Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie lepiej sobie pojechac

gdzie lepiej sobie pojechac do egiptu czy do turcji

Polecane posty

jw?

Gość doradzę ci
tunezję,, rewelacja,, piękne plaże i pyszne jedzenie, turcja i egipt w kwestii jedzenia nie mają porównania, oczywiście opcja w dobrym minimum 4* hotelu,,,

jedź do Turcji, Turki mają fiuty jak ogórki, a co niektórzy jak kabanosy, a araby mają małe fiutki, dlatego ich kobiety mają zasłonięte twarze, bo się śmieli z nich, że mają małe kutaski....

Gość fghfghf
w egipcie szykuj sie na nagonke na turyste i syf straszny ale masz co zwiedzac. W tunezji nic niema wiec tylko do odpoczynku

Gość fghfghf
a o turcji nic nie wiem,kolezanka byla to zlapala wszy ale moze miala pecha

Gość sooorrki
..coś a propos zachwytów nt Tunezji - po pierwsze z tymi plażami to nie przesadzaj, jedzenie OK!, ale zauważ, że niewiele masz tam do zwiedzania - chyba, że to kogoś nie interesuje.. byłam w tych wszystkich krajach.. i merytorycznie - wypoczynek i w Egipcie i Turcji jest w porządku - oba kraje mają dobre zaplecze hotelowe - jednakowo uczciwą (lub nie :D) obsługę, jedzenie na podobnym poziomie, zakupy (np szmaty - lepsze - bardziej "europejskie", większy wybór) - w Turcji ale zwiedzanie - jednak Egipt. Poza tym jest jeszcze jedna sprawa związana z polityką - warto wziąć pod uwagę fakt, że Egipt jest bardziej narażony na "zamknięcie" w związku z większą bliskością terytorialną konfliktów wojennych - od lat wycieczki jeżdżą tam pod obstawą wojska. Może się okazać, że za chwilę w ogóle będzie zwiedzanie tego kraju niemożliwe, więc po co czekać?

Gość doradzę ci
jak to nie ma nic w tunezji? no wiesz, a wyjazd na pustynię? to wycieczka dwudniowa, piękna, poza tym tunis, kartagina- obecnie dzielnica tunisu,w turcji oczywiście kapadocja, pammukale, pozostałości po imperium rzymskim,,egipt to kazdy wie co tam mozna zwiedzić ale biorąc pod uwagę też wypoczynek to ja stawiam na tunezję

Gość sooorrki
ps zwiedziłam całe te kraje - wzdłuż i wszerz - a nie jeden hotel, jedno miasto itd.

nei chodzi mi o jakies głupie zwiedzanie :O chciałabym poznac jakiegos habbisia, gdzie łatwiej powiedzcie bo jestem raczej brzydka i mam rzatkie włosy :(

Gość sooorrki
> doradzę no, nie mówię, że NIC - wszędzie jest COŚ - my porównujemy - poza tym autorka pyta nie o Tunezję....

Gość jussaaa
Turcja zdecydowanie! 3*hotel w zupelnosci wystarczy.mmm jeszcze tam wroce:) jesli zdecydujesz sie na Turcje jest tu dobry topik o tym,mnostwo porad itp.d

Gość fghfghf
ja zwiedzilem polowe bliskiego wschodu I jak komus zalezy napoznaniu kultury to nich smiga do iranu ,syri i okolicznych panstewek ale nie radze teraz ze wzgledu z wiadomych przyczyn

Gość tak to nie ma nic w tunezji
no, pustynia z pewnością jest atrakcją niespotykaną:/

Gość sooorrki
..aaaaaaaaaa to inna sprawa.... ja preferuję jednak zwiedzanie - jestem atrakcyjna i mam gęste włosy - poza tym jeżdżę w dalsze rejony świata.. miłego pobytu!

Gość sooorrki
fghf.. spoko spoko z tych chwaleniem...połowa czy cały....nie będziemy się licytować..kraje, które wymieniasz są w porównaniu z Turcją i Egiptem duuużo droższe, więc odpuść sobie - ja byłam nawet w Kuwejcie czy Iraku, gdzie mało kto może teraz pojechać..odpowiedz człowiekowi na pytanie...

Gość bmblondyyynie
a skąd ty wiesz o tych ku....skach, przecież o tych sprawach krążą legendy znacznie odmienne od twoich wypowiedzi?....

Gość tak to nie ma nic w tunezji
własnie co to za plotki o tych przyrodzeniach? :O ja chciałabym poznac jakiegos przystojnego tubylca by poczuc się lepiej:)

Gość fghfghf
sorki ja nie wiem gdzie ty bylas bo syria czy iran sa tanimi krajami Drogie krajae to masz arabie saudyjska,kuwejt ,izrael czy jordania .

Gość sooorrki
nie wiem, co masz na myśli pisząc "tanie- drogie" jak jedziesz służbowo, to "drogie lub tanie" mogą tylko zakupy, które tam robisz.. rozmawiamy o "standardowym" wyjeździe turystycznym pt. idziesz do biura podróży i wykupujesz 2 tygodnie w hotelu 4-gwiazdkowym z wyżywieniem, przelotami, wizą itd. w sezonie.. Porównanie Egiptu czy Turcji z Iranem, Syrią czy Jordanią - jak sam wiesz - nie wytrzymuje konkurencji.

Gość gość
Zdecydowanie Turcja polecam Marmaris z kad mozemy sie przemiescic do Rodos ,albo Bodrum blisko Kos .,