Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnawo

Jakies sposoby na bardzo suche i popekane usta , bardzo prosze o pomoc.. .

Polecane posty

Gość gość
Zrób peeling z cukru drobnoziarnistego (taki specjalny do wypieków) i oliwy z oliwek. Masuj usta kilka minut i spłucz lub zetrzyj chusteczką. Codziennie stosuj pomadki ochronne - mogą być np. apteczne gal, może być wazelina. Nie wychodź z domu bez ochrony ust. Aha, smaruj też usta miodem!!

Gość gość
Brak witaminy E,kup witaminę E w masci i smaruje

Gość gość
Napiszę to, co większość tutaj: miód i dobra pomadka ochronna. Miód byleby był naturalny, a pomadka z jakimś dobrym dodatkiem, np. propolisem (ma ją w swojej ofercie wspomniany już gal).

Gość gość
Oprócz wspomnianych tu pomadek (nawiasem mówiąc gal ma naprawdę dobre szminki) zacznij może łykać jakiś zestaw witamin. Co prawda syntetyczne witaminy nie wchłaniają się tak dobrze, jak te pochodzące z pożywienia, ale się wchłaniają :)

Gość gość
Tez uważam, ze wazelina pomoże. taka zwykła z drogerii np. z eveline w sztyfcie o smaku koktajl mango- uzywam na co dzien i nie mam problemów ze spierzchnietymi ustami czy kącikami warg. Kosztuje niecale 7 zł ;)

Gość mull

Ja pracuję w klimatyzowanym pomieszczeniu i muszę dbać o nawilżone usta, bo inaczej mi pękają i strasznie pieką. jest taki fajny balsam erazaban protect. nawilża usta, sprawia że są miekkie i gładkie. i podobno chroni przed opryszczką, ale to nie wiem , bo nie mam z tym problemów

Gość Edytka

Ten balsam Erazaban kupiłam niedawno z myślą o wyjeździe na wakacje, posiada on filtr przeciwsłoneczny aż 50, można nim smarować usta tak jak błyszczykiem. 🔆

Gość

balsam TISANE, dobre sa dla mnie tez te z avonu w sloiczkach

kolezanka poleca carmex ale ten oyginalny bez udziwnien

Gość Gość
18 minut temu, bazienka napisał:

balsam TISANE, dobre sa dla mnie tez te z avonu w sloiczkach

kolezanka poleca carmex ale ten oyginalny bez udziwnien

Trysnoł bym ci w usta.