Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drumdrum

czy to prawda,ze wieksze kobiety rodza wieksze dzieci?

Polecane posty

Gość dcfvghj
U mnie się sprawdziło ! Ja mam 174 cm i ok. 85 kg. Urodziłam dwójke dzieci - 4150g,57 cm oraz 4000g, 57 cm. W pierwszej ciaży przytyłam 14 kg, w drugiej 11 kg

Gość Jania kania i inni
to zalezy od dwojga rodzicow nie tylko od matki. ale faktem jest ze z dwojga niskich ludzi wysoki sie nie urodzi, jesli rodzice sa duzi to dziecko tez najprawdopodobniej bedzie w przyszlosci wieksze.

Gość dla mnie mit
Mam 156 wzrostu i przed zajściem w ciążę ważyłam 45 kilo, a urodziłam chłopca 4.200 :)

Gość brunetki bladynki
ja jestem wysoka i szczupla (170 i 50 kg) mała miala 2,300 a syn 4,300 wiec to mit, co do partnera to ten sam i parner jest narmalenj budowy

jak dla mnie mit. moja ciocia 180 wzrostu, ok 75 kg - 2900 g koleżanka ok 155 wzrostu, ok 60 kg - dzieci 4600 g i 4900g koleżanka ok 165 wzrostu, ok 55 kg- dziecko 4550 g koleżanka ok 175, ok 50 kg - dziecko 3300g ja 168, obecnie 53 kg - 3340 g moja mama 150 cm, zależy kiedy, ale w przedziale 55-65 kg - dzieci: 2750g, 3100g, 2800g, 2190g(wcześniak 36 tydzień)

Gość 165cm 58kg
dziewczynka 3500/56cm. ja urodzona z identycznymi wymiarami, mąż miał 4500/58

Gość saleminka8
mit ja 170 dziecko 57cm i 4200g :P koleżanka 172 synek 2700g moja siostra 168 córka 3280g kuzynka mojego faceta 172 i córka 2500g

Eee.to nieprawda.Ja przed ciązą wazylam 60kg.Mam 174cm a urodzilam klocka.A jakiego to widac na stopce. Moja mama ma 150,tata prawie 2 metry.Ja mam 174(gdybym nie zaczela palic uroslabym jeszcze) Siostry tez rozne.Starsza ma 183 a mlodsza ma 158.

Gość brunetki bladynki
a boze, a ile teraz swoj jasio wazy i mierzy?

Nie wiem dokladnie,ale wazy zaledwie 14kg,czyli ma 2 kg "nadwagi",a mierzy dosc sporo,ale dokladnie nie wiem,bo ostatnio bylam na szczepieniu w pazdzierniku.wtedy mial jakos 89cm,cos takiego. Nie sadze zeby duzo urosl Ale moja znajoma urodzila kilka dni po mnie syna 3.900 i 57 cm i teraz mierzy 93 cm!!

Gość duże dzieci to się rodzi
gdy ma się cukrzycę ciążową...rany ale z was nieuki, poczytajcie coś poza kafe dowiedzone naukowo że dzieci ponad 4kg są zagożone w przyszłosci cukrzycą, to wcale nie jest powód do dumy rodzić kolosa że niby Mamusia zdrowo się odżywiała, przytyła 30 kilo w ciąży i urodziła słoniątko

Ja nie mialam cukrzycy ciazowej. I zdrowo sie odzywialam.Natomiast duzo przytylam przez leki.Nigdy nie mialam cukrzycy,chwała Bogu.

laski myślą że jak będą żarły w ciąży ile popadnie to dziecko urośnie większe....albo tłumaczą się że są tłuste i wielkie bo dziecko duże.....a potem topicki: 20 kilo do zrzucenia po ciąży....

żadna wydumana teoria, poczytaj o cukrzycy ciążowej to będziesz wiedziała na czym to polega i czemu dziecko wtedy rośnie ponad normę

Gość bredzisz czlowieku
To co z tego,ze napisane? Teoria nie zawsze jest zgodna z rzeczywistoscia. Ja mam jedno dziecko.Mam 30kilową nadwage,rok temu urodzilam syna bedac z ta sama nadwaga i mierzyl i wazyl 53cm,3.500. Moja siostra ma 4 dzieci,jest chuda jak szczypiorek i zadne dziecko ponizej 5ciu sie nie urodzilo. Ani ja ani ona nie mamy cukrzycy

ja 174 , 57 kg przed 1 ciaza syn 3100 55 cm w 2 ciazy 62 kg przed zajsciem corka 2900 54 cm moje szwagierki sa ode mnie nizsze o ponad 10 cm a dzieci mialy prawie 60 cm i wagowo tez wieksze o wiele

Gość do mgiełka
rodziłas sn????? jak to przeżyłaś???!!!!!!!!!!!!!!!

Gość prowooo
niemożliwe żeby jej pozwolili rodzić sn :-o

Gość co zza bzdura
zazwyczaj waga dziecka jest pomiedzy waga urodzeniowa matki a ojca, jesli matka urodzila sie z waga 3 kilo a ojciec 3500 to dziecko pewnie bedzie mialo cos pomiedzy..

Jak sie trafilo na idiotow to sie rodzilo.Zaluje,ze wybralam tamten szpital,ale trudno.Bylo minelo. zadne prowo,nie odczuwam potrzeby,by sciemniac.. Przezyc,przezylam.Bylo ciezko go z siebie "wypchnac",bardzo mocno mnie nacieli:(

to wspolczuje mgielka241...na pewno latwo nie bylo.taki maly "byczek" Ci sie trafil:)