Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelle

Szukam mezczyzny ktory nie chce miec dzieci.

Polecane posty

o to fajnie Amelle, juz myslalam ze wystraszylo Cie to co napisalam ;) a wracajac do tego co chcialam wczesniej napisac zanim zapytano nas o dziecinstwo to to, ze jak zaczniemy pisac ze posiadanie dzieci nie jest tematem ktory nas interesuje, zaraz sie znajda tacy co powiedza zesmy egoistki i wyrodne kobity;) wiesz o tym?

hehe wiem o tym :) i mialam tego swiadomosc zanim stworzylam ten temat. W Polsce jest niski poziom tolerancji :) Ja nikomu nie zabraniam powiekszac rodziny i tez nikt mnie do tego nie zmusi.W moim otoczeniu nie ma ludzi ktorzy nie chca miec dzieci wiec kafeteria jest w tym przypadku moim wybawieniem.

Tolerancja - cudowne słowo, jakze czesto przez ludzi powtarze. Nie znam ludzi tolerancyjnych, znam natomiast ludzi którym ilosc posiadanych przeze mnie dzieci i mezow jest zwyczajnie obojetna. mysle ze powodem mojej bezdzietnosci byla postawa mojej mamy a takze niedostatek.

Odswiezam temat. Nie bylo mnie troche czasu. Praca i ogolnie mam jakiegos dola. Nie mam nawet z kim pogadac bo i tak wiem ze nikt mnie nie zrozumie. Twarda baba jaka byla postawa twojej mamy jesli mozna wiedziec?

Amelle już straciłam nadzieję że się odezwiesz! możemy pogadać, znaczy gadac ile chcesz i jak chcesz bo ja tez nie mam nikogo z kim bym mogła a o rozumieniu moich problemów nawet nie marzę. Odpowiadając na pytanie: jaka? a taka że dzieci to zło konieczne, trzeba na nie pracować, trzeba się z nimi męczyć, wiecznie ma się kłopoty bo są nieodpowiedziałne i zaborcze.

Gość Aidekk
Ja nie chce mieć dzieci. Zamiast na dzieciaki wole wydawać na coś przyjemniejszego. Wycieczka zagraniczna, motocykl, cokolwiek... Dzieci nie chcę, chociaż kto wie, może po 30stce się odmieni, niedaleko już. Ale jak na razie wątpię

Gość ja tez szukam takiego
faceta, ale z mojego doswiadczenia wynika, ze wszystcy jednak chca, to jakis taki instynkt, ktory nimi rzadzi... Wobec tego zdecydowalam sie byc sama.

Gość ja znam wiekszosc kobiet
ktore nie chca miec dzieci, dziewczyny nie jestescie same na pewno. Kiedys by nas spalili na stosie, teraz probuja mentalnie ale coraz mniej im to wychodzi. Nie kumam, to chyba z zazdrosci...

Gość do TwARDeJ
choc absolutnie nie mam zamiaru sie czepiac tpojej decyzji, bo jest twoja, nie moja, ustosunkuja sie do tej wypowiedzi, jako matka juz dorosłych: " trzeba na nie pracować, trzeba się z nimi męczyć, wiecznie ma się kłopoty bo są nieodpowiedziałne i zaborcze." Pracowac na nie trzeba tylko przez mniejsza czesc zycia, potem pracuja same na siebie, a moze byc tak,ze rowniez beda pracowac na ciebie, jesli znajdziesz sie w potrzebie. Procentowo przecietnie: pierwsze 20 lat pracuja na ciebie rodzice, nastepne ty na siebie i na dzieci,ale tez na wszystkie swoje przyjemnosci itd ( bo same dzieci az tyle nie pochłaniaja), kolejne 20 - kazdy na siebie, nastepne 20 - masz emeryture, a dzieci i wnuki ( w normalnych układach) zawsze moga ci pomóc, jesli ci czegos brak. Tak samo koeljne 20, jesli dozyjesz 100. Co do stwierdzen pozostałych - a to juz zalezy, jak je wychowasz, jakie dasz im geny. Ja np. nie moge sie podpisac pod zadnych z nim nawet najmniejszej częsci

Nigdy nie trac nadziei ;) To rzeczywiscie twoja mama miala nastawienie antydzieciowe i przeszlo na ciebie. A mowia ze jak kobieta ma swoje dzieci to nie mysli juz o tym jako zlo konieczne. Jednak jak widac gowno prawda bo nie w kazdym przypadku. Moj problem polega na tym ze czuje sie gorsza od innych kobiet :o, boje sie ze moj partner bedzie nieszczesliwy przez to ze nie przekaze swoich genow :o, ze bedzie mial o to pretensje. Denerwuje mnie takie glupie gadanie moich znajomych ze to mus miec dzieci , ze bez tego to czlowiek nic nie znaczy , ze kto mi na starosc pomoze, ze bede samotna, wszyscy mnie zostawia i takie pierdoly az sie sluchac nie chce. :o

Aidekk skoro nie jestes pewny to moze ci sie odmienic tylko jeszcze wlasciwej kobiety nie znalazles.

