Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OFIARAwariatki

WARIATKA NA ALLEGRO POMOCY!

Polecane posty

Gość linetka88
ODBIORCY miało być już późno jest i nie funkcjonuje ;)

Gość linetka88
ja już postanowiłam skończyć ze sprzedażą bo normalnie czasami nerwowo nie mogłam wytrzymać z niektórymi artystami :(

linetka88 co ty się przejmujesz .... w aukcji piszesz swoje zasady wysyłki i sie do nich dostosowujesz .... i kupujący tez . ja nie mam żadnych negatywów

Gość a mnie mega wkurza
zawyżanie cen za przesyłkę :-( jak list piorytetowy za cos lekkiego moze kosztować 12zł? a ekonomiczny 10? tyle to ja paczke płace :-(

Gość linetka88
no tak masz rację ale nie znoszę jak ktoś coś mi wmawia, próbuję się wybielić moim kosztem, wysłałam priorytetem ale to nie moja wina że jest zima która też utrudnia pracę poczty a tu kupujący naskoczył na mnie że rzekomo specjalnie niewyraźnie były przybite pieczątki, normalnie jak to przeczytałam to nie mogłam przestać się śmiać :D

Gość linetka88
a zawyżanie cen za przesyłkę też mnie denerwuje, a wiem że jeśli ktoś sprzedaje dużo rzeczy i wysyła w kopertach to te koperty i tak kupuje hurtem co wychodzi powiedzmy 25 groszy za sztukę albo mniej a liczą sobie od koperty nawet 2 złote kupowałam kiedyś kosmetyki dwa pudry i lakier i za dwie rzeczy musiałam dopłacić 4 złote liścik ważył niespełna pół kilo a sprzedawca zażądał kwoty jak za paczkę co najmniej 5kilową ale cóż, mają swoje zasady i cennik co do wysyłek więc trzeba się zgadzać z tym :/

Gość a mnie mega wkurza
no ja zazwyczaj u takich osób co mega zawyżają ceny za przesyłkę to nie kupuje :-D

Gość a mnie mega wkurza
kilka razy sie nawet spotkałam ze przesyłka listowna kosztowała nawet 20 zł :-(

Gość linetka88
mnie raz sie zdarzyło ale to była moja wina bo nie doczytałam i mam nauczkę ale takie zawyżanie to jednym słowem zarabianie na przesyłce :/ ja kiedyś zapłaciłam sprzedającemu za przesyłkę poleconą a miałam wysłane zwyklą :/

Gość linetka88
a ja spotkałam się z ceną 24 złote za przesyłkę która była lekko jak piórko oczywiście kopertka a nie paczka a znaczki za 4.50

Gość kazda radzi sobie jak moze
ja kiedyś wylicytowałam buty na allegro, wyszło coś około 20zł. Akurat jechałam na miasto to wzięłam nr konta tej babki i wpłaciłam tą kasę. Napisałam jej potem maila, że potwierdzam zakup i jednocześnie informuję o dokonanej wpłacie. kolejnego dnia sprawdziłam maila, ale nie było żadnej odpowiedzi od niej, ale uznałam, że przecież nie musi mi nic pisać (choć większość odpisuje na maile). Minął tydzień-a tu nic ani butów ani maila od niej. Wzięłam nr komórki bo miała podany na allegro, dzwonię a tam "plus gsm przepraszamy......" wysłałam smsa-myślę włączy telefon to przyjdzie mi raport. Napisałam maila.....kolejnego I tak minęły 3 tygodnie i 6 dni, nazajutrz miałam wystawić negatywa i zgłosić sprawę na allegro. A akurat zadzwoniła do mnie jakas kobieta i pyta czy to ja kupiłam buty, potwierdziłam, na co ona ze skruchą: bo wie pani, te buty wystawiła moja córka i wyjechała do Anglii i kazała mi pilnować aukcji i wysłać te buty, a ja mam tyle na głowie że zapomniałam.... No myślałam, że ją uduszę, ale cieszyłam się że się w ten sposób wyjaśniło, po 3 dniach miałam buty i ta pani w ramach przeprosin dołożyła do paczki 2 portfele ładne

I autorka i sprzedająca są idiotkami. Właśnie przez takie osoby allegro stało się syfem.

Gość OFIARAwariatki
VB dlaczego mnie obrażasz? nie wiesz, w jakiej sytuacji się znalazłam więc mnie nie oceniaj! Twoje podejście do sprary jest prymitywne - nie ma jak to oceniać kogoś pozostając anonimowym. Jak już pisalam - wiem, że z kupna trzeba się wywiązać, ale jestem ciekawa, co Ty byś zrobił/a na moim miejscu! wybacz, ale to nie Twoja sprawa więc nie mam zamiaru tutaj opisywać mojej sytuacji. Prosiłam o rady co mam z tymi e-mailami zrobić a nie o o cenę moich poczynań. Czytaj ze zrozumieniem albo nie udzielaj się w ogóle. Na tym koncie sprzedałam ok 30 rzeczy, na poprzednim (mojego taty) ok 50 i zawsze miałam pozytywne komentarze. Raz nie zapłaciłam za przedmiot (bo miałam naprawdę poważny powód) a ty już twierdzisz, ze przeze mnie allegro staje sie syfem? Allegro staje się syfem przez oszustów i naciagaczy wiec nie przesadzaj!

Gość OFIARAwariatki
No wiesz, Słoneczko - ja nie należę do osób, które pozowlą sobie, żeby jakiś anonimowy cwaniaczek nazywał mnie idiotką nie znając mnie :)

Gość
ciagu 10 dni mialas prawo zrezygnowac z zakupu bez podania powodu wiec niczym nie zawinilas, szczegolnie jesli skorzystalas z opcji kup teraz ja bym wystawila zolzie komentarz ujawniajacy naciagactwo i podejscie do klienta i sama skontaktowala sie z allegro niech cie tepa cipa nie straszy

Gość
amnie wkurza zgadzams ie w zupelnosci kiedys zamowilam przez allegro produkt, przesylka 8 zlotych, a doszlo do mnie z zwyklej papuierowej kopercie listem ekonomicznym calosc kosztowala mniej niz 2 zlote :/

Gość lalalamamama
a ja kupiłam kiedyś na allegro ciuszki dla mojego dziecka no i przyszły super jak w opisie:) no to zamówiłam drugi raz u innej osoby....Ludzie kochani takich szmat to ja dawno nie widziałam...wywaliłam na śmietnik od razu....opis i zdjęcia były cudne ale jak przyszły to nie dość że brudne i śmierdzące papierochami to jeszcze wpakowane w jakiś obleśny karton...fujjjj już nie zamawiam:)

Gość no niestety na roznych ludzi
mozna trafic:O

Gość OFIARAwariatki
bazienka gdyby tak było to nie dostałabym ostrzeżenia od Allegro, ale na pewno dostanę. Poza tym nie kupiłam w opcji kup teraz tylko wygrałam licytację (jako jedyna licytowałam). No i nie był to sprzedawca (sklep) tylko prywatna osoba wiec to chyba troche zmienia postac rzeczy