Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomekkkkk28

myslalem ze poznalem tą jedyną..a ona mowi ze jest feministka

Polecane posty

tomuś nie drażnij mnie! skoro się do tego nadają to dlaczego mają tego nie robić?bo są kobietami ?

Gość tomekkkkk28
prosze czytac ze zrozumieniem :) ja nie uznaje sztucznych parytetow

*Sami* a podoba ci się pomysł 50% miejsc w sejmie dla kobiet bo są kobietami myślę że tomek o tym właśnie pisał.... To jest absurd udzielony

nie podoba mi się ale nie chce mi się produkować postów których i tak nie zrozumiecie:P

Gość uhu buhu
do offermy - 'ta' jedyna. dobrze jest w tytule do autora i innych - feminizm nie oznacza tego co wam sie w tych pustych, nieobeznanych glowkach wydaje.

Gość a10070085
autorze jesli nie wiesz co oznacza feminizm to czemu tak cie to oburza? poznajesz dziewczyne i ona mowi ci ze jest 'feministka' (cokolwiek to znaczy bo przeciez nie wiesz, bo sie nie znasz) a ty od razu w nogi? to juz roznicy pogladow miedzy ludzmi nie moze byc? musicie glosowac na te same partie, lubic te same kolory? co to, podstawowka?

uhu buhu to nas uświadom jaśnie oświecony :D A może sobie daruj bo twoja poprzednia wypowiedź już świadczy o tym że o feminizmie wiesz bardzo mało. Feminizm już dawno wyrwał się z pod kontroli i stał się poletkiem do załatwiania własnych interesów.

Gość jak powietrze
Dziewczyna nie jest feministką tylko seksistką!!! Jak można twierdzić, że którakolwiek płeć jest lepsza? Ja uważam się za feministkę i jestem przeciwko parytetom! Niech rządzą uczciwi politycy, a czy to będzie 32% kobiet i 68% mężczyzn, czy 72% kobiet i 28% facetów to jest sprawa drugorzędna.

Gość uhu buhu
no tak bo zaden inny poglad czy chociazby zadna partia nie zalatwia swoich intereso tylko slepo broni wielkich idealow.

Gość aczemutotakjest
wam pewnie feminizm kojarzy sie z jakas gruba, nieogolona baba ktora nienawidzi mezczyzn bo zaden jej dobrze nie zrobil. a z pogladow to tylko aborcja i teraz parytety.

uhu buhu Piszesz o ruchu czy o feminizmie jako idei :D zdecyduj się feminizm dość mocno ewoluował i jak z jego początkowymi założeniami można się zgodzić to teraz "radykalne feministki" można porównać do faszystów. Nie masz pojęcia o czym piszesz a zarzucasz to innym wysil się chociaż i żuć okiem do encyklopedii

mi się nie podoba ze facet zarabia więcej tylko dlatego że ma fiuta! nie podoba mi się ze w razie rozwodu facet umywa rączki i nie chce wychowywać dziecka,ba nawet o to nie walczy bo ma fiuta itd itp!

Brzydki Niski Beznadziejny a właśnie że nie na listach a zagwarantowane w sejmie.... Zresztą już pojawiają się przepisy o minimalnej liczbie kobiet zatrudnionych w firmach.... Warto śledzić co się dzieje w ustawodawstwie (i jakie nowe pomysły się pojawiają) naszym i europejskim.

Gość uhu buhu
rzuce ale slownikiem w ciebie. u mnie niewiedza u ciebie ortografia. nie tylko feminizm sie zmienil i nie tylko on w postaci skrajnej jest czyms zlym/niepotrzebnym/bezsensownym/itd

Gość jak powietrze
Nie to ja jeszcze raz za tym żeby nazywać rzeczy po imieniu feministki to feministki, a seksistki to seksistki żadne tam "radykalne feministki"

*Sami* a może powinnaś pogadać z tymi facetami którzy się starali o opiekę nad dziećmi? Z tymi którzy rozwiedli się z kobietami alkoholiczkami i nie dostali opieki? a dzieci zostały z wiecznie pijaną matką. Wiesz oglądnij sobie film "Tato" zapewniam cię że to nie jest fikcja a częste sytuacje. Facet w Polsce ma znikome szanse na pełną opiekę nad dziećmi jeśli matka nie wyrazi chęci.

Gość makekekeeke
🖐️

eee głupi nie jesteś myslićiel --chociaż tyle. masz racje i ja ją także mam,dlatego taka dyskusja jest trochę bezcelowa,ale z nudów moozna porozmawiać o wszystkim

Gość uhu buhu
co do opieki nad dziecmi zgadzam czy z myslicielem. chociaz tutaj nie ma co generalizowac. sa matki, ktore dostaja dziecko tylko dlatego ze sa matkami. sa ojcowie, ktorzy chce sie opiekowac swoimi dziecmi jak i tacy ktorzy ogranicza sie tylko do alimentow i juz. statystycznie wiekszosc praw dostaje matka jednak warto by zobaczyc czy ojcowie nie chcieli miec do czynienia z dziecmi czy im nie dano.

Gość jak powietrze
offerma Ja się czuję nowoczesną feministką, więc jednak nowoczesny tak nie wygląda, a przynajmniej nie cały.

Gość makekekeeke
Sami - zrozum ze facet zarabia wiecej bo....zarabia dla firmy wiecej niz przecietna kobieta:o liczą się tylko wyniki ,taka brutalna prawda

taaaa liczą sie wyniki w jakiej bajce żyjesz?

Gość makekekeeke
a w ogole to feministki dzialaja na szkode kobiet i jako takie powinny byc izolowane w rezerwatach (np. szczuka, środa, senyszyn, alicja 1000) :classic_cool:

Gość jak powietrze
'zarabia dla firmy wiecej niz przecietna kobieta' zależy od firmy

Gość aleale ale
dopoki nie poszlam pracowac myslalam ze swiat jest niesprawiedliwy i kobiety maja pod gorke za fakt bycia kobieta. realny swiat zweryfikowal moje poglady. mialam szefow i kobiety i mezczyzn - i jedni byli dobrzy tak samo jak wsrod obu plci zdarzaly sie przypadki beznadziejne. w kilku pracach sama dalabym faceta na szefa bo po prostu bardziej pasowal do wizji akurat tej galezi.

Gość jak powietrze
I czemu się czepiasz Alicji 1000? To nie jest działaczka tylko kobieta która straciła wzrok. Może mieć żal.