Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaka

Anemia u 6 tygodniowego dziecka

Polecane posty

jeśli karmisz moze jedz wiecej tych produktów ( nie wie czy wszytkie wolno !) Najwięcej żelaza jest w: * mięsie, zwłaszcza czerwonym (np. wołowinie) * podrobach ( * roślinach strączkowych * ciemnozielonych warzywach (np. w brokułach czy kapuście włoskiej) * ziarnach zbóż * orzechach * wzbogaconych w żelazo płatkach śniadaniowych.

# żółtko jaja kurzego # ryby # zielona pietruszka # suszone morele # warzywa- sałata, szczypiorek, buraki, fasola,

Dzieci karmione naturalnie przyswajają więcej żelaza pobieranego z mleka mamy, niż dzieci karmione mlekiem modyfikowanym.

Gość estercia77
Moja coreczka miala 3 miesiace jak trafila do szpitala z ostra anemia.Zanim jednak tam trafilysmy dostawala mnostwo swego rodzaju lekow juz nie mowiac ze sprowadzalam jej specjalne zelazo ze Szwajcarii.Niestety nic nie pomagalo a wyniki badan zamiast w gore lecialy coraz to w dol.Nie obylo sie od transfuzji krwi.Zabieg sam nie jest wcale straszny wiec autorko sie nie obawiaj a jesli moze pomoc to nie zwlekaj.Ale zanim dojdzie do transfuzji pojdz z dzieckiem do innego lekarza(moze prywatnie)skonsultuj sie z kilkoma lekarzami i wtedy podejmij jakas decyzje.A jesli zauwazysz ze dziecko nie chce wogole jesc(tak bylo w moim przypadku)do tego luzne kupki juz nie wspomne o sluzie to lec od razu do szpitala tam zrobia badania na miejscu i lekarz zdecyduje sam co dalej.

Gość agaka
Luźne kupki już są. Zaczynam się poważnie martwić.Myszka nie ma tego numeru, niestety. Do lekarza chodzimy tylko prywatnie, nawet badania robimy prywatnie. Co dalej?

Gość agaka
Ale je dużo i przybywa też sporo. Coś mi tu nie gra? Poza wynikami morfologii nic nie wskazuje na anemię.

iwona Gajos 601330709 lub 502530899 spróbój ona przyjmuje pacjento do 21 albo i dłużej

Gość agaka
Myszka a gdzie to jest w Lublinie?

u mojego syna anemia jest dlatego że urodził się o miesiąc za wcześnie a w ostatnim miesiącu żelazo jest najbardziej pobierane od matki. nie wiem co to za zioła w których go kąpię bo kupuję mieszanki od zielarza. oto jego strona www.zielarz.prv.pl u mojego dziecka po za złymi wynikami morfologii nie ma innych objawów. najpierw był pod opieką cudownej pani dr w szpitalu dziecięcym w Dziekanowie Leśnym a potem skierowała nas do hematologa ale tam dowiedziałam się że leki są rewelacyjnie dobrane i mam tak nadal podawać tylko co jakiś czas robić badania. Taką niedokrwistość leczy się długo nawet kilka-kilkanaście miesięcy.

Gość agaka
Moja jest rumiana i ruchliwa, ale widzę, że coś jest nie tak.

niesetty Łódź ale ona ma swoich lekarzy których poleca ja teraz mieszkam nad morzem i dała mi namiary na koleżanke której ufa