Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamciamamcia

Od kiedy wprowadzać pokarmy dziecku karmionemu tylko piersią?

Polecane posty

Gość mamciamamcia

Od kiedy wprowadzać pokarmy dziecku karmionemu tylko piersią? Mam możliwośc siedzieć z nim w domu dłużej niż macieżyński więc zastanawiam się czy po skończonych 4 mies. już coś wprowadzać czy dopiero po 6 mies. jak zalecają mądre książki?

wg nowych wytycznych do 6 miesiąca tylko pierś. moja lekarka tez tak mówiła i ja po 6 miesiącu zaczęłam malemu wprowadzać inne jedzenie.

Gość ewik81
Ja wprowadziłam po 5 miesiącu, ale głównie dlatego że wracałam do pracy a mała nie bardzo chciała butelkę.

Ja zaczełam jak dziecko miało 3miesiące stopniowo i pomału... zaczełąm od serków waniliowych.. A teraz dziecko ma ponad rok i je wszystko niczego nie odmawia... Książki to książki... przecież są dania dla dizeci od 4miesiąca ... zresztą kazdy lekarz mówi co innego ....

Gość ala1979
jezu tylko nie serki . zaczynasz najwczesniej jak mały skonczy 4 miesiace od marchwi , pozniej ziemniak , jabłko ,ryz itd a nabiał czyli jogurty po ok 8 miesiacu:-)

Dałam i nic i co takiego... ile jest matek tyle jest własnych zdań i każdy powinien się słuchac siebie a nie innych.. Znajoma dziecku dała nawet wodę prosto z kranu jak miał 6miesięcy i co i nic i ma 3 lata i raz jej tylko zachorował. Zrestą matki powinni się słuchac własnego rozsądku... i nie obcego..

ja zaczęłam dawać zupke jarzynową ze słoiczka jak mała miała 5,5m-ca a jak skonczyła 6 to zaczęłam wprowadzac owoceowe przeciery tak mi lekarka zalecila a serki to w życiu nie tak szybko dopiero ok roczku .

Gość maaajjjaaa
ja zaczelam jak maly mial 4,5 m-ca najpierw jablko, potem kleik i nne kaszki ryzowe, marchewka

Każdy ma swoje i robi po swojemu... Moja mała jak miała 4 miesiące to już lizaki lizała... i gorzką czekoladę jadła...