Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karmiąca roczne dziecko

Karmię moje roczne dziecko tylko i wyłącznie piersią.

Polecane posty

Karmię moje roczne dziecko tylko i wyłącznie mleczkiem - z piersi. Czy ktoś także karmi tyle czasy TYLKO mleczkiem? Czy to źle dla dziecka?

żałosna prowokacja :D powiedziałabym -8/10

O jacie, a czemuż niby prowokacja ????

a ja kiedyś czytałam, że w skrajnych przypadkach alergii tak można. Czy dziecko jest skranym przypadkiem alergika?

Gość na serio

Paulo - nie - dziecko nie jest wogóle alergikiem .... On po prostu czasem nie weźmie do ust niczego poza piersią.... Są dni, że np w ciągu całego dniazje cały jogurcik, kawałekchlebka z szybeczką, czy jajkiem, albo troszkęmięska z ziemniaczkiem, ale są i takie, że cały dzień nie chce niczego tylko mleczko.... Przeważnie są właśnie tylko te drugie dni .... Wszystko lubi popróbować, ale nie je nigdy tak, żeby się najeść. Powiem tak, 90 % jego pożywienia stanowi mleko.

Gość na serio
czyli mniej wiecej ile lary na dzien karmisz dziecko? w nocy tez?

Dziś w ciągu całego dnia np zjadł oprócz mleka tylko pół mandarynki i dwa biszkopty .... Przepraszam, że czasem są wyrazy połączone ale coś mi się spacja zacina....

aaaa - myslam że chcesz go karmić tylko swoim mlekiem:). Mój też je podobnie. Teraz ma katar, to nic nie chce oprócz cycka, czasami mam dość, a końca cycka nie widzę....

no rano jak się obudzi, potem w południe, potem po południu, potem jeszcze wieczorem no i na noc ok 21:30 i budzi się na mleczko ok 6:30-7:00. Nieraz próbowałam ominąć karmienie i dać coś innego ale lipa - nie zje i koniec. A mleczka ile dam tyle chętnie wypije.

Gość brunetki-blondynki
Moja córka niestety tez tak ma tyle ze mala ma 1,5 roku i od jakiegos czasu znalazlam na nia sposob

No na pewno jest mi wygodniej karmić tylko piersią, ale co z tego jak itak codziennie mu gotuję mięsko i warzywa, a on tego nie chce. Nawet już mu to przyprawiam, żeby było lepsze a on tylko te mleczko. To nie jest tak, że chcę go tak karmić ..... Też póki co nie widzę końca, bo on cały dzień potrafiłby nie jeść a jak dam pierś to tyle pije, że brzuch ma jak balon.

brunetki-blondynki - jaki sposób znalazłaś ?

mój potrafi się budzic w nocy z 10 razy.... - jaki sposób? mój sobie sam bierze cycka....

Gość brunetki-blondynki
Ja negoscjuje z coreczka, mowie ze jak zje troszeczke to dostanie piers no i skubnie drobinke chociaz dzieki tm sposobom,

Gość na serio
jak sam sobie wyjmuje?

Dodam tylko, że mój syn mimo, że je prawie tylko mleczko, rozwija się idealnie. Ma roczek, mierzy 80 cm i waży 11 kg ,więc jakimś drobnym chudzielcem nie jest chyba, nie ? Miał też morfologię i wyniki też ma dobre. Chorował w ciagu roku tylko dwa razy i to był zwykły trzydniowy katarek.

Gość na serio
jak dlugo macie zamair tak karmic? pytam z ciekawosci nie zlosliwosci, jak dzieicom nie przejdzie to co 4-5 latek przy cycku?

Gość brunetki-blondynki
Moja córcia miala rok to 10 kg i ubranka na 74 teraz ma 12 kg i ubranka na 86-92

No tak, ale mój jest jeszcze na tyle nie kumaty, że takich szantaży nie rozumie :) Chciałabym powoli oduczać, zeby właśnie nie dopuścić do tego, że sam sobie odpina bluzkę, ale jak skoro to jego główny,zeby nie mówić jedyny posiłek....

normalnie włazi na mnie, rozpina bluzke, stanik do karmienia i sobie bierze. jak nie dam to ryk jakbym go ze skóry obdzierała. U nas negocjacje średnio wychodzą...

No właśnie dzwne, bo mojej kuzynki syn jest w tym samym wieku, gdy się urodzili ważyli podobnie, jej mały je wszystko razem z nimi i to on je naprawdę dużo, je prawie tyle co ja,ama tylko 8,5 kg. A mój na mleczku a taki dosyć klocek z niego. Do tego ja jestem chuda i wszyscy się dziwią, że tak długo karmię małego. A ile zamierzam karmić? No zamierzałam do roku.... mały skończył rok no i kombinuję jak skończyć, ale póki co no nie wiem....

mój na rok miał 82 cm, 10,800 i morfologie ok. Ja miałam karmic 6 miesięcy, ale nie chciał butli i tak nam poszło... teraz licze, że sam zrezygnuje. Jak nie, to bede musiała wyjechać - nic na niego nie działa.

Gość dlugo dlugo dlugo
dziewczyny probujcie, jestem mama 3,5 letniej Weroniki i teraz to juz jest lepiej probowalm roznymi psosbami - negocjacje - zabawka/niespodzainka - smarowanie piersi to sosem to deserkiem - probowalam kazdego spsobu

Jak mozna tak obrzydliwie zdrabniać? MLECZKO??? Brrrr..... Pomijając, że to prowokacja. Kiepska, ale i tak ktoś się złapał :)

No właśnie ja też próbuję, gotuję, wymyślam, owszem, wszystkiego spróbuje, potrafi ładnie gryźć, ale itak zawsze woli mleko. I to absolutnie nie chce sztucznego, nawet łyka nie zrobi. Są dni, że zje więcej, a są i takie że nie zje niczego. Na 7 dni, ze 4 nie chce niczego...

Kicak - no faktycznie, tak strasznie niesamowite że od razu prowokacja .... zresztą nie ważne. Nie mam potrzeby tłumaczenia się. Chcesz to se myśl, że prowolacja :/

I będę se pisać MLECZKO bo mi się tak podoba.

Gość pianka pianka
prowokacja czy nie - to roczne dziecko potrzebuje już od dawna więcej składników niż masz w mleku niestety.. zresztą google nie gryzie ;)

Gość dlugo dlugo dlugo
masz prawo nawet pisac MLECZUSIO :P