Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

oddałam głos:) NO i już jakaś milka się wypowiedziała, ale to nie byłam ja:) Choć racja, że całą trójką jesteście podobni :) U mnie nic ciekawego:P Dzisiaj poprałam, w końcu pusty kosz, zrobiłam już obiadek, mama farbowała mi włosy, ale wyszła tragedia! Wyglądam jak kurczak takie żółte są, a miały być platynowe i jak mąż wróci z pracy musze do Asdy po farbe jechać... Bo wyglądam tragicznie:P No i to chyba tyle, zaraz wstawie jakieś zdjęcia małego na naszego maila:)

Hej dziewczyny :) Caly czas was czytam ale jakos nie ma czasu odp bo jak mala spi to zawsze cos w domu do zrobienia i tak w kolko czasem to mam juz dosc chyba ostatnio byl nawet ten temat poruszany a teraz jeszcze ta pogoda az zal siedziec w domu :) Fajna stronke dziewczyny znaleźliście moze i jak sie skusze choc nam wszyscy mowia ze mala to czysty tatus:) pozdrawiamy

hej :) To znowu ja pisze pozna noca ;) Ale to dlatego , ze mam duuze rozterki i nie wiem co robic. Od jakiegos czasu moja mama namawia mnie zebym przyjechala do nich z Olivierkiem i dzisiaj mnie tak namawiala , ze chyba jej ulegne...Ale mam problem , bo boje sie leciec sama...Juz lecialam z Olivierkiem , ale tez z moim Pawlem i bylo fajnie a teraz boje sie , ze sama nie dam rady. I mam tez pytanko do was czy moge wziac na poklad sloiczek? Musi byc on zamkniety czy moze byc otwarty? Oprocz tego moge wziac butelke z mlekiem i herbatke? Karmie piersia , ale wole w razie czego wziac mleko i herbatke , bo jak bede sama to sie tak nie zaslonie hehe. Pomozcie odpiszcie ja sie strasznie denerwuje bo wylatywalabym juz w srode na prawie miesiac. Milka88 Ty chyba lecialas sama z maluszkiem i jak bylo??

Aa i jeszcze jedno czy moge wziac na poklad kartonik z mlekiem te male takie wiecie np. cow&gate???

marciaaa mama pewnie strasznie tęskni za wami, ja w sobote lece sama pierwszy raz z rozalką i tez mam małe obawy, dasz rade kochana, tyle kobitek samych lata z dziećmi, czasem to i nawet więcej niz z jednym i daja rade:) nie wiem czy słoiczek możesz wziąć na pokład, może spróbuj nakarmić sloiczkiem synka tuż przed odprawą? lot to tylko dwie trzy godziny, ja biore i mleko i wode bo milkaa zdaje sie pisała ze miała herbatke to kazali wylać a mleko w kartoniku kupila po stronie bezclowej , ja bym chciała zabrać maść dla małej bo drapie często jak suche powietrze albo sie denerwuje ale pewnie zabronia i każą wyrzucić:( chyba że notka od lekarza cos by pomogła?

Emilia dzieki za rady :) A nie wiesz czy moglabym wziac jednak to mleko w kartoniku zeby go nie kupywac na strefie bezclowej ?? I jak to jest z tym mlekiem jakbym wziela juz zrobione to ponoc ono po 2 godz. nie nadaje sie do picia a tu musialoby byc przez kilka godzin hmm moze glupie pytania , ale naprawde stresuje sie tym.

No i jednak sie zdecydowalam echh jade na prawie miesiac :) Bedzie ciezko i bedziemy tesknic za tatusiem , ale jakos damy rade ;) Dziewczyny co tu taka cisza , piszcie , ratujcie mnie z opresji , bo ja sie tak stresuje tym lotem i na dodatek nie wiem jak to jest z tym mlekiem i herbatka na pewno ;(((

