Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bialyoleander26

Jakie sa cechy UkRAINSKIEJ urody? Co jest najbardziej charakterystyczne u

Polecane posty

Gość bialyoleander26

kobiet i mezczyzn?

Gość mam w sobie
jestem genetycznie w 50% ukrainka. mam blond wlosy, jasna skore. generelnie jednak taka typowa ukrainka z czarnula mi sie kojarzy- kruczoczarne wlosy, ladne ksztaly

Gość ja jestem Olena
100 % ukrainką, od urodzenia w Polsce. Mam włosy bardzo ciemny brąz, niebieskie oczy , cera nie za jasna ale też nie "opalona" cos po srodku, nie wiem czy nazywa sie ja sniadą?

Gość z moich obserwacji wynika
ciemne, falowane włosy duże oczy, wyraźne kościo policzowe, dość okrągła - szeroka buzia ładne, duże usta małe nosy generalnie delikatna, kobieca twarz do tego kobieca figura

Gość bialyoleander26
a to prawda, że ukraińce i ukrainki mają bardzo wyraźne, szerokie i ciemne brwi/? I groźne spojrzenie?

Gość mi się kojarzą
z naturalnymi jasnymi włosami. podobno tam jest ich najwięcej.

Gość ja jestem Olena
Ja mieszkam od urodzenia w Polsce, ale większośc Ukrainek , ktore znam, m.in. z mojej rodziny to ciemnowłosy zazwyczaj niebieskookie kobiety

Gość bialyoleander26
a jak wyglądają mężczyźni? Są przystojni?

Gość bialyoleander26
Czy to prawda, że są pozbawieni szacunku do kobiet? I mają poczucie wyzszosci nad nimi?

Gość z moich obserwacji wynika
faceci z grubsza podoni do Polaków szczerze mówiąc bardzo podoają mi się Ukrainki chociaż jestem kobietą ;) są baaardzo... kobiece z urody;) "Czy to prawda, że są pozbawieni szacunku do kobiet? I mają poczucie wyzszosci nad nimi?" haha :D wiesz jak jest, im dalej na Wschód i Południe tym to się nasila a tak serio to po co takie głupie stereotypy rozpowiadasz?

Gość ja jestem Olena
Co do tego braku szacunku do kobiet, to żyję w Polsce, więc moge sie prędzej o Polakach wypowiadać w takich kwestiach. Może kiedyś tacy byli, ale chyba wszystko sie zmienia.... i w tej kwestii chyba nie roznia sie wiele od Polakow :P

Gość gość
Ukrainki to przede wszystkim brunetki z ciemnymi oczami , najładniejsze ukrainki sa o korzeniach rosyjskich te czysto krwiste sa dość takie sobie

Gość gość
Ale to przeciez zależy z jakiej części Ukrainy pochodzi. Inaczej moze wyglądać Ukrainka/Ukrainiec z okolic Odessy, inaczej z Zakarpacia(blisko do granicy z Rumunią), inaczej z okolic Charkowa. Im dalej na wschód, tym bardziej ciemne wlosy czy tez bardziej wydatne kości policzkowe, moze nawet lekko skosne oczy. Ja mieszkam na wschodniej scianie Polski, widuje często Ukraińców robiących zakupy w polskich sklepach i typem urody nie roznia sie wiele od Polaków. Zdarzają sie i brunetki i blondynki, ale skore maja raczej jasna. Z mezczyzn przeważają jednak blondyni, tacy trochę w rudych wpadajacy, jasne oczy, jasna oprawa oczu i dość charakterystyczne rysy twarzy. O ile Ukrainek nie rozpoznaje z daleka, o tyle Ukraińców owszem :)

Gość gość
Ja jestem ukrainka, tzn moj to dziadek ukrainiec, babka litwinka z korzeniami polskimi od strony ojca a matka w polowie niemka. Mam szaro niebieskie oczy, sniada cere, falowane czarne wlosy (jak sie urodzilam to były krecone od skory glowy), kształty jak ktos wyzej napisal - bioderka, tylek, biust. Twarz delikatna, maly nos, pelne malinowe usta, lekko skosne tzw migdalowate oczy. Jestem sliczna i mam duze powodzenie:)

Gość gość
Skosniawe oczy u kobiet

Gość gość
No i jak widać ukrainki skromnoscia nie grzesza, kobieta która chwali sama siebie jest nic nie warta , to mężczyzna powinien chwalić kobietę a nie Ty sama siebie , a co do ukrainek to te rosyjskojezyczne ze wschodu się piękne ale te spod naszej granicy i Kijowa bywają brzydsze niż Polki , maja często mocno podłużne nosy i twarze w typie żydowskim , za to te z okolic Rosji to boginie

Gość gość
I szczerze wszystkie ukrainki jakie dane mi było widzieć miały normalne oczy a nie żadne skośne , może te z południa koło Rumunii takie maja , no chyba ze bardzo małe oczy nazywacie skosnymi , jedno co mi się rzuciło w oczy to to ze ukrainki maja zdecydowanie większe głowy niż Polki

Gość gość
Odnosząc się do moich słów powyżej wnioskuje to po tym ze widziałam 3 ukrainki ze Lwowa i były delikatnie mówiąc średnie , dwie nawet nawet a jedna poniżej średniej ale widziałam też 2 ukrainki z małego miasta niedaleko Rosji i to były naprawdę dziewczyny jak marzenie blondynki ładne buzie , nie wiem może ukrainki z zachodu i środka za bardzo się z żydami pomieszaly bo mają ostre rysy i ciemna urodę te ze wschodniej Ukrainy raczej ładne blondynki

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak ukraińska uroda oni sa państwem parę lat w porównaniu do Polski , no i faktycznie te z rosyjsko językowej części sa piękne , Odessa i te sprawy

Gość gość
Ci z zachodniej i środkowej mają bardziej słowiański typ urody jasna karnacja i blond włosy natomiast ci ze wschodniej południowy ciemne włosy i oczy. Im bliżej Kaukazu tym mniej blondasów.

Gość gość
Nie prawda byłam we Lwowie i tam dominują brunetki z ciemnymi oczami i ciemno brązowymi włosami , Ukraina jest dużo bardzoej wysunieta na południe niż polska tam wogole nie ma tylu jasnych ludzi co w Polsce

Gość gość
Ty byłaś tylko we Lwowie a ja przed wojną jezdziłem tam kilka lat do Doniecka.

Gość gość
Nie tylko we Lwowie bo w Kijowie też , maja jasna karnacje ale blondynek nie ma tam prawdziwych prawie wcale , większość szatynki z jasno brązowymi oczami a niektóre trafiają się z wręcz czarnymi oczami

Gość gość
Po drugie jasne włosy i oczy to nie jest cecha słowiańska tylko germańska , Polacy sarmaci byli opisywani jako nacja ciemnowlosa , a jeden z poetów opisywał ukrainki jako "czarnobrewe " więc widać ze masz małą znajomość ukrainy , jak widze nawet jak na targu ukrainki handluja to łatwiej dopatrzec się z ciemną karnacja niż blondynki