P Jestem zdania, że ciepły śpiwór i pokrowiec na budę są w stanie zapewnić dziecku ciepło

w dniu szcepienia wychodzilam wczesniej na spacer potem nie dopiero na drugi dzien szłam oczywiscie na krotszy niz zwykle

marysia - właśnie wychodzę w te mrozy ;) małą ubieram cieplutko i wychodzimy na kilkunastominutowy spacer. Na przeszkodzie może nam stanąć tylko padający śnieg :) może robię źle bo niby nie można wychodzić na spacery poniżej pewnej temperatury ale moje dziecko nie kicha, nie smarka się, nie kaszle ani nie ma nawet zapchanego nosa więc jak widać nie szkodzą jej :D Tak jak corby uważam że "ciepły śpiwór i pokrowiec na budę są w stanie zapewnić dziecku ciepło"...

Mam 14 miesięczną córeczkę, szczepień było już trochę i nigdy nie dostałam zalecenia żeby siedzieć z nią w domu po szczepieniu. Zawsze normalnie spacerowałyśmy i nigdy nie chorowała. No chyba, że pogoda do kitu, to tylko do lekarza i do domu. Myślę że jak u Ciebie jest - 6 to swobodnie możesz spacerować, no chyba że wieje, bo u nas np. jest straszny wiatr.

Ja z małą w zeszłym roku też spacerowałam bez względu na temp. Ale o zgrozo w tym roku poniżej -10 nie ma mowy o wyjściu bo mała wraca z posiekanymi policzkami i żadne kremy, masci i inne cuda nie pomagają. A we wózku osłonięta to ani 5 minut już nie usiedzi.