Marcia tak jak pisała Emilia, przy odprawie możesz mieć tylko wode i mleko, nie możesz mieć herbatki bo mi wylali. Co do gotowego mleka to może być no i ja nie raz dawałam małemu nawet po 3 godzinach od zrobienia i nic mu nie było, ale co do tego w kartoniku to wątpie czy Cię puszczą , a co Ci szkodzi kupić po stronie bezcłowej, koszt jest taki sam:) A jak chcesz herbatke to weź sobie proszek i wode i potem połączysz po drugiej stronie:) Ja też lece w środe sama i to w dodatku o godz 22.30 mam samolot w Pl jesteśmy we Wrocławiu o 01.30 i jeszcze 2 godziny autem, także nocna podróż ciekawa jestem jak mały ją zniesie.... Emilia- co do maści to jak jest tubka 100ml to możesz wziąć, albo kup takie pojemniki co mają 100ml i wyciśnij do niego troche i juz:) Potem zapakuj to w woreczek taki jak na lotnisku i już:) Napewno nie wywalą:) Buziaki

Witajcie dziewczyny :) mam nadzieje ze tre co sa najdłuzej tutaj jeszcze choc troszke mnie pamietaja :) u mnie jakos leci,zajmuje sie dziecmi jest ciezko ale najwazniejsze by do przodu :) emilka ma ponad 7 mscy i 4 zeby i idzie nastepny :) ja obecnie niepracuje poniewaz moje zycie osobiste sie pokomplikowalo i nie oplaca mi sie wynajmowac opiekunki wiec siedze i dostaje do glowy :D Zycze wam milej niedzieli :) ja spalam dzs tylko 4 godziny ale u mnie to norma od dlugich miesiecy wic siedze pije kawe i probuje sie dobudzic :) 🌻

Hej:) Co tam u Was? My za dwa dni lecimy na 2 tyg do Polski! Ale będzie fajnie, zostaje chrzesną mojego męża bratanka, już się nie moge doczekac kiedy go zobaczę:) Urodził się jak byłam w Polsce miesiąc temu, ale wyszli ze szpitala dzień przed moim wylotem i nie miałam jak do nich zajechać. Rozmawając przez skypa, widziałam Filipka, Olus jest starszy tylko o 4 miesiące, a taka duża róznica, szok! Jak te dzieci szybko rosną. Potem wracamy do UK i 03.05 wyjazd do Holandi na 4 dni na Camping z mojego M bratem i jego rodzinką:p Powtórka z tamtego roku z Włoch, tyle że dwoje dzieci doszło hehe Jedno było w brzuszku u mamy w 20tyg(Oluś), a drugie (Filipek) zostało tam poczęte hehe. No a potem na 2 dni do Belgii na komunie męża siostrzeńca, także mamy tygodniowy wyjazd autem. Ciekawa jestem jak Oli zniesie tą podróć to 800km, w grudniu było ok, ale miał 2,5miesiąca a teraz będzie miał prawie 7 miesięcy, to zapewne będzie mu się nudzić, wszystko się zobaczy....Ale dzisiaj piękna pogoda, zaraz idziemy na miasto, bo musze pare rzeczy kupić na wyjazd:) Pozdrowionka.

no wiecie co sie stało? czekamy na child benefit i przysłali mi odmowe! że nie mogą mi przyznać bo nie powinnam mieszkac w uk! to tak jakbym musiała mieć wizę czy coś! jutro bede dzwonic wyjasniać i ponowny claim bedzie rozpatrzony przed jakimś tam independent tribunal! słyszałyście cos kiedyś takiego? ale mi cisnienie podniesli

Hej :) No ja tez za 3 dni jade do Polski sama pierwszy raz jak juz wiecie i bardzo sie boje tej podrozy , ale musze dac rade :) jade az na 3 tyg , ale troche odpoczne i przyjade do Anglii to za miesiac juz do pracy :/ Milka czy Ty lecialas ryanairem? Czy jesli mam ze soba wozek moge go oddac przy samym samolocie i pozniej gdzie wozek bedzie na mnie czekal? Kolo samlolotu czy razem z bagazem glownym? ja tez lece do Wroclawia ;) Buziaki dla was dziewczyny :*

emilia idz moze do councilu pobliskiego to wyjasnic , bo to jest niemozliwe zebys nie dostala chb , bo jestes Polka! Ja tez dlugo czekalam na chb i gdy Oli skonczyl 5 mies zadzwonilam tam i ich przys[pieszylam i wyslali po paru dniach pieniadze zalegle od urodzenia takze koniecznie to wyjasnoj i nie martw sie musza Ci to przyznac i zwrocic kase , przeciez masz ho!

