Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze .. 234

boję się ze urodzę kolejnego chłopca,

Polecane posty

Gość G. Sz.
Dziwię się, że każdy robi nagonkę na tą dziewczynę! Fakt- jej wina, że to opowiadała! Ale dlaczego nikt nie wspomni o osobach, które zamieściły to w sieci??? Moim zdaniem to oni są winni!!!

Gość głupoty gadacie baby
ja mam syna (14 lat) i córkę (17lat) ona jest nie do wytrzymania (teraz się już uspokoiła), pyskata, ma chamskie odzywki, pali papierosy i nie chce się uczyć z kolei syn jest super, dużo rozmawiamy-ostatnio o tym ze podoba mu się Maja z klasy:), o szkole o zainteresowaniach. mamy fantastyczny kontakt:) do córki nie mogę dotrzeć, poświęcam im tyle samo czasu i uwagi, kocham tak samo, daję takie same możliwości (jeśli chodzi o rozwój zainteresowań etc. ale ona ma taki charakter i już:( takze nie generalizujcie, zę z córką zawsze jest tak cacy, wspólne zakupy etc. bywa, ze w synu ma sie większe oparcie.

Gość o jaki filmik chodzi
?

Gość No to może ja....
Kobiety napiszę wam, że najważniejsze to: ZDROWE DZIECKO !!!!! W mojej rodzinie urodził się chłopiec z Downem. Rodzice przeżyli szok :-( Pierwsze dziecko 10 w skali Apqar, a drugie - chore :-( I chociaż ma 8 lat nie mówi i chyba nie będzie.....

Gość i chlopak przez ten film sie
powiesil??

Gość G. Sz.
tak twierdzą :(

Ja uważam, że i ona i te laki powinny ponieśc konsekwencje. A swoją drogą to ciekawe co na to rodzice dziewczątka. Ponoć zabrali ją i wyjechali z miasta. Na ich miejscu umarłabym ze wstydu. A wcześniej ukatrupiła córeczkę :P

Gość G. Sz.
Ja bym ją do klasztoru wysłała :)

Gość kurczakowa
To ten sie powiesił, o którym ona opowiada, czy powiesił się, bo ona go zdradziła z innym - o którym opowiada?

Do autorki topiku rozumiem, że masz burzę hormonów z okazji ciąży. Ale może poświęć choc kilka minut na refleksję...:O

Pod warunkiem, że byłby to zakon kontenplacyjny.

Gość G. Sz.
ten co o nim opowiada

Gość kurczakowa
To ja w takim razie nie rozumiem, dlaczego sie na tę dziewczynę skacze. Ona głupia koza, ze opowiada koleżankom, kolezanki głupie, ze nagrywają, ale to sa smarkate nastolatki, a jak koleś z tego powodu sie powiesił, to wyjatkowo slaby psychicznie z niego osobnik. Może byc wstyd, może być zażenowanie, może rodzina chodzić przez rok z wypiekami - ale rozejdzie się po kościach. To absolutnie nie jest powód do odbierania sobie życia. Nie wiem, dlaczego tak wam zalezy, zeby te dziewczyny zostały ukarane za jego śmierć. One mogłyby zostac ukarane za umieszczanie w necie obscenicznych nagran i w jakimś sensie za ujawnianie czyichs tajemnic łóżkowych (nie wiem, jaki to by miał byc paragraf), ale nie widzę tu winy za jego śmierć

Gość kość strzałkowa
Powiesił się ten o którym opowiadała. Bo Ona go wymieniła z ksywy (Szogun/Shogun) w tym filmiku i wszyscy w Strzegomiu wiedzieli o kim Ona mówiła. No i facet miał przerąbane bo wszyscy się z niego śmiali, kpili i szydzili. Nie mógł ulicą przejść bez bycia wytykanym palcami! Poza tym chyba się bał, że może mieć konsekwencje prawne bo w chwili całego zdarzenia Ona miała 14 lat a On 19 lat. No i nie wytrzymał presji i powiesił się na pasku na framudze drzwi. Siostra go znalazła. A dziewczynę rodzice wywieźli za granicę zaraz po wypłynięciu filmiku do sieci. Jeszcze ojciec złożył sprawę o zniesławienie. A ta laska była przesłuchiwana i się wszystkiego wyparła. Powiedziała, że to wszytko wymyśliła i wszytko o czym opowiadała nie miało miejsce. Teraz młodzież w Strzegomiu, po śmierci chłopaka, mówi, żeby Ona lepiej nigdy tam nie wracała bo jak tylko się pokaże to na każdym rogu dostanie wpierdol.

