Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

una_mujer

Przyjaciele, a ciąża - też tak miałyście?

Polecane posty

Witam! Pisze do was kobietki w nostargicznym nastroju. Jak niektóre z Was wiedzą, jestem w 6 mc już i boli mnie pewna sytuacja. Zawsze bylam dość towarzyską osobą - wciąż jestem. Nie mówie tu o nocnym życiu gdzie masowo znajomi wybierają się wspólnie co weekend gdzies na dyskotekę. Ja jestem nieco spokojniesza - za polskimi dyskotekami nie przesadzam, a znajomym mam może nie mase, ale kilku - jak mi się wydawało dobrych. Z 8 dobrych znajomych - niektórzy nawet tzw. przyjaciele - odzywa sie do mnie aktualnie 3 - w tym ku zdziwieniu jeden facet. Kobiety olały mnie kompletnie. Może w ciąży w taką zime jak mamy nie jestem niezwykle dyspozycyjna jeżeli chodzi o wypady na miasto, do barów itd. ale żeby tak sie odsunąć i nie móc nawet napisać sms? Czy to norma, że w ciąży traci się tak wiele znajomośći? Ja uważam się za odbrą znajomą i przyjaciółke - znajomi zawsze mogą na mnie liczyc z czego korzystają niesutannie - i to są tak naprawde jedyne momenty kiedy potrafią sie odezwać i z grzeczności dodać w PS "Może wyskoczymi kiedyś na kawke?". Nie wiem czy też tak mialyście w ciąży, ale bardzo mi przykro, że tak się zawiodłam na bliskich mi osobach. Nie zanudzam ich swoją ciążą, ba! nic nie mowie na ten temat - to temat, ktory poruszam z rodziną i mężem, a ze znajomymi rozmawiam jak zawsze o wszystkim i o niczym - wiec nie to jest powodem. Czy ludzie nie maja na tyle taktu i wyrozumiałośći, żeby się odezwać do ciężarnej przyjaciołki przynajmniej smsem i zrozumieć, że przez te kilka miesięcy nie może ona zapewniać im rozrywek bo czuje się "inaczej"? Ehhhh przykro mi...

Gość martuuulka
meaa zawsze musisz sie czepiac:)

No fakt - nostalgia - rozpęd :P Tak samo uprzedzam: wyrozumiałośCi, a nie wyrozumiałoŚĆI i jak są jakieś inne błędy to też na kolanach przepraszam skoro niektórych tak w oczy kole ;]

ja cię rozumiem bo przeżywam to samo - od kiedy jestem w ciąży zostałam wykluczona z grona osób "zabawowych" i nawet gdy jestem zaproszona na urodziny czy inne spędy traktują mnie jak gorszy gatunek - bo wiadomo ani się nie napiję ani nie zapale - jestem poza wątkami imprezowymi bo przecież nigdzie nie chodzę i ogólnie wieje ode mnie nudą:D mnie też było bardzo przykro aż stwierdziłam że mam to gdzieś - z tym że obiecałam sobie że kiedyś im odpłacę pięknym za nadobne...

Gość Anuleczka25
To to dupy znajomi - jeden wniosek. Lepiej byc samemu niz w kiepskim towarzystwie.

ja ostatnio wieczorem aż się poryczałam do męża że tak mnie wszyscy olewają ,a jak zaproszę to tylko godzinkę posiedzą i wypad gdzie kiedys jak jeszcze byłam sama bez brzuszka to pół dnia się przesiedziało,nawet na "babskie"wypady mnie nie zapraszają ......a mąż znowu odwrotnie zrezygnował z towarzystwa kolegów żeby siedzieć ze mną w domu po pracy bo twierdzi że mimo iż oni mają żony a nie mają dzieci to nie ma o czym z nimi rozmawiać ,w sumie nie dziwię mu się bo jak już nas zaproszą to albo na jakieś gry typu -kalambury,jaka to melodia bądź bal przebierańców,a my nie mamy ochoty na takie zabawy....