a ja lece w sobote rano:) i bilet w jedną strone, nie wiem kiedy wrócimy , skoro oddajesz wózek przed wejsciem na pokład to po wyjsciu ze samolotu powinien stac przy schodach :)

emilia pytam , bo jak lecielismy easyjetem to oddalismy fotelik samochodwy tuz przed samolotem i odebralismy go razem z bagazami :) Ech jak ja sie stresuje ta podroza masakraaaaa ratunku dziewczyny :P

Ja leciałam ryanairem i wózek oddawałam pod schodami, i potem też tam go odbierałam. Teraz lece wizzairem i się ciesze bo mam 32kg bagażu dużego i 10podręczny, ale nie biorę aż tak duże, tylko większą torebke z rzeczami dla małego: 3-4 pielusczki, choć pewnie zużyje jedną góra dwie, butelki, mleko i soczek kupie po drugiej stronie, jakieś ubranko w razie czegoś na zmiane, kamere i aparat bo boje się dać do głównego, paszporty, bilety, portfel i tyle:) Marcia a skąd jesteś z Polski? I skąd wylatujesz?

Milka ja jestem z Jeleniej Gory. Wylatuje z Bristolu. Jakas przerwe techniczna na allegro maja nie mozna zobaczyc.

Milka a ja wzielam 10 pieluch haha :D I wzielam malemu tez zabawki i gryzaki zeby go czyms w samolocie zajac , pieluszki tetrowe , mokre chusteczki. W ogole dzisiaj kupilam taka swietna trobe do wozka duza gdzie jest nawet kieszonka na mleko ze przechowuje cieplo do tego tez jest osobna kieszonka na druga butelke , jakis uchwyt na smoczek , przewijak i inne bajery , byla droga , ale zadowolona jestem.

Witajcie. Ja mam duzo pracy, w domu jak jestem to tez ciagle w ruchu i nie mam czasu usiasc i napisac. Emilia ja slyszalam, ze robia rozne wymyślne problemy z child benefit, ale cos takiego?! Mysle, ze to przez to, ze dużo, coraz więcej Polakow i innych nacji bierze, co może i teraz robia niby bledy żeby zaplacic mniej. Poza tym musza Ci tylko oddac za 3 miesiace wstecz, więcej nie. Ja czekałam 2 miesiace tylko. Idz do lokalnego conucilu, może citizeb bureau lub w children centre czasami sa osoby od tego czy job centre i wyjaśniaj. Dzwon tez, bo to się może ciagnac. Marciaaaa-ja leciałam rynairem i wozek zostawia się przed wejściem do samolotu i później tez na plycie na Ciebie czeka wozek. Pamietaj, ze wchodzisz do raynaira ze schodow z plyty najczęściej. Będzie dobrze, a i sobie odpoczniesz. Milkaa fajny wyjazd Ci się szykuje! Kupcie kilka nowych zabawek do samochodu i będzie ok :) Odnosnie tego, czy można do samolotu leki/masci dla dziecka. Można, jeśli ma się taki specjalny list od lekarza specjalisty ze zdjęciem dziecka, alergiami, podpisem lekarza. Ja mam. Poza tym jednak w większości można masc kupic w pojemniku do 100g/ml, wiec żeby było latwiej lepiej zakupić mniejsza wersje i tyle. Poza tym tez zależy na kogo się trafii tak naprawdę. Sloczek niby można, ale trzeba otworzyć i sprobowac. Wode tylko w butelkach na mleko. Ja tak miałam i mleko w proszku. Bawcie się dobrze w Polsce dziewczyny!

