Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Benek 30

Niegotująca żona

Polecane posty

Gość Benek 30

Moja żona prawie nie gotuje a jeśli już to najchętniej wrzuca do garnka coś gotowego typu zupa z torebki ,mrożonki lub coś ze słoika :( Wiem,że potrafi gotowac ale gotuje tylko od święta . Mamy bliźniaki one powinny zjesc codziennie świeży smaczny obiad . Wcześniej mieszkaliśmy u jej rodziców i teściowa gotowała dla wszystkich nawet bliźniakom gotowała i przecierała zupki,bo moja żona jak miała ugotowac to wolała kupic słoiczek . Dzieci mają już 5 lat sami zajmują się sobą a żona nic nie robi,pranie nie wyprane,sprzątnie od święta a jak wracam z pracy to w zlewie pełno naczyń, więc zmywam ja. Żona najczęsiciej siedzi przy komputerze.Często wracam z pracy po 17 a tu obiadu jeszcze nie ma,żona dopiero ustawia garnek na kuchenke , odkręca słoik i taki mamy obiad . Poradźcie jak mam ubrac w słowa to aby ona gotowała i trochę zajęła się domem.

Gość everfewws
z pewnośćią musisz z nią o tym porozmawiać.

Gość fgnngf
a ona nie pracuje ???

To ty tez nie zmywaj naczyń, az jej będa wypadały ze zlewu. Skoro ty pracujesz to niech ona tez ruszy dupsko do roboty. Ja bym tam nie przebierala w słowach bo ona jak widac nie szanuje Twojej pracy i ma Cię głęboko. Prosto z mostu powiedz jej, zeby sie wkoncu wzięla za jakas robote

twoja zona za duzo na kafeterii przebywa:P ..to najwiecej zajmuje czasu:D

Gość Benek 30
Mówiłem jej wiele razy,porównywałem z jej mamą nie z moją żeby nie czuła się urażona .Mówiłem Twoja mama ma zawsze czyściutko ,zawsze obiad i jeszcze jakieś ciasto a ma jeszcze dzieci w domu. To stwierdziła ,że mama ma lata praktyki i pyta czemu nie ożeniłem się z jej mamą :(

Gość mama dobra rada
kiedy wrócisz do domu powiedz: kochanie dziękuję za obiad , ale już jadłem z koleżanką na mieście:P

Gość everfewws
oj ile ona ma lat ? ale tak jak napisano wyżej nic też nie rób ewentualnie dzicmi się zajmuj nie sprzataj ani nic ..

wiesz ja ci powiem tak, mieszkam za granica i rodzina mojego bylego chlopaka jak pojechalismy tam (a nie sa polakami) mama jego gotowala obiad, to tak, warzywa mrozonki, sos ze sloika, puree mrozone bylo no i miesko surowe mielone wrzucila, tutaj nikt nie bawi sie w kupowanie poszczegolnych skladnikow, tylko ma gotowe, zamiast kupowac warzywa rtobic sos do spagetti to kupuje sloiczek dolmio i gotowe, ale tutaj kobiety pracuja do tej 17tej i potem tak wlsnie na szybkiego gotuja obiady rodzinie jak wszyscy wroca z pracy ze szkoly dzieci itd, taki styl, dlatego wszycy sie dziwia ze w UK o 17tej je sie obiad a nie o 14 czy ktorejs tam jak w polsce, bo w polsce wiekszosc kobiet bawi dzieci i gotuje obiady w domu, oczywiscie to nie jest jakis schemat ze wszycy tak robia, ja osobiscie tez pracuje calymi dniami i tylkow weekendy gotuje sobie cos pysznego spedzam pare godzin na zakupy potem przyrzadzenie tego :P

Gość Benek 30
Nie wiem czy jest w depresji,raczej nie ma powodu. Większosc czasu przesiaduje na allegro i ciągle czegoś szuka , zamawia i kupuje.Ile dzieci już mają ubrań ale co z tego jeśli nie pierze tylko woli kupic.

