Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfasdfgadsfasd

chrześcijanie dlaczego wierzycie?

Polecane posty

Gość Nie ma żadnych racjonalnych
Cudów też nie ma. Są tylko rzeczy i zjawiska dotychczas nie wyjaśnione. Poczekajmy więc na wyjaśnienie...

Gość hindii
a dla mnie wiara to sens zycia swiadomosc Boga rozni nas od innych niższych gatunkow wprowadza na wyższa plaszczyzne dla mnie poznanie BOGA to cel zycia a przynajmniej uwazam ze tak byc powinno

W takim razie dochodzimy do pytania, które nasuwa się samo: Kto stworzył Boga? Inny Bóg??? A jego kto stworzył??? Taka kukła-matrioszka...

Gość Dorrothea
Jestesmy dziecmi Boga, czy chcecie czy nie. Bog to energia , ktora znajduje sie w kazdym z nas. Tylko Bog moze patrzec na nas z gory i nas oceniac. Jezeli nie umicie sie modlic, to nauczcie sie medytowac. Moze to wam pomoze.

A skąd wiesz, że energia "może patrzeć i oceniać"??? Ksiądz powiedział?

w dodatku "z góry", a dlaczego nie "z dołu". Biedni Australijczycy...

Gość gfbjhvvvmnbbbbbb
czujesz się takim dzieckiem bo, jak sam mówisz to jest taka potrzeba, chcesz wierzyć że ktoś nad Tobą czuwa isię opiekue :) super, jeśli Ci to pomaga to fajnie! czasm zastanawiam się po co istniejemy? po co? jak powstał ten wszechswiat, nie tylo ziemia ale wszechswiat, wyobrazacie sobie że mieszkamy na małej kulce, która wisi sobie w niograniczonym wszechswiecie? masakraa. co jest dalej??? nikt mi na to nie odpowie bo nikt ne ma o tym pojęcia. ide spc

Gość hindii
Bog posiada trzy aspekty energia jest tylko jednym z nich Bog ma rowniez osobowa forme energia to za malo na okreslenie Boga

Gość hindii
Dorrothea buddyzm ??

Gość Dorrothea
Kto stworzył Boga? Inny Bóg??? A jego kto stworzył??? Strasznie glupie pytanie. Akto stworzyl niebo, slonce,chmure , gwiazde, Marsa, Kto stworzyl ksiezyc ???? No kto ?

Gość ja wieże bo jestem wieżonca
po prostu. A czemu mam nie wieżyć? Niewarzne w co ale w coś trzeba.

Gość rosołekkociołek
Ej bez urazy ale nie uwarzacie ze ludzie WYMYSLILI sobie Boga? przeciez nie istnieje on! udowadnia sie ze COS JEST a nieze CZEGOS NIE MA. pozatym gdyby bog kochal ludzi nie pozwala by na tyle wypadkow, smierci morderstw... nie pozwolil by by ginely niewinne dzieci, niewinni ludzie... zycie nie jest sprawiedliwe. a pozatym skad pewnosc ze ktos kto napisal biblie nie byl chory psychicznie? skad penwosc ze ta osoba istniala X lat temu?? ludzie dajcie spokoj na wszystko jest rozwiazanie. swiata nie stworzyl jakis bog tylko jest on stworzony z materii. Gwiazdy, ksiezyc zapytajcie fizykow.. sa procesy fizyczne ktore pokazuja nam jak powstaje gwiazda, tecza, skala itp itd a nie ZADEN BOG ;] ludzie to prawie jak jakas MAFIA ;] moim zdaniem nie ma boga. jeste, ochrzczony, nie jestem, swiadkiem jehowy ale po prostu na swiecie tyle sie dzieje ze nie wierze w istnienie boga zwatpilem. BO NIE WIERZE ZE BOG KOCHA NAS TAK BARDZO ze nas rani krzywdzi i wystawia na proby! jesli sie kocha to sie uczucia szanuje a nie wystawia na probę!!!!! wiec mam wierzyc ze bog nas tak kocha i dlatego skazuje na bol cierpienie? masochista? Nie wierze w boga. ponadto jest tyle roznych wyznan wiar.. buddyzm, judaizm itp itd a wedlug naszej wiary kazdy kto nie wierzy w boga zostanie potepiony i skazany na pieklo a co z ludzmi z innych wiar? skoro oni wierza w swojego boga ???? pozatym jesli ktos wierzy w buddystów itp a jest dobrym czlowiekiem to czemu ma zostac potepiony? Co wiecej czlowiek ponoc dostal wolna wole tak? i mozemy byc albo z bogiem albo przeciwko niemu z tym ze jak bedziemy przeciwko to pojdziemy do piekla .. wiec jaki wniosek? wniosek taki ze to tzw "haczyk" bo tak czy siak i tak i tak wychodzi na to ze niby mamy "wolna wole" ale wolna wola = musisz wierzyc w boga bo jak nie to pojdziesz do piekla .. hehehe komplikujecie sobie zycie wierzac w jakies pie**oly na wszystko jestwyjasnienie. Po smierci nie ma zadnego zycia wiecznego nasz mozg umiera i nie ma czegos takiego jak dusza zrozumecie wkoncu . szanuje to ze np inni wierza w boga ale zobaczycie ze ktoregos dnia jak wwaszym zyciu stanie sie cos bolesnego albo przezyjecie swoje zwatpicie i zaczniecie sie zastanawiac nad istnieniem boga. dla mnie nie istnieje. pozdrawiam

