Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katioszka11

Dobre kanapki , mam już dość wedliny, serków i plastikowych pomidorów

Polecane posty

Gość styl girly
To zależy od apetytu i tego co się lubi jeść. Kiedy nie ma się czasu bardzo dobre jest musli z jogurtem czy mlekiem. Kiedy mamy czas jajecznica albo ciekawe kanapeczki. Ja w wolne dni lubię zjeść dobre śniadanko na mieście :) Niedawno byłam na krakowskim Kazimierzu Le Scandale. Zjadałam niesamowitą kanapkę - Azjatycki Łosoś. Był to świeży chleb miodowy z wędzonym łososiem, jajecznicą, serem, sałatą, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem. Pycha :)

Gość nie lubię spamerów
zamiast kanapek moze być jajecznica, tosty, itp. A jak kanapki to robię często takie pasty na kanapki: - gotowane jajko pokroić w kosteczkę, zetrzec żółty ser, dodać cebulkę lub szczypiorek, odrobina majonezu, sól, pieprz, wegeta. - gotowane jajko pokroić w kosteczkę, dodać starty pęczek rzodkiewki (już bez cebuli bo rzodkiewka nadaje smak), odrobina majonezu, sól, wegeta. TA PASTA JEST NAJPYSZNIEJSZA. - pęczek startej rzodkiewki, ful szczypiorku, pomidor. Najłatwiej robić ją latem bo wtedy szczypior rośnie jak szalony - jest gruby i mozna go duuuużo dać. Wiadomo sól, wegeta. - pasta z ryby w konserwie (może być w oleju lub sosie pomidorowym), dodać pokrojoną drobno cebulkę i twaróg. Pyszne są też kanapki z łososiem i cukinią (cukinię surową kroimy w plasterki jak ogórka). Standardowe kanapeczki z wędliną, jajkiem, ogórkiem korniszonym, pomidorem, serem i cebulą. Dziwię się, że nie masz pomysłu na kanapki, ja uwielbiam robić kanapki dla całej rodziny i one są zawsze pyszne i kolorowe. Nikomu się nie nudzą, każdy czeka na weekend bo wie że na śniadanie będą smaczne kanapki mojej roboty. Za to gotować nie umiem dobrze :P

sama wędzę mięso (różne: drób i ryby też) Jak kijowa pogoda na wędzenie to piekę.... Mamy MLEKOMATY, z mleka robimy jogurty, serki, teraz kupiłam podpuszczkę, uczę się robić inne sery ;P Pomidory poza sezonem, to tylko te cherry mają jakiś smak... Jak się nudzą kanapki robię "chleb w jajku", omlety, naleśniki, albo gofry (z gotowanych ziemniaków są dobre :))

Gość Gofry z gotowanych
ziemniaków?? Mogłabys napisać jak je robisz? Jeszcze nie słyszałam:)

Gość rymowankaaa
Moim zdaniem podstawą dobrych kanapek jest pieczywo. Zawsze idę rano i kupuję chlebek z Rąby.. Do tego prawdziwe masło, ser żółty , pomidor z ogródka i nic więcej nie potrzeba. Pyszności :3

Gość darciasarcia
@rymowankaaa weeeź...ale mi smaka narobiłaś hahah teraz będe musiała pochodzić i liczyć na to że znajde gdzies u siebie ich pieczywo jak tak zachwalasz :(( :D