No jak to tak ?! Przychodzisz narobiony z pracy a na stole nie ma obiadu ?! Stary szczerzę Ci współczuję ! :(

a nie moze twoja zona pojsc do pracy? dzieci maja juz 5lat wiec moze babcia pobawi nawet dorywczo widac zona na kure domowa sie nie zbyt nadaje:o nie rozpieszczaj jej

Gość drgawka
ona nie pracuje?

nie wiem jak jest gdzie indziej ale w anglii jest tak jak pisze Quicksand :) tam kobiety sa leniwe i nie gotuja :) dlatego wygladaja jak kaszaloty, pletwale itp

Gość Benek 30
Żona ma 27 lat. Ja już nie wiem jakich argumentów użyc. Nie potrafie życ w brudzie.

Gość drgawka
nigdzie nie napisałeś, czy pracuje. jesli tak - to tez moglbys czasami ugotowac obiad. jesli nie, to niech idzie do pracy, bo na pania domu nie wyglada.

kobiety nie sa leniwe, ale jak maja spedzic 2 godziny na przygotowanie obiadu jak wroca z pracy to je polnoc zastanie, wlasnie tutaj wiecej jest karierowiczow, kobiet pracujacych, oczywiscie jakby taka wracala o 13tej to pewnie ze moglaby obiad gotowac, ja jestem za stylem zdrowego odzywiania sie i lubie gotowac, ale rozumiem kobiety ktore po calym styranym dniu w pracy jeszcze maja przy kucvhni stac skrobac te ziemniaki warzywa to juz lepiej jak ze sloika gotowca wrzuci, no chyba ze maz tez jej pomoze:P

Gość Benek 30
ona nawet na pania juz nie wyglada a co dopiero panią domu

Gość drgawka
zaczynam myslec, ze ukrywasz, ze ona tez pracuje, bo nie chcesz napisac, czy siedzi w domu, czy tez zarabia :)

Gość tak właśnie jest
Dzieci 5letnie do przedszkola już chyba chodzą ... ?

Benek do roboty ja wygon :P bo za dobrze z toba ma, jakby doceniala to by obiad zrobila, a tak urosla w piorka widze

to może zrób Jej niespodziankę ,zabierz Ją na wspaniałą kolacje i wtedy z nią porozmawiaj szczerze,widzę że wpadła w jakiś nałóg -to znaczy częstego kupowania ubrań,czasami kobiety stają się zakupocholiczkami

Gość heńńka
Ja myslę, ze twoja żona by wolała pójść do pracy niż sie spełniać jako kura domowa. Dzieci macie juz duze, najwyzsza pora, zeby poszly do przedszkola, a żona do roboty. Te zakupy w internecie to z nudów. Wiesz, jak nudne jest siedzenie w domu? Zwłaszcza jak sie nie ma do tego żyłki?

Gość ulalalla
masz bardzo dziwną żonę. dlaczego nie pracuje? zupełnie nie rozumiem, skoro siedzi cały dzień w domu to mogłaby chociaż ruszyć dupę i posprzątać. ja nie mogłabym nie pracować... zanudziłabym się ze ścierką w domu.

Gość Benek 30
O widzę,że ktoś za mnie napisał o 13:18 Proponowałem jej powrót do pracy, to tłumaczyła się tym,że dzieci w przedszkolu będą często chorowac. A z babcią nie da rady zostawic, bo teraz mieszkamy 80 km dalej a babcia też ma jeszcze szkolne dzieci w domu. O mojej mamie nawet nie wspominam, bo moja żona za bardzo jej nie lubi .

Quicksand :) te ktore ja widuje to przesiaduja w pubach kilka godzin a i jeszcze sie spoznia z obiadem z puszki :D karierowiczek jest garstka :)

Gość co za idiotyzm niebotyczny
mam nadzieje ze to durna prowokacja:O a gdzie jest napisane ze obowiazkiem kobiety jest gotowanie i sprzatanie? puknij sie facet w glowe i podzielcie obowiazku-skoro nie lubi sprzatac i gotowac niech sie zajmie czyms innym a ty bedziesz gotowal:O a to ze siedzi na allegro i przy komputerze predzej moze siwadczyc o depresji niz o niej nie swiadczyc...