Gość hindii
a ja wierze -- religia bez filozofii jest tylko sentymentem

Gość do Dorrothea
ciebie stworzyła niepoczytalna matka, proste

Gość Dorrothea
Po co tu jestesmy ? jestesmy tu goscmi i odejdziemy. Nikt nie wrocil z "tamtad" i nic z soba nie wziol. Cha niewiadoma.... A moze tam jest tak dobrze ,ze nie mozemy o tym wiedziec, bo bysmy wszyscy popelnili samobojstwo. A tu na ziemi, (jak w raju), mozna poznac nasze dusze; ile w nich zla zawisci itp.

Gość hindii
choroby wypadki smierc nie ma czegos takiego jak niezawiniona kara to wszystko jest spalaniem karmy wczesniej nagromadzonych grzesznych czynnosci jest to wyjasnieniem na wszystkie tego typu watpliwosci o :-)

Gość Dorrothea
Bog nas kocha i nie rani, sami sie ranicie.

Gość mów za siebie

Gość hindii
dlaczego bo brak ci argumentow aby ja obalic ?i jedyne na co Cie stac to tego typu okreslenia odzwierciedlajace pozim na jakim sie znajdujesz

Gość Dorrothea
Klamstwem, zawiscia ,zlymi zyczeniami produkujecie zla energie. Ona nie gine ,wraca. Tak to nie Bog to zla energia ktora sami produkujemy, nas karze.

Gość rosołekkociołek
nie ma czegos takiego jak dusza ;]]]] chodziliscie na biologie??? pisaliscie kiedys sprawdzian z narzadow ludzkich czlowieka?? mieliscie kartkowke z duszy? hehe to naprawde takie glupoty ze sie wierzyc nie chce.. ludzie chca wierzyc W COS zeby bylo im lzej i tyle.. nie ma aniolow nie ma cudow to nasza podswiadomosc poczytajcie o tym jest mnostwo ksiazek psychologicznych na wszystko jest wyjasnienie. Pozatym co z boga za ojciec jak wlasnego syna do krzyza kazal przybic niby dla nas.. ta... co z tego skoro i tak nas krzywdzi? dzieci umeiraja niewinni ludzie gina... nie piszcie bzdur o istniniu boga... UDOWODNIJCIE MI TO

Gość bog mnie kocha
bog mnie kocha a ja kocham boga, dziś już trzy razy

Gość hindii
doklanie Bog nie rani nie zneca sie ludzie sami robia sobie krzywde prowadza materialistyczny tryb zycia oddaja sie zadowalaniu zmyslow a to jest szczescie chwilowe krotkotrwale i nigdy nie daje pelnego ukojenia tylko Bog daje szczescie ale trzeba to zrozumiec nasza oryginalna swiadomosc to swiadomosc Boga

Gość hindii
dorothea znow sie zgodze dokladnie tak jest ludzie sami sciagaja na siebie kolejne nieszczescia ty to nazywasz zla energia ja karma ale sens jest ten sam

Gość zakochana para
hindii i dorthea. Pobierzcie się zgodnie z obrządkiem buddyjskim.

Gość rosołekkociołek
jak wy pierdolicie!!!! jak ludzie sciagaja na siebie nieszczescia? dajmy na to rodzi sie malenstwo i z jakas ciezka choroba odrazu albo zyje kilka chwil i potem umiera to jak sciaga na siebie takie malenstwo nieszczescie????!!! jak np dobry czlowiek ktory cale zycie nie zrobil krzywdy innemu sciaga na siebie nieszczescie??? zastanwocie sie!! znam mase osob dobrych uczciwych pokornych ktore by muchy nie skrzywdzily a ciagle cierpia !!! ogladalem film ostatnio o facecie co mial guza na calej twarzy albo o blizniaczkach zrosnietych glowami i co ???? bog je tak kochal ze na takie cierpienei skazal??? pierdolicie!!

Gość Dorrothea
Tak to ciezki temat, szkoda . Nie jestem mysza koscielna i do kosciola nie chodze .. regularnie. Odwiedzam rozne swiatynie. Wierze , mam powody wierzyc. Obojetnie jak to nazwiesz, to bezgraniczna potega.

Gość hindii
ok w tym zyciu w ktorym je znasz nie skrzywdzily ale w poprzednich mogly dokonac grzesznych czynnosci i teraz spalaja te zle karme ktora nagromadzily w poprzednich zyciach

Gość rosołekkociołek
ide spac bo mnei slabisz swoimi pierdolami!!! pomodlij sie do "boga" powiedz mu ze dziekuje mu bardzo ze okazal mi swoja milosc poprzez takie cierpienie... nie wierze w niego za to co mi sie w zyciu przytrafilo... a nawet gdyby bog istnial to jest potworna swinia i eegoista.. sadysta dobranoc!!