Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona237723

usmierzanie bólu chorych na raka

Polecane posty

Gość ona237723

Hmm temat rzeka.. ale morfina to ostatecznośc... podają ketonal..ale on wydalany jest przez nerki..więc czyni chorym więcej szkody niż pożytku... a kto stosuje marihuanę? Nie wiem, morfina narkotyk, ale i marihuana też. Wie ktoś o tym na ile lepsza i mniej uzależniająca, ale jednak pomagająca uśmierzyc ból była marihuana? Może jakieś badania holenderskie;)? czy coś innego?

Gość Gosia1239
KETONAL przy takim bólu działa na pół godziny, krople OPTIMON - one naprawdę skutkują. Spróbuj - wiem, że eliminują ból, chorzy mogą spać,

Gość ....finka
Re: Na raka.. Autor: yasiek23 18.02.10, 14:12 Dodaj do ulubionych Odpowiedz Chcialbym opisaC taka sytuacje moj tata chorowa l na raka prostaty 12 lat.W zeszlym roku przed swietami bylo juz bardzo zle przezuty;watroba,zoladek itp.zaczynal powoli odchodzic.znalazlem dwa preparaty tj.mumijo lek i glinke bentonitowa z ukrainy.pytam lekarza czy mozna stosowac,powiedzial ,ze tacie nic juz nie zaszkodzi, a pomoc moze.wyczytalem w intwrnecie,ze zapomoca tych preparatow na ukrainie i w rosji wspomaga sie leczenie farmakologiczne.Sluchajcie- pomoglo.po miesiacu objawy choroby sie cofnely.wszyscy lacznie z lekarzami jestesmy w szoku.nie twierdze ze to pomoze wszystkim,ale czytalem ze pomaga,a w osobie mojego taty mam naoczny przyklad.Jesli sie zdecydujecie szukajcie tych srodkow w aptekach(sa w polsce)

Gość ....finka
Melatonina--uwazana jest tez za silny srodek przeciwbolowy.