Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka starych piosenek

tego nigdzie nie ma! nagroda dla znalazcy, jaki to zespol

Polecane posty

witam mam pytanie co do piosenek Utwory pochodza z kaset magnetofonowych z lat 90tych...kto je wykonywal? nie moge nigdzie znalezc ani ich ani zespolu :/ ponizej przyklady tekstow ktore pamietam "...dynamit dynamit dynamit dynamit silniejszy niz beton mocniejszy niz granit..." "...swiety mikolaj mikolaj swiety cos tam na saniach daje prezenty, czasem pojawiam sie w twoim snie, swiety mikolaj z nami jest, swiety mikolaj jest blisko mnie..." "..tym stwierdzeniem zaszokuje towarzystwo ze motorem wynalazkow jest lenistwo, wiele rzeczy wymyslono dla wygody, stad sie wziely windy i ruchome schody, a odkurzacz wymyslila jedna taka ktorej odechcialo sie ze sciera latac ..lubimy lezec lezec lezec bo co innego tak naprawde nas nie bierze lubimy lezec na kanapie czekajac az nam manna z nieba kapnie, lubimy lezec na wersalce nie kiwajac nawet palcem aha aha aha.." "...a stonoga nie wiem po co.." prosze o pomoc

Gość dfdwsfsdfs
nie była to dyskoteka pana jacka?

jaja sobie robicie? szukalam po tekstach probowalam jakies tytuly przelsuchiwalam piosenki i nic..co to jest?

po pierwsze nie slucham tego lubie przypominac sobie dziecinstwo a to kasety z lat 90 tych a po trzecie kto wie co to za zespol to niech POWIE. kto nie wie i tylko sie wyglupia to niech spada.

zgubily mi sie te kasety a jako dziecko nie czytalam okladek tylko sluchalam piosenek. a rodzice nie pamietaja co to. teraz jestem ciekawa czyje to jest bo tyle piosenek znajduje a tych jakos nie, sa widac malo popularne. a ty "buhaha" cos tam nawet nie wiesz co to jest, nie wiesz do czego sluzy internet i nie masz co ze soba zrobic dlatego sie wyglupiasz" i kto tu jest pacanem?

Gość heńńka
Kurde, pamietam te piosenki, ale za cholereą nie przypomnę sobie, kto je spiewał. Jakoś już najbardziej kojarza mi sie ze Szcześniakiem Mietkiem i programem Dyskoteka Pana Jacka.

dyskoteka pana jacka by pasowala ale przegladalam i nie ma takich piosenek, poza tym te piosenki sa spiewane jak gdyby przez doroslych aktorow w bardzo teatralny sposob. kaseta byla z jednej strony z zielonym napisem takim bazgranym a z drugiej strony rozowym... tylk oco tam bylo?? i faktycznie to bylo w tv ktos mi mowil ze widzial i slyszal piosenke o dynamicie w tv... NIE ZWAZAJCIE NA SPAMEROW, TYLKO POMOZCIE W TEJ AKCJI

Gość fvbh
w latach 90-tych byłam nastolatką i nie pamiętam tych utworów...może one starsze są...

byc moze sa starsze i dotarly do mnie dopiero w latach 90tych :/ teraz sobie pluje jak sie nie pilnowalo rzeczy.. a ciekawosc zzera co to moze byc i czemu nigdzie tego nie ma? na dwoch stronach slady piosenek... z oferty : "byla taka piosenka "wiele rzeczy wymyslono dla wygody, stad sie wziely windy i ruchome schody, no bo czlowiek taka dziwna ma nature, ze najbardziej lubi lezec brzuchem w gore, a do pracy sie przylozy nalezycie tylko wtedy, kiedy to ulatwia zycie" ;p pamietam z dziecinstwa:Dmcdalenna " i blog o mikolaju http://tssk82.blog.onet.pl/2,ID395664588,SL399807636,index.html niestety nie mozna kopiowac ehh skad to sie wzielo! kombinujmy!

Gość vbrgtnhyj
podbijam bo wykonanie piekne

Gość xxxxxxxmmm
wszystko jest tylko tego nie ma... kto to pamieta? moze ma kasete

Gość xcccccc
jedna z tych piosenek jest pisoenka "pszczoly i trutnie" spiewana chyba z kulfonem.. nie jestem pewna czy to ta wersja moze to jakas skladanka byla..?

