Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnawo

Jakies sposoby na bardzo suche i popekane usta , bardzo prosze o pomoc.. .

Polecane posty

Gość smutnawo

zawesze takie sa zima , denerwujace. Wygladaja jak skorupa :( Mga byc domowe recepty, czy cos co dziala naprawde , bo ja juz nie daje rady. Kupowalam jakies balsamy z apteki i nic;/

i oczywiscie nie wychodzic na zewnatrz bez grubej warstwy ochronnej (ja daje krem a na to nivea sun z faktorem)

Gość smutnawo
ale mam zmair i tak zaliczyc wizyte u dermatologa, wiec czy pasuje , bym sie go doradzila ? albo czy mzoe mi cos przpeisac na usta- jelsi cs takiego istnieje ?? czy on sie raczej takimi rzeczami jak suche usta nie zjamuje ?

Ja najpierw delikatnie szczotkuję szczoteczką do zębów usta,potem smaruję miodem.Najlepszy jest balsam do ust Nivea Classis(niebieski).Inne balsamy tylko nakładają warstwy tłuszczu a potem usta robią się grube i takie warstwy się robią co wygląda jak łuszczyca.Przynajmniej u mnie.

mnie kiedys na bardzo suche i popekane usta pomogl blyszczyk eveline jungle show

Gość smutnawo
a to carmex to gdzie dostane, w aptece ?

Gość magmolia2..
carmex kupuję na allegro.Próbowałam wszystkioego i nic.uzywam od 4 lat.Naprawdę super.Mozna do również kupić w drogerii.

smietana na usta ( zwykła kremowa , bez skojarzeń:P) wazelina maść nagietkowa

Ziaja, Oliwkowa, Maść - naturalny opatrunek regenerujący to podobno dobre, ale sama jeszcze nie probowalam

Gość smutnawo
dobrze, wlasnie wyczytalam, ze w aptekach tez jest :) skusze sie na niego, moze mi pomoze :) , dziekuje bardzo :)

Gość bezcenna rada
pic wiecej najlepiej wody

Gość lisica2
na noc naloz obojetnie jaki krem nawilzajace.. rano usteczka tylko do calowania :)

najlepszy jest balsam tisane (w sloiczku, bo ten w pomadce jest sredni)- nawet ma tytul kwc na wizazu - kupisz w aptece za ok 6-8 zl - nic lepszego nie znajdziesz pomadka carmex tez nie jest zla (w przeciwienstwie do balsamu w sloiczku i ich blyszczykow)- ale trzeba sie do niej przezwyczic bo na poczatku daje bardzo intensywne uczucie chlodu i jakby wbijania szpilek

A ja polecam maść z witaminą A. no i domowy sposób to smarować usta miodem.

ja suche usta nawilżam balsamem Lips & Dry firmy Decubal on mi pomaga w zagojeniu się przesuszeń usta są nawilżone i mają się dobrze.

Gość ragnaroczek
podobno miod moze pomoc... a o co chodzi z tym decubalem?

Gość belll mondddooo
nie wiem czy ktos pisal bo nie chce mi sie czytac wszystkiego :) szczotkuj usta jak myjesz zeby albo peeling cukrowy sobie zrob a na to warstwa wazeliny albo pomadki z neutrogeny :)

Gość gość
balsam do ust z dm balea mandeltraum, do kupienia na terenie Niemiec, a takze balsam niebieski w tube z Nivea night cos tam :)

Gość gość
Z domowych receptur to miód w połączeniu z cukrem i oliwą z oliwek - robimy peeling, zostawiamy przez 10-15 minut na ustach. No i przede wszystkim sztyft ochronny - polecam pomadki apteczne Gal lub Neutrogene.

Gość gość
Tylko i wyłącznie Gal z propolisem, a na noc posmarowanie grubą warstwą naturalnego miodu! Nie ma sensu wydawać fortuny na inne specyfiki, bo sposoby o których ja pisze, sprawdzają się u każdego.

Gość gość
Ja na noc stosuję pomadkę tej samej firmy co ty, tyle, że z wiesiołkiem. Świetna jest i dobrze pielęgnuje usta. Z kolei na noc nie posmarowałabym grubą warstwą miodu, bo lubię spać na brzuchu, a wtedy wszystko wchłonęło by się w poduszkę, tak więc odpada :P

Gość gość
Przede wszystkim stosuj pomadki ochronne często, nawet kilkanaście razy dziennie. W przeciwnym wypadku niewiele ci pomogą, bo usta szybko się wysuszają - wystarczy się napić, coś zjeść, oblizywać się, a pomadka znika. Wypróbuj pomadki apteczne - kilka osób już tu o nich wspominało.