Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy nie mając jeszcze...

czy doświadczenie się liczy?

Polecane posty

Czy nie mając jeszcze skończonych studiów wyższych ale mając doświadczenie zawodowe, typu, praktyki, praca tymczasowa ma się szansę na znalezienie dobrej pracy, Z wykształcenie jestem tłumaczem ale w tym zawodzie wymagają co najmniej 2letniego doświadczenia w tej branży aby znaleźć zatrudnienie jeśli nie więcej.... Jeżeli mam już jakieś doświadczenie z kolei w nauczaniu j. obcego to czy nie mając przygotowania pedagogicznego mam szansę na to aby znaleźć pracę w zawodzie nauczyciela? Wysłałam chyba z 200 Cv i nadal czekam na odpowiedź.

W miejscach do których je wysyłałam są podobne wymagania głownie byly to szkoly i przedszkola, nie wiem moze gdzies po drodze robię błąd może to nie wina doświadczenia tylko błędnie napisanego cv?...

Gość eknk
Zalezy.. jezeli masz kwalifikacje do nauczania jezyka, to tak- nie powinnas miec problemu ze znalezieniem pracy. Sama jestem anglistka i wiem ze bardzo patrza w szkolach czy ma sie kwalifikacje do nauczania.

Ok, a jesli takie doswiadczenie mam plus praktyki nauczycielskie to nie majc skonczonych studiow moge znalezc normalna prace, w sensie o normowanych godzinach pracy od np. pn-pt?

w szkole językowej tak. mieliśmy na uczelni lektorat z laską, która nie miała nawet magistra, ale miała udokumentowaną bardzo dobrą znajomość hiszpańskiego oraz mieszkała w Hiszpanii trochę czasu (tylko to musi być do zweryfikowania). skoro ona mogła nauczać w szkole językowej, to nie widzę problemu. nie tylko świstki się liczą.

Wydaje mi się, by pracować w szkole lub przedszkolu należy mieć przynajmniej zdany egzamin państwowy z języka i kurs pedagogiczny.

Mam doswiadczenie w pracy z dziećmi, bardzo dobrze znam język co prawda nie mam certyfikatu .... a pewnie by sie przydał nie mam przygotowania pedagogicznego , a studia koncze dopiero za rok... wiec tak to wyglada. Nie wiem jakie kryteria do konca mog abrac pod uwage rozpatrując moja kandydaturę...

mieszkałaś za granicą w kraju w którym używa się języka, który znasz?

tak mam za sobą kilka pobytów zagranicznych,

no to czyli jest to jakiś dowód, że znasz język. a pracowałaś tam w zawodzie, w którym zmuszona byłaś korzystać ze znajomości języka? masz to w jakikolwiek sposób udokumentowane? ten wyjazd nawet jak nie pracowałaś też?

Nie wiem jak to jest w szkole językowej, ale w szkołach nie zatrudnią Cię bez dokumentów. Może przez ten rok udzielaj korepetycji na których też można nieźle zarobić.

możesz też "prywatnie" tłumaczyć. moja koleżanka tak robiła, zarabiała na tłumaczeniach, oczywiście nie miała żadnego certyfikatu.

Chyba nie bede miala wyjscia, moze sytuacja zmieni sie jak skoncze studia. Podczas pobytu za granica zrobilam jedynie kurs jezykowy, dla studentow miedzynarodowych, co prawda mam certyfikat ale chyba raczej nie jest jakos specjalnie u nas honorowany.

Gość klornnnnn
no to kłam że od lat udzielasz korepetycji oraz że na czarno cie zatrudniali w szkołach i na kursach , ale nie masz zaświadczenia.

No wlasnie a czy jest szansa ze znajde jakies zatrudnienie w biurach tlum. czy kolezanka prowadzi dzialalność jako freelancer? Oferowano mi praktyki w biurze tlum. niestety bezplatne... zastanawia mnie tylko jak dlugo takie moga trwac czy ktos sie moze orientuje?

Gość klornnnnn
a kurs pedagogiczny można zrobić w miesiąc, albo idź na podyplomówkę roczną.

Gość klornnnnn
podyplomowe studia są w rok i nawet tylko po licencjacie.

praktyki bezpłatne? może zaproponuj w jakimś innym płatne praktyki. może zechcą? ona sama sobie szukała, przecież nie miała żadnego zaświadczenia, poza piątką na świadectwie z liceum :O

A coś wiecej na temat takiego kursu, mozesz mi polecic jakies ciekawe linki?:)

Tak, z tego co patrzyłam aby dostać sie na takie szkolenie czy kurs trzeba miec wyzsze wyksztalcenie a poza tym wiaze sie to ze sporymi kosztami... Znasz moze jakies np. Centra Szkolenia Zawodowego w Warszawie ktore oferuja takie kursy? za w miare rozsadna cene?

A gdzie moge zrobic taki kurs w jeden miesiac? One trwaja raczej dluzej..

Niestety w Warszawie nie. W moim mieście taki kurs można skończyć w Centrum Kształcenia Nauczycieli - (270 godzin)koszt 1250zł, zawsze to taniej niż studia podyplomowe

I faktycznie tylko w jeden miesiac? Mimo wszystko dzieki za pomoc poszukam jeszcze na necie, pozdr

No nie, trwają ok. 10 miesięcy, a nawet roku.