Gość ccccccccc
jedna z pisoenek to sen o swietym mikolaju z rynkowskim tylko w jakiej skladance to bylo

Gość xxxxxxxxxxxgggg
a kiedy wybucha to lsyszysz..buch buch! no gdzie ta piosenka o dynamicie!

Gość dynamit dynamit
ps. wszystko co wiecie na temat tych piosenek wykonawcy tytuly posiadanie tej kasety (z prozdu napis bazgrany zielony, z tylu rozowy) fragmenty tekstow, wszystko jest przydatne!!!!!

Gość WitamineX
Witam. Pierwsza piosenkę o Dynamicie śpiewał Mieczysław Szcześniak:):)

Gość WitamineX
Piosenkę o Dynamicie śpiewał pamiętam nawet

Gość WitamineX
Piosenkę o Dynamicie śpiewał pamiętam nawet taki fragment tekstu jak On śpiewa że Pan Nobel mądry gość to wynalazł:):) a nagrodę dla znalazcy jaką ufundowałas?:)

Gość xxxxxxxxbbbbbbbbbbb
witaminexie najpierw trzeba to udowodnic bo w necie nic na ten temat nie ma, a o mietku to juz wiem :) najlepiej by znalezc to nagranie, moze masz ta kasete magnetofonowa? znasz nazwe tej skladanki? cokolwiek? albo jeszcze inne info o reszcie piosenek

Gość xxxxxxxxbbbbbbbbbbb
ufunduje nagrode nobla kto mi znajdzie te piosenki w necie albo ma ta kasete, zna nazwe skladanki tytuly piosenek i wykonawcow

Gość xxxxxxxxbbbbbbbbbbb
dajcie mi wiecej wiecej wszystko co wam sie kojarzy dalej ludzie rozwiazmy to :P dalej na krucjate :P :P heh ale tak na powaznie!

Gość WitamineX
Normalnie wpisz na google M.SZCZEŚNIAK ewentualnie dopisz dynamit dynamit to Ci wyjdą linki na których są te informacje;)

Gość xxxxxxxxbbbbbbbbbbb
czyzby? jakos tyle razy szukalam i mi nie wyszly. Tobie sie udalo? chyba nie :(

Gość xxxxxxxxbbbbbbbbbbb
chyba ze posty napisane przeze mnie :P

Gość WitamineX
Ja mam dopiero problem niezły. Do osób starszych trochę może nawet bym zaapelował. Chodzi o pewien utwór i zarazem teledysk anglojezyczny prawdopodobnie Artysta z Uk. To było często w tv przy okazji takich programów dla dzieci jak teleranek czy 5 10 15. Teledysk był w takiej scenerii bajkowej. Nie mogę wykluczyć iż nawiązywał do Kota w Butach gdyż był tam aktor ucharakteryzowany na niby Kota ale i Do Kopciuszka mógł nawiązywać też. Był dwór dworzanie królewska para i Królewna to znaczy dziewczyna która okazała się być księżniczka. Byłem bardzo mały ale ta kobieta która ja grała była niezwykle piękna albo mi się tak zdawało bo mi się bardzo podobała. I jeszcze jedno. Artysta który to śpiewał miał wokal podobny do tego z Dexys Midnight Runners którzy nagrali słynna piosenka Come on Eileen. Dla mnie najlepszą nagroda będzie jak mi ktoś napisze tytuł utworu i wykonawcę wg da link do clipu. Pamiętam fragment refrenu zawierał słowa jakby zwrot "who's guess who's guess...i feel in the air..." Coś tam coś tam ale tu mogę konfabulowac. To taka moja z kolei próśba:);) pozdro. To był Na 100% M. Szcześniak z Dynamitem.

Gość WitamineX
I jeszcze jedno. Ta piosenka była raczej z końca lat osiemdziesiątych. A co do tematu z dynamitem. To nawet powinien tam się znaleść link do forum na którym o tym gadają między innymi. Co do innych piosenek.chmm to nie bardzo kojarze. Ale tropy z J.Cyganem myślę że są dobre:)

Gość xxxxxxxxbbbbbbbbbbb
te posty co gadaja o tych piosenkach sa zapoczatkowane przeze mnie :P

Gość to ja to ja mmm
na 99% to piosenki z musicalu "Spiewajace laboratorium" z miedzy innymi Radiowych Nutek, R. Rynkowskiego, M. Szczesniaka i innych :) WOW, co? ps. TO TERAZ POWIEDZCIE KTO MA MOZE TE NAGRANIE! ;)?????