Gość kurczakowa
Tak, to jest własnie taka podwórkowa sprawiedliwosć. Dziewczyna ma się nie pokazywac w miescie, bo ja zabiją za to, ze głupim kolezankom opowiedziała o swoich ekscesach łóżkowych. Jak chlopak taki był wrazliwy i nie mógł zniesć uśmieszków calego miasta, to mógł po prostu wyjechac na rok i by była sprawa zalatwiona. to nie jest niczyja wina, ze byl słaby psychicznie. A jak sie bombił z nieletnia, to pretensje może miec tylko do siebie, bo faktycznie jest to czyn niedozwolony i każdy o tym wie

Gość kość strzałkowa
Ale wszyscy jego znajomi i rodzina mówią, że Ona to naprawdę wymyślała, żeby zaimponować koleżankom. Oni wszyscy twierdzą, że te sytacje które opisywała nie miały miejsca... Do czego Ona się zresztą przyznała podczas przesłuchania policyjnego. Koleś się załamał bo zanim wyszło, że to wszytko kłamstwo to go tam szykanowali jako pedofila czy molestarora nieletnich. I wytykali rodzinę i jego. Ponoć bardzo nieprzyjemnie! Jej kłamstwa zniszczyły mu życie. Masz rację... dziewczyna niewinna jak lilija. :O

Gość G. Sz.
Ja podejrzewam, ze ta sama młodzież też kpiła z niego! A teraz chcą całą winę na tą dziewczynę zwalić! Na pewno był słaby psychicznie, ale myślę, że bardziej bał się konsekwencji prawnych, bo jak by nie patrzeć to zostałby okrzyknięty pedofilem!!!

Gość kurczakowa
Nie mówię, ze niewinna, ale dla mnie to raczej splot nieszcześliwych wypadków. Że zmysliła, że nagrały, że wrzuciły na internet. Jakby jedna osoba zrobiła to wszystko - sama zmysliła, sama sie nagrala, sama wrzuciła, to by było co innego. A tu - każdy cos tam przeskrobał, a zrobił sie z tego wielki kwas. Myśle, że opinia społeczna zalatwiła te dziewczyne bardziej niż ona by na to zasługiwała.

Gość kurczakowa
Tez myslę, że to ci jego obecni najwięksi przyjaciele, przyrzekajacy go pomścić - to byli ci, którzy się z niego wyśmiewali i wytykali palcami. Tylko odpowiedzialnosć przerzucono na tą , która widac na nagraniu - bo ich na nagraniu niestety nie widać. Jakby ktoś obok wrzucił nagranie, jak to koledzy i sąsiedzi sie z niego wysmiewają i wytykają paluchem, to inaczej by spiewali

Gość G. Sz.
Nie tylko ona!!! Każdy kto szydził, dokuczał, a najbardziej ten kto zamieścił w sieci ten filmik!!! Gdyby on się nie pojawił, a ludzie nie podeszli do niego jak podeszli- to nie doszło by do tej tragedii! Bo gówniara to może mówić wiele rzeczy!

Gość 30-letnia-DZIEWICkA
Nie ważne jaka pleć . . . dzieci dziedziczą inteligencję po rodzicach . . . jaki mają iloraz IQ to widać po doborze ich partnerów życiowych jak i zdrowiu potomstwa późniejszym. Mogą wyrosnąć na chamów, gburów czy też plotkarzy jak i wrednych i zadziornych konusów . . .

Gość No to może ja....
Tak właśnie mówili mieszkańcy, że chłopak został zaszczuty :-( A do autorki mam pytanie: Czy jeśli urodzisz chłopca, to nie będziesz go kochać?

Gość cafe z kafe
powiem Ci autorko, ze mozna Cie zrozumiec.. dziewczynka to zawsze dziewczynk ;) moja mama miala 3 braci, i powiedziala ze sama chce miec tylko dziewczynki. no i ma 2. wiadomo, dziewczyny pomagaja w domu, nie sprawiaja problemow wychowawczych, sa pomocne, czule, przywiazane do domu, rodzicow.. nie maja glupich pomslow (w wiekszosci ;) ) no i b pomagaja rodzicom na starosc (z 4 rodzenstwa tylko moja mama przez 5 lat pielegnowala moich dziadkow w czasach choroby, a przed choroba byla u nich codziennie by pomagac i zeby nie czuli sie samotni) synowie w tym lekarz w ogole sie niee interesowali. b przykro to stwiedzic ale ich zaniedbali i potem najbardziej po nich plakali... moj tata jest b szczesliwy ze ma 2 corki, rozpieszczal nas przez cale zycie... i nadal tak jest, mimo ze mam 24 lata, to nadal chce mi nieba uchylic. mowi ze jest najszczescliwszym facetem na swiecie :)

