Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość habset

toksyczna szefowa

Polecane posty

Gość habset

Proszę o radę osoby które spotykają sie z tym problemem na co dzień-w pracy.W moim przypadku to kobieta w moim wieku /po 50-tce/osoba inteligentna i kulturalna i niezwykle ambitna.Pracujemy od kilku lat -mały pokoik i my naprzeciwko siebie.Początkowo było sympatycznie niestety od roku ta pani/jesteśmy na ty/ na kazdym kroku dokucza-czepia sie drobiazgów,kwestionuje moją przydatność zawodową i wygląda na to że powinnam poprostu odejść...Dodam że dookoła zyczliwi ludzie,prace wykonuję z pełnym zaangazowaniem i wypełniam polecenia szefowej bez szemrania.Niestety nie moge sie nikomu poskarżyć-ta kobieta pracuje od lat i jej pozycja w firmie jest nie do podważenia. Wiem że jedyna rada to zaprzestać łykania leków uspokajających i szukać nowej pracy.Być może ktoś ma podobne doświadczenia i radzi sobie z tym inaczej...

Gość hej energiczna
olać, ona wyglada na wiek menopauzalany - więc psycha jej odbija. skup się na sobie, przestań reagować na zaczepki i bądź asertywna. ona nie może np rzucać nieodpowiedzialnych komentarzy odn ciebie jako osoby - jesli to robi, zwroc jej uwagę. tak - zwroc uwage, niech zda sobie sprawę, że jesteś tak samo osoba wymagającą szacunku jak ona

Gość lalamisudoku
dosyp jej środka przeczyszczającego do kawy przed ważnym spotkaniem

Gość i topike zdech
u mnie w firmie została utworzona specjalna komórka/komisja, której można zgłaszać przypadki mobbingu (bo to zjawisko opisujesz). możesz to zgłosić szefowi firmy (z opisu wynika, że ta pani nie jest najwyżej) bądź takiej właśnie komórce, o ile w twojej firmie istnieje. jeśli to nie pomoże, możesz pozwać ją do sądu. a to, czy będziesz trzymała się tej pracy, czy szukała nowej, to musisz sama zdecydować. nie poddawaj się i nie uciekaj, ale i nie zaciskaj zębów, tylko walcz o swoją godność. powodzenia 🌻

Gość lalamisudoku
tak jest, nie poddawaj się.

Gość habset
Jestem juz tak znerwicowana tą sytuacja że zaprzestałam walki.Moja dorosła córka radzi odejść szukac pracy nawet nie w moim zawodzie .Fakt ze ta Pani jest nie do ruszenia a mój opór jeszcze bardziej ją "nakręca" Błedne koło.Wiem że to mobbing ale trudny do udowodnienia.To dzieje sie za zamkniętymi drzwiami .Ona nie mówi ale "syczy".