Dobrze wiedziec co mozna wziasc.Ja planuje leciec w czerwcu, moze w lipcu.Chcemy mala tez w koncu ochrzcic.Juz nie pamietam kiedy bylam w wakacje w Polsce. Emilia ja bym ci radzila isc do citizen burue advice.Ja tez mialam troche wyjasnien z jednym z benefitow i tam sie udalam.Nawet zadzwonia w twojej sprawie do wlasciwej instytucji .Biura sa otwierane od 10 i nie trzeba sie umawiac.Warto jednak byc troche wczesniej przed otwarciem. Ja zamierzam juz niedlugo kupic lekka spacerowke parasolke.Wpadla mi w oko mclarean.Tylko jest droga 260 funtow,ale kolka mi sie wydaja porzadniejsze,Napalilam sie na nia. no i jest lekka tylko 7 kg.Moze wy znacie godne polecanie spacerowki tak do kolo120 funtow

Madziulek - ja mam spacerowke maclarena quest. Tani -120 funtow chyba. Oprocz tego mam porzadny wozek 3 w 1 i jest super, ale do samchodu i do samolotu kupilam taki, zeby nie plakac jak mi go polamia rzucajac albo cos. Na poczatku go nie lubilam, bo mi sie wydawal taki byle jaki w porownaniu do bugaboo, ale teraz juz sie przyzwyczailam i czesto z nim chodze, bo jest wlasnie lekki. Jak wychodzimy gdzies na zakupy czy do restauracji to juz prawie zawsze z maclarenem. Ten model quest nie rozklada sie do calkowitego poziomu i moze byc tylko dla dzieci powyzej 6 miesiecy. Mothercare robi price match jesli znajdziesz gdzies taki sam, a taniej.

dzwoniłam i konkretnie nie otrzymałam odpowiedzi dlaczego , pani powiedziała że poda mój nr telefonu komus kto mi pomoze wiec zbluzgałam po co wogóle w takim razie podaja nr telefonu pod którym uzyskam swoja odpowiedz skoro osoba pod tym numerem nic nie wie musze sie jednak przejsc do tego biura:/ mam nadzieje ze cos zalatwie do piatku bo w sobote wylatuje ;/ a claim jest na mnie i mąż niczego w razie co nie zalatwi :/

Emilia bhx jestem jedna z mam ktore kiedys mieszkaly w UK i kilka razy sie wcielam tutaj w spr medycznych Co do odp w sprawie CB mialam to samo 'you don't have the right to reside in the UK, however you have worked in the uk 4 years you worked illegally, we have to verify your visa status... ' bla bla bla ta sama spiewka. Masz HO wyrobiony? Jak nie to nic z tego. Jak tak to Wyslij im kopie HO i kopie paszportu z notka ze jestes UE member and I DON"T NEED A VISA (daaaahhhh!!!!).Czasami trafi sie na nieduczonego pracownika...

Hej dziewczyny ja juz spakowana i gotowa do drogi... Mam 2 kg nadbagazu , ale licze na cud , ze nie bede musiala sie przepakowywac. Mam ogromniastego stresa , bo lece sama z synkiem , ale damy rade , liczy sie pozytywne nastawienie ;) Pozdrawiam was i na pewno odezwe sie jak bede w Polsce. Buziaki Mamuski :*

kasza23 powaznie miałaś podobnie? myślała że takie pech to tylko ja mam ;) leje u nas dzisiaj a od wczoraj żołądek mnie boli niemilosiernie , ja mam HO wyrobiony ale zdaje sie że juz im wysylałam , no ale zrobie jak mówisz, i wystarczy tylko ta notka? kopia HO , kopia paszportu i kopia listu co mi go przyslali, a adres? taki jak zazwyczaj na CHB? my już tez wysłałyśmy wczoraj paczki i tylko podreczny został , marciaaa 2 kg to sporo i raczej cie podliczą albo każą przepakowac choc życze ci tego cudu;)

No Marciaa 2kg to chyba nie podarują....ale życze aby podarowali :) Ja tez juz spakowana, myślałam że torba waży więcej niż 32kg, ale jest 24:) No a torba już zapelniona. jeszce troche swoich ciuchów dopakuje i tyle:) Także dzisiaj 0 22.20 wylot:) Juz nie mogę się doczekać :) Pozdrowionka