Gość do kurczakowa i G.Sz.
Ciekawa jestem czy byłybyście takie wyrozumiałe i tak gorliwie byście usprawiedliwiały oszczercę, gdyby to wasze dziecko zostało fałszywie zniesławione i w skutek tego zaszczute. Gdyby to wasze dziecko skończyło na pasku na framudze drzwi. :O Pewnie też byście chroniły dziewuchę, która pomówiła waszego syna - opowiadała jak lizał jej cipę, jak jej wkładał palce i jak jej jęczał w ucho, że jest mokrusieńka i, że próbował jej wsadzić ptaka w tyłek i pochwę ale mu nie wychodziło. Albo faceta, który naokoło opowiadał, że wyruchał waszą córkę we wszystkie możliwe otwory, jak ciągnęła mu druta z połykiem przy kolegach w parku. Pewnie byłybyście pełne empatii i zrozumienia dla takiego człowieka i byście mu współczuły, że musiał uciekać przed tłumem. :O Zaręczam, że same byście stały na czele tego tłumu. Z widłami!

Gość kurczakowa
Pewnie rzeczywiscie bym stała z widlami, bo w gre by wchodziły emocje. Ale obiektywnie patrząc - dziewczyna nie jest bardziej winna niż jej koleżanka, która to nagrała, niż jej kolezanka, która to dała na net, niż mieszkańcy miasta, ktorzy mu przykrzyli życie. Do niej i tych pozostałych lasek mozna mieć pretensje, że rozpetało się oskarżenie o pedofilię. Zaszczucie to już nie jest ich zasluga. Tylko ci, co stoją za zaszczuciem, teraz chca dziewczyne mordowac. A w głębi duszy wiedzą, że chca ją ukarać za to, co sami zrobili.

Gość prosze .. 234
zgadzam sie :(

Gość G. Sz.
Cafe nie zgodzę się z Tobą - nie masz racji nic a nic!!! To, że w Twojej rodzinie tak jest, że bracia zostawili wszystko na głowie Twojej mamie, to nie znaczy , że wszędzie tak jest!!! Moja babcia miała dwóch synów. Mój tata zmarł przedwcześnie, więc został tylko drugi syn. Wszystko koło dziadków robił, łącznie z kompaniem ich! Mojej mamy brat również dzieli z moją mamą opiekę nad babcią. Obydwaj robią to na co dzień! Co do córek też się nie zgodzę, że są łatwiejsze w wychowaniu! Wszystko jest kwestią wychowania no i charakteru też . Uwierz mi mam znajomych gdzie ich córki są dla nich bardzo przykre, o wybrykach nie wspomnę i sporo kłopotów wychowawczych! Mój syn nigdy nie sprawił, żebym musiała się za niego wstydzić, tłumaczyć, czy ponosić konsekwencje jakichkolwiek czynów! Ma ogromny szacunek do drugiego człowieka, jest bardzo opiekuńczy i uczynny, za co jest notorycznie od zerówki chwalony przez nauczycieli. Nigdy nie usłyszałam skargi na jego zachowanie! Także nie można generalizować, że dziewczynki to takie niewinne i grzeczne istotki, a chłopcy są be. W dzisiejszych czasach jest coraz częściej na odwrót :)

Gość kurczakowa
Moim zdaniem zamiast się patrzyć na ludzi, ze niby chłopcy są tacy, a dziewczynki takie - lepiej popatrzyć na zwierzęta. Na psy czy koty na przykład. Bo zwierzeta nie udają, a ludzie tak , w tym równiez dzieci. Samice mają tę swoją skłonnosć do opieki, ale są tez bardzo zajadłe wobec konkurencji. Jak suki się biją, to nie tak jak psy - raz i hierarchia ustalona - tylko sie tłuką ciągle i ciagle od nowa. Samce są zwykle mniej "dmowoe", bardziej ich nosi, ale nie mają humorków i sa bardziej zrównowazone. Ja myslę, że to bardzo dobrze, ze nie można sobie tak o sterowac płcią dziecka na życzenie. natura juz tam wie, co robi.