Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastka 234

Czego używancie do kąpieli niemowlaków?

Polecane posty

Gość nastka 234

do tej pory kąpałam moją córkę w oilatum - wygodna sprawa, bo nie trzeba już używac mydełka, szamponu, nie trzeba spłukiwać. Teraz mała ma 4 miesiące i chciałabym zaprzestać używania oilatum i przejśc na coś bardziej tradycyjnego (mydeko, szampon) i zastanawiam się, jakie kosmetyki wybrac. I jeszcze jedna, najważniejsza sprawa - używając mydelka do mycia ciała po kąpieli spłukujecie dzieci czystą wodą czy po prostu wyciągacie z wody, w której było myte i wycieracie???

Gość wertyu
denaturatu :P ;)

Gość wertyu
A tak na serio - żel do mycia ciała i włosków Nivea Baby. Rewelacyjny.

Gość wertyu
Mam wanienkę córci w naszej wannie. Po kąpieli spłukuje małą czystą wodą i dopiero wyciągam z wanienki

Gość a czy to prawda że można myć
dziecko w zlewie pod kranem? Wtedy chyba nie trzeba się już bawić z wanienką?

Gość nastka 234
no waśnie ja z tym spłukiwaniem bede miała problem, bo wanienke mam na stojaku i musiałabym małą z niej wyciągnąć, dać pod prysznic i spłukać, a wiadomo, ze to jest niewygone, zabiera czas (mała płacze podczas kąpieli, więc się z męzem uwijamy) i moze do tego zmarznąć może ktoś się jeszcze wypowie

Gość nastka 234
to prawda, ze można pod kran. Tak robią połozne w szpitalach. Ja bym jednak tak chyba nie potrafiła jej dokładnie umyć

Gość mama mama mama
używam kosmetyków do kąpieli Johnson baby a wanienkę tez mam w pokoju i spłukuje tylko główkę i woda która mi zostanie z główki oblewam ciało specjalnie tam jej nie płucze bo i tez zbytnio nie ma z czego

Gość nastka 234
to dobry pomysł spłukać lekko garnuszkiem

Gość mama mama mama
ja mam taki duży kubek plastikowy 0,5 litra :)

Gość grazynka -
My uzywamy plynu do mycia Mustela ... od urodzenia :-)

Gość ewik81
Ja używam żelu Nivea baby lub emulsji Oilan na zmianę. A spłukuję wodą którą mam w wanience.

Gość a my płynu do kapieli
babydream a jak ma dzieko odparzenia to oilan

Wytłumaczcie mi to po co od urodzenia dziecka używacie Oilatum? Przecież to jest lek dla alergików z atopowym zapaleniem skóry, lub dla osób z podrażnioną skórą? Więc po co? Ja myślę,że wystarczy woda + jakieś mydełko dla niemowlaków,posmarować oliwką lub dodać ją do wody,albo jakimś balsamem.

Gość viviana
A córka ma problemy skórne, skoro używasz Oilatum? Jeśli nie, to nie zazdroszczę, gdy faktycznie coś się pojawi, bo wtedy lekarstwa (którym Oilatum jest) będą słabo pomagać...

takaaa sobie jaaa mnie tez troche to dziwi,ze takiego malego dzieciaczka juz maziaja jakimis specjalnymi maziami.ja rodze za miesiac i kupilam takie dzieciece mydelko do mycia.zobaczymy jak sie sprawdzi:)

Gość viviana
Aha, ja zamierzam myć płynem natłuszczającym z Ziajki.

ja dostałam w szpitalu masę próbek i tak testowałam i wybrałam Hipp płyn do mycia z takim dozownikiem,czasami coś innego,później smaruje balsamem i z głowy,nie natłuszczajcie specjałami skóry bo się dzieci do tego przyzwyczają

i myślę,że jak już kąpałaś córkę 4 miesiące w Oilatum to teraz będziesz miała problem ze zmianą.. a tak apropos zamiast Oilatum można spokojnie używać szarego mydła i jakiejś oliwki