Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiziamiziadwqed

Moja znajoma zwolniła sie z pracy, bo raz kazali jej posprzatac!

Polecane posty

Gość okiennica
a jestem kurą domową , dobrze mi sie powodzi - ale to prawda ,ze do paniuś z biur jestem uprzedzona :)

Gość do żyję według zasad
zawirowania zawdzęczają tak ostatnio modnemu "kryzysowi" , ja nikomu zle nie życzę bo sama wiem co to jest brak pracy i może dlatego nauczyło mnie to pokory wobec życia , 100 razy się teraz zastanowię zanim wygłoszę tak definitywny i ostateczny komentarz - jak żyję według zasad , teraz sprzątac nie musi - i bardzo fajnie ale nie jest w stanie przewiedziec jak będzie wyglądac jej życie za 10 lat

Gość safdfd
teraz to mi to sie nawet bardzo ciezko czyta, mam juz mdłosci

Gość okiennica
no i prawda , pijawka - przecież czlowiekowi ręka nie odpadnie jak zrobi coś ponadnormatywnego ,a zawsze jest życzliwiej postrzegany przez innych . No ,ale jak pojęcie o sobie przesłania pańciom z biura rzeczywistośc - to trudno .

jak to mówią wielka dama co to kole głowy strój a kole doopy gnój:p i dwie lewe łapki do wszystkiego:p

Gość pracodawca....................
nie masz do siebie szacunku i zapierdalasz na szmacie to tak bedziesz miala.A powiedzenie ze bezrobocie i mozna troche posprzatac to popatzr czym jezdzi twoj szef.Zaloze sie ze stac go na sprzatacza ale po co jak ma ciebie.

Gość okiennica
podlizać sie - ? znasz znaczenie tego slowa ? W Twoim życiu nie ma miejsca na zwykłą ludzką życzliwośc - jest tylko wyrachowanie i podlizywanie ? ach , to pokolenie JP2

Myślę, że co innego umycie podłogi pod koniec dnia,a co innego sprzątanie po remoncie, gdzie naprawdę robi się niezły syf. Koleżanka miała pewnie swoją robotę do odwalenia i jeszcze jej kazał posprzątać. Mi osobiście to by nie przeszkadzało do tego stopnia, zeby zwolnić się z pracy, która mi odpowiada. Natomiast zwolniłabym się, gdyby już wcześniej źle mi się pracowało - byłaby to kropla, która przelała czarę. A Ty autorko -pseudokoleżanko tryskająca jadem zostaw w spokoju dziewczynę, i przestań ją osądzać :O To nie twoje życie, i chyba żadna krzywda ci się nie stała, że ona zwolniła się sama z pracy?

Gość Pracodawca ma prawo
poprosić o wykonanie innych prac niż te ujęte w zakresie obowiązków - jeżeli nie jest to niezgodne z prawem a jest ściśle związane z pracą. A więc pracodawca może oddelegować do innej pracy bo jest odpowiedzialny za działoalność firmy. Nie rozumiem z czego robicie problem. Za to wam się płaci że wykonujecie polecenia przełożonego i już. U nas po remoncie sprzątali wszyscy pracownicy i nie było żadnego problemu. Ja jestem gł. księgową i też sprzątałam swoje biuro, przewoziłam dokumenty własnym samochodem i nawet nikt nie musiał mnie o to prosić bo to chyba normalne, że muszę dbać o swoje miejsce pracy.

Gość aaapsik
moja koleżanka zrezygnowała z pracy , bo jej grafik wypadał w dzień urodzin narzeczonego..i stwierdziła , że pracodawca nie będzie jej rządzić kiedy ona ma mieć wolne!! Zrozumiałabym , gdyby pracowała w tej pracy z kilka lat , a nie 3 tygodnie..

Gość do kizia mizia
napisałaś że ona ma 26 lat i mieszka z rodzicami- to jakis problem?? Coś złego?? Skoro nie jest mężatką i nie ma faceta to ma za te nędzne pieniądze które zarabiała coś soie wynajmować i wywalać kase na darmo?? Napisałaś że ona nic w domu nie robi bo pracuje i studiuje a mam za nią wszystko robi- skąd to wiesz?? Mieszkasz z nią?? Masakra jaka ty jesteś dziwna kobieto- laska się zwolniła pół roku temu a ty to tak przeżywasz do teraz że postanowiłaś założyćten topik i wypisujesz tu jakieś bradnie?? Weż się zajmij czymś- pomaluj paznokcie albo zrób kotleta...:D:D:D

załozycielka tematu jak i np.zyje wg zasad nie maja bladego co to znaczy pracowac zawodowo ,miec obowiazki i komus podlegac... siedzi jedna z druga w domu,poda na obiad zupe z torebki i nie wie co z czasem zrobic:p a do podlogi to sie pewnie juz przykleila no bo przeciez nie bedzie niczyja sluzaca:p

Gość pracodawca....................
do pani gl.ksiegowej,jesli pracodawca zleca inne prace niz sa ujete w umowie,musi byc to w aneksie do umowy.Nie pitol bzdur paniusiu.

Gość hania1234
pewnie dziewczyna miala zly dzien i juz... zawalona byla papierkami, zostawala po godzinach a tu szefuncio do niej ze sprzataczka ma wolne wiec ona bedzie zasuwala po remoncie (nie trudno sobie wyobrazic jaki byl tam syfskoro po remoncie...) Dobrze ktos powiedzial, na pewno szef mial mozliwosc zatrudnic na te pare godzin jakas inna sprzataczke ale wolał wysłużyć sie kadrową :O Decyzja o zwolnieniu z pracy na pewno zbyt pochopna ale miala prawo sie dziewczyna wkurzyć

Gość do kizia mizia
ludzie to jej sprawa dlaczego się zwolniła- chciała i sie zwolniła a nie kumam jak można to przeżywać po pół roku jesczez- autorka jest jakaś dziwna- teraz się cieszy że tamta na bezrobociu siedzi- a oże chce na tym bezrobociu siedzieć i niech siedzi jak ma za co- co to za twój biznes- w tym polaczkowei zawsze wszyscy interesuję się nie tym co trzeba :O

Gość hania1234
a moze autorka to ta sprzataczka co miala wolne i przez sekretarke musiala nadprogramowo do pracy wracac? :P

Gość przeczytalam tylko 2 pierwsze
jesli chcecie sie tak bardzo porownywac do zachodu to na zachodzie a konkretnie w UK, szef mojego meza- wlasciciej firmy zatrudniajacej ok 60 osob sam lata ze sciera i miotla po warsztacie, czesto gesto w drogim garniaczku jak go sytuacja zastanie i sprzata bo klient ma przyjsc za godzine itp. jak trzeba ruszy tez sekretarke albo szeroko pojetego specjaliste od menadzmentu a jak ktos sie buntuje to szuka nowej pracy. raz na kiedys mozna sie poswiecic, zwlaszcza ze szef tez rowno zasuwa wiec nikt w firmie sie nie burzy. sprzataczka pracuje w okreslonych godzinach i jak jej nie ma to sprzata ten kto jest w poblizu.

Gość kawa naturalna
ja również pracuje w małej firmie, gdzie nawet nie ma zadnej sprzataczki i to ja sprzątam, nikt mi szczególnie nie każe, ale naturalne jest dla mnie zeby pozamiatać, poukładać itp, a i nawet pomyć kubki, talerze po kilku pracownikach - facetach. Nie robię z tego wielkiego problemu... co to ja wielka dama ze służbą :o a czasami to dla mnie "rozrywka" - oderwać się trochę od stołka i papierów :)

Gość BrigitteBardot
Ja rownie nie posprzatalabym i gwarantuje, ze na Zachodzie zaden szef nie zlecilby sprzatania pracownikowi umyslowemu(!!!). Od tego sa sprzataczki i agencje, gdzie mozna jednorazowo wynajac panie od sprzatania. Zacznijcie sie szanowac i cenic, jesli chcecie byc tak wlasnie odbierani.

Gość wiadomo ze sprzataczki
czy agencje nie sa 24 h na dobe w firmie, czasami trzeba cos pozamiatac, wytrzec bo sie rozlalo itd. To normalne. Mieszkam i pracuje w Anglii. Pozdrawiam :)

Gość kawa naturalna
co ma sprzatanie do szacunku? to w domu tez mam nie sprzatać,bo to mi uwłacza? :o ja właśnie do takich osób nie mam szacunku, co się mają za nie wiadomo co, i dzielą ludzi na lepszych i gorszych.

Gość BrigitteBardot
Widze, ze zrobilas z siebie sprzataczke i sluzaca dzialu i chcesz sama siebie przekonac, ze to normalne:D Nie po to studiowalam, zalatwialam sobie zagraniczne staze, aby teraz sprzatac po ludziach i parzyc im kawki. Na szczescie moj szef tego ode mnie nie wymaga, a ciebie to chyba boli:D

Gość 3015454
Jasne, że czasami mozna posprzątać, ale uwaga - to może się obrócic przeciwko wam. Moja przyjacióła (pracująca jako asystentka) zgodziła się posprzątac biuro (chociaż szef ją tylko poprosił , a więc nie wydał polcecenia służbowego) i teraz to ona odpowiada za porządek w firmie. Za pierwszym razem bardzo się postrała, szef był zachwycony i... zwolnił sprzątaczkę :O teraz to moja przyjaciółka sprząta biuro + oczywiście robi to co zawsze (za taką samą pensję). Szefowi nic nie powie, bo obawia się zwolnienia. I co Wy na to?? Podobnie jest w wielu prywatnych przedszkolach, gdzie nauczyielki sprzątają właściwie wszystkie pomieszczenia. Raz się zgodzisz i masz prz.jebane.

Gość grrrrr
a teraz drogie panie zadajcie sobie pytanie czy: ktoś by poprosił np faceta księgowego o sprzątanie, czy zrobienie kawy. I czy facet by zrobił. Bo ja zauważyłam że takie jednorazowe dodatkowe rzeczy typu "sprzątanie" czy "podawanie kawy" to jakoś są przypisane do kobiet.

Gość oj rafal rafał
ludzie skad wy sie urwaliscie! ja robie audyty w firmach gdzie ludzie codziennie uczeni są dbac o porządek tak by sprzataczka miała jak najmniej pracy! ludzie w biurach mają też raz na jakis czas taką akcję sprzątania, przemeblowań itd. i wszyscy jakoś to znosza a wam sie we łbach poprzewracało! dodam ze to koncern miedzynarodowy więc nie pitolcie mi tu tylko wezcie sie do roboty a nie tylko narzekac umiecie!