Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

22sylwia22

czy to ciąża? pomóżcie

Polecane posty

Mam problem i chcialabym zeby ktos mi pomogl (Nie jestem jakas tam nastolatka ktora sie obawia zbyt wczesnej ciąży) @ miałam zawsze co 27-28 dni kochałam sie z mezem w ostatnim miesiacu bez zadnego zabezpieczenie bylam pewna ze bedziemy mieli dzidzie. Podbrzusze i Piersi bolały mnie juz okolo1,5 tygodnia przed planowaną @, lecz dostalam @ spoznioną o 3 dni, która trwała takze trzy dni pierwszy dzien byl skapy drugi bardziej obfity a trzeci bardzo skapy zawsze @ miałam 6-7 dni i byla bardzo obfita. Test oczywiscie zrobilam ale pare dni przed planowana @ i wyszedl negatywny. Czy mimo teg0 moge byc w ciąży miała któras z was podobny przypadek? Prosze o odp. :)

Gość kkkaaannnaaa
raczej nie jestes w ciazy ale mozesz na wszelki wypadek zrobic test z krwi :)

Gość judyta s.
dziwne, że okres miałaś taki skąpy.. poczekaj do końca @ i powtórz test, jeśli jesteś w ciąży powinny być dwie kreski ;) ja jutro albo pojutrze robię test :)

Gość bjkhgc
Moim zdaniem jeśli miesiączki dostałaś to nie jesteś w ciąży,a to , że trwała krócej może mieć wiele innych podłoży...nie koniecznie ciąża.To może być stres,zmiany hormonalne...Radzę Ci wybrać się do ginekologa,on określi przyczynę tych zaburzeń lub potwierdzi ewentualną ciążę.Mimo tego powtórz test.

Gość judyta s.
nie jeszcze nie, jutro mam planowany termin miesiączki . ale podejrzewam , ze mogę być w ciąży (choć pewna nie jestem) poczekam jeszcze dwa dni i jeśli nie dostanę okresu to zrobię test :) póki co to mam objawy typowo "okresowe" czyli ból brzucha i piersi a tak poza tym to chyba nic więcej, no może więcej jem ale może mi się tylko wydaje :)

judyta s- ja tez miałam typowe okresowe dolegliwosci, tzn bolały mnie piersi i brzuch i nawet miałam delikatne plamienie tylko nie krew tylko brązowa maź i to mnie zastanowiło, że nie pojawiłą sie krew i zrobiłam test i wyszły 2 kreski. Wiec trzymam kciuki! 22sylwia22- ja na Twoim miejscu zrobiłabym test jutro z samego rana, bo jeśli jesteś w ciąży to być może test już coś pokaze. Idz też zrobić bete HCG z krwi- koszt ok 22 zł i wyniki za 4 godziny - wtedy bedziesz mieć już pewność. Powodzenia! Dajcie dziewczyny znać po testach!

Gość judyta s.
dam znać. ;) w sum ie mogłabym już jutro zrobić test ale nie chcę się rozczarować więc będę zwlekać jak najdłużej. ;) najpóźniej do piątku.. hmm...a może jutro rano pojawi się @ ;-P kto wie :)

Sylwio trzy dni spóźnienia uznaje się za regularną @ piersi i podbrzusze bolą od owulacji bardzo często, szczególnie jeśli się nakręcasz jeśli @ była obfita to mogłaby być to ciąża biochemiczna, teraz już po jabłkach w każdym cyklu masz max 40% szans na zajście w ciążę, więc skąd pewnosć, że będziesz w ciąży??? Twoje podejście ma wpływ na spóźnienie miesiączki obserwuj organizm i długość fazy lutealnej, bo tu ona jest wyznacznikiem- powinna trwać 10-16dni, jeśli się wydłuża moze oznaczać ciążę. Pierwsza faza cyklu jest ruchoma i nie ma znaczenia czy owulacja przyjdzie w 14 czy 18dniu cyklu Powodzenia