Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_bardzo

macmiror w I trymestrze ktoś brał??

Polecane posty

Gość zmartwiona_bardzo

Witam, wyszedł mi jakiś stan zapalny na cytologii, jestem w 8tc i lekarka przepisała mi globulki macmiror, czytałam że w I trymestrze to niewskazane!!! co gorsza, nie miałam żadnych objawów, a po 1 globulce na noc (jest ich do wzięcia 12) dopadł mnie bolesny świąd!!! lekarka ma masę złych opinii, nie przejmowałam się tym, a teraz mam dołka.. czy ktoś brał macmiror w globulkach?????????

Gość mama syneczka
ja brałam ale w 3 trymestrze.. ale nic mi po nich nie dolegało... żadnych leków nie powinno się brać w ciąży... na każdej ulotce to pisze... ale niektórzy musza brać... jezeli lekarka ma złą opinie to ją zmień...

Brałam również w I trymestrze i albo byłam na niego uczulona albo to skutek uboczny - bo dostałam tak przeraźliwego świądu, że musiałam kilkakrotnie w ciągu dnia brać prysznic bo inaczej nie dało rady wytrzymać. Nie licząc narządów rodnych uczulenie również miałam na piersiach i na szyi. Akurat był to weekend więc musiałam jechać na izbę przyjęć do szpitala - miałam tak wszystko spuchnięte i zaczerwienione, że lekarka nie bardzo wiedziała jak mnie zbadać bo dotyk sprawiał mi ból. Pamiętam, że dostałam klotrimazolum 3 tabletki dopochwowe i krem do smarowania chyba o tej samej nazwie.

Gość zmartwiona_bardzo
dziękuję, odstawiam to w cholerę i rejestruję się gdzie indziej, użyłam tego clotrimazolum w kremie i jest troszkę ulgi pozdrawiam