1. jaka jest nagroda w tym konkursie ? 2. Znalazłaś już absztyfikanta nie pragnącego potomstwa ?

--->do TwARDeJ chyba nie zrozumialas co napisalam a wiec tlumacze ta wypowiedz dotyczyla mojej mamy ! Znam to Amelle ! Nadzieja umiera ostatnia. Moja już umarła ! Tesz słysze takie opinie, pracujemy, mamy dom i itd komu to zostawimy jak nie bedzie dzieci? Poza tym chyba dla niektorych a moze dla wiekszosci problemem jest antykoncepcja? ;) rozumiesz bzykac sie kiedy sie chce i ile sie chce a jak z tego będzie ciaza to trudno...[dla mnie załosne]

Gość Aidekk
amelle Aidekk skoro nie jestes pewny to moze ci sie odmienic tylko jeszcze wlasciwej kobiety nie znalazles. Wątpliwe, znam siebie dość dobrze. Wolę się bawić i śmiać z kobietą, żyć we 2 i być szczęśliwi, a co do tej odpowiedniej to w ogóle inaczej do tego podchodzę. Na bank najbliższe 3-5 lat nie tylko nie planuję ale wręcz nie chcę, od tego jest antykoncepcja. A napisałem, że być może mi się odmieni po 30stce bo nie wiem co będzie za parę lat, bo niby skąd? Jak spojrzę wstecz o te parę lat to byłem zupełnie innym człowiekiem.

Gość do TwARDeJ
a rzeczywiscie, przepraszam, nie doczytałam. (co do mamy (choc moze znow czegos nie doczytałam) - nie znam jej ale czasem kazdy cos , jak jest wkurzony, palnie, moze nie jest tak zle?) :)

Aidekk Jaka dojrzalosc od Ciebie bije, az milo przeczytac! Przypomnialam sobie w zwiazku z tym jak kiedys majac dwadziescia kilka lat mowilam ze nigdy nie wyjde za maz i nie bede miala dzieci..heh patrzyli na mnie majac glupie usmieszki na ustach jak na jakies dziwadlo...:p do TwARDeJ skoro masz dorosle dzieci to jestesmy zapewne w zblizonym wieku ...po drugie moja matka nie zyje juz od 6 lat, wracam do przeszlosci ...

Gość Aidekk
TWArda baba Aidekk Jaka dojrzalosc od Ciebie bije, az milo przeczytac! Doceniam nutkę ironii, sam lubię jej używać... pomaga człowiekowi na co dzień. Nie wiem co będzie bo skąd niby, nie zakładam, nie planuję, nie będę na pewno niczego żałował, to pewne. A młody czy nie młody, bagaż doświadczeń życiowych przychodzi niekoniecznie tylko z wiekiem.

family man Dzieki ze mnie rozbawiles w ten zjebany dzien ;) To jest bardziej ankieta niz konkurs wiec nie przwiduje zadnych nagrod. Napisalam juz wczesniej ze to nie jest ogloszenie matrymonialne.

Gość do TwARDeJ
aa, to juz calkiem namieszalam. Ale szczerze mówiac rzuciłam okiem tylko na ostatnia strone topiku, wobec tego juz sie nie wypowiadam, tylko pozdrawiam:)

Gość tomek435
ja nie chce dzieci . Miedzy innymi z tego powodu nie mam dziewczyny własnie .

TWArda baba nie wiem czy ja czegos nie doczytalam : masz meza?

Aidekk masz problem ze znalezieniem partnerki w zwiazku z tym ze nie chcesz miec dzieci?

Gość yunfs
amelle jesteś normalna????

Gość Aidekk
amelle Aidekk masz problem ze znalezieniem partnerki w zwiazku z tym ze nie chcesz miec dzieci? Był to chyba jeden z powodów mojego ostatniego rozstania, miