Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosba o szczerosc

jak malujecie sie na codzien ? czego używacie?

Polecane posty

Gość prosba o szczerosc
no ja tez jestem brunetką ,ale nie mam niestety idealnej cery, chciałabym umiec zrobić taki makijaz : http://www.suburbia.com.au/~keene/Costumes/oscarbig.jpg podpowiedzcie prosze jak i czy nie jest to za mocna na dzień ?

Gość podkład estee lauder
róż yoko, korektor loreal, tusz isa dora, cienie isa dora, kredka mabylline, pomadka max factor to na codzień uzywam

Gość edssu 93
tylko tusz ;p prosze o szczerosc ja mam takie jak na I jak sie tusze, pomje tylko bo ustam mam takiego dziwnego koloru

Gość sexylady30
tusz-Loreal Telescopic, kredka Loreal, cień Inglot, Błyszczyk Inglot, czasami puder w kulkach brązujący Loreal, krem na dzien Vichy

Gość Katka22
Ja stawiam na delikatny i naturalny makijaż. Używam kremu nawilżającego, korektora pod oczy (bez tego się niestety nie obędzie), jasne cienie do powiek, cieniutka kreska, ale raczej nie czarna tylko grafotowa i tusz to rzęs. Moje najnowsze odkryce- róż mineralny z ArtDeco, nadaje świeży, zdrowy wygląd.

Gość równiez zapraszam na moje
podkład + puder tusz do rzes + kredka do brwi (bo mam prawie białe) okazjonalnie eyeliner, róż, cienie

Gość Rapunzel2.0
niestety pracuje w takiej firmie, która ma bardzo ścisłe wymagania co do codziennego makijazu i często stawiam na nude, dlatego ważna jest dla mnie idealna cera i delikatnie podkreślony kolor na powiekach. nie mogę biegac co chwilę do łazienki i porawiać makeup. dlatego dla mnie podstawą jest baza pod cienie z zartdeco (warta każdej zlotówki) i delikatny błyszczy z rimmel.

Gość ja bardzo lubię kredki do
powiek, zamiast tradycyjnych cieni, które mi w sumie zawsze podrażniają oczy. dlatego mój makijaż na codzień - do pracy w biurze wygląda tak: krem z filtrem baza daxa (najlepsza jest wg mnie) podkład najczęściej AA (korektora używam bardzo sporadycznie na rzadkie u mnie niespodzianki :) ) puder antybakteryjny synergen z rossmana (za 7 zł - jest świetny) róż , kredki do oczu, błyszczyki - polecam firmę Mon Ami, mają genialną i tania kolorówkę

Gość bufetowa
krem nawilżający puder w kulkach kredka czarna cień inglot tusz do rzęs róż mary kay

korektor punktowo + podkład + puder sypki dla zmatowienia + róż + cienie beżowo-brązowe/w odcieniach szarości/fiolety + tusz do rzęs

Gość mama w 26 tc
Codzienny makijaż moge podzielić na 2 rodzaje: 1. Gdy jeszcze chodziłam do pracy (teraz mama uleżakowana jestem): - krem nawilżajacy obowiazkowo - korektor pod oczy - MAYBELINE - fluid/podklad - lA ROCHE POSAY - cienie do powiek - L'OREAL/ BOURJOIS - tusz do rzęs - L'OREAL/ MAX FACTOR - puder sypki - CLINIQUE - róz na policzki - BOURJOIS - szminka/błyszczyk - L'OREAL 2. Gdy nie wychodze z domu - zawsze robie lekki makijaż: - krem nawilżający - korektor pod oczy - tusz do rzęs - pudrowy cień na powieki Kobieta jest kobieta dlatego zawsze powinna dbac o siebie.

Gość Katka22
Rapunzel2.0 - zgadzam się całkowicie - baza pod cienie artdeco absolutnie jest warta swojej ceny. Też uzywam, ale tak mi to weszło w nawyk, że nawet zapomniałam napisać.

Gość gbnbvnbv
- Tusz Maybelline One by One - kredka - Ruby Rose - podkład Kobo - puder Rimmel Stay Mate

ja sie , maluje tym co mam nic specjalnego z markowymi kosmetykami to nie na codzien ale jak jest impezka to chanel podklad roz diora a na codzien to mam z loreala true matcha roz bourjois 16 kolor idealnie pasuje do mnie a blyszczyk ten ze zwyklejszych z glam shine 6 h kolor 004 immmortal pearl tusz oczywiscie tez stosuje teraz mam od tygodnia colossal ale nie jestem jakos zachwycona kupilam tak o bo chcialam spradzic ale sama cena mowila ze to nie jest rewelacja

oczywiscie przed malowanie m trzeba buzie ztonizowac pozniej krem i baza ale to wiecie heheh

Gość ja używam tylko kremu
do twarzy, lżejszego lub bardziej tłustego w zalezności od pory roku oraz bezbarwnych pomadek, układam też brwi bezbarwną odżywką do rzęs, ale te zabiegi trudno nazwać malowaniem jestem po 30-stce, mam dziecięca twarz i nie chcę tego zmieniać kolorowymi kosmetykami

Gość Heniu
Malowanie samochodu Postprzez apg2312 22 Lip 2009, 19:34 Wg wszelkich zasad sztuki robi się to w tej kolejności : usunięcie rdzy, odlatujących kawałków farby itp, nałożenie szpachli - po wyschnięciu szlifujemy na równo najpierw papierem na sucho 120-180, potem wodnym 600-800 natrysk podkładu - po wyschnięciu szlifujemy na równo papierem wodnym 800-1200 odtłuszczenie natrysk lakieru bazowego, po jego wyschnięciu przetarcie szmatką antystatyczną i natrysk 2-3 warstw lakieru bezbarwnego po wyschnięciu klaru ewentualne usunięcie zacieków i szlifowanie Jeśli chcesz malować lakierem akrylowym, to automatycznie odchodzi malowanie klarem. Lakier bezbarwny daje połysk i warstwę ochronną, sam lakier bazowy po wyschnięciu jest matowy. Przez zupełny przypadek pracuję właśnie na mieszalni lakierów samochodowych. Jesli ( na moim sklepie) wziąłbyś wszystkie materiały i lakierowanie robił samodzielnie, to koszt zamknąłby się w granicach 100 zł (baza, klar i podkład są w sprayu) Możesz kupić także sam lakier bazowy, i zamalować uszkodzone miejsca pędzelkiem, ale to zawsze będzie widać. Pędzel jednak zostawia ślady, których nie będzie po nałożeniu pistoletem lakierniczym lub sprayem. A jeśli masz metalik lub perłę, to żeby nie było śladu niezbędne jest cieniowanie.

Gość Akne84
Podklad Revlon color stay, roz Avon,kredka Astor, tusz Loreal Milion Lashes i Isadora Big Bold od niedawna

Gość ona890
nie maluje sie, bo nie potrzebuje:) czasem tylko roz na policzki;)

Gość barbarasztraiszend
podkład revlon puder maybelline mineral korektor maybelline mineral bronzer/róż miss sporty/ pierre rene eyeliner miss sporty tusz maybelline pomadka maybelline

krem la roche posay, baza sephora, lekki podklad mac, delikatne cienie inglot, tusz lancome i l'oreal, brazer bourjois, roz mac.

Gość a bo to...
baza podkład korektor puder cienie do brwi eyeliner tusz do rzęs róż coś na usta... czasem błyszczyk czasem szminka

Korektor, podkład, puder transparentny, puder brązujący, cień do powiek, tusz do rzęs, kredka do brwi.

Gość malutkaablondyyneczka
krem rumiankowy avon podkład maybelline dream satin liquid porcelain czasem brązowy tusz Podobno jestem śliczna i nie potrzebna mi tapeta wszyscy mi tak mówią ciągle i ostatnio nawet tusz ograniczam tylko do randki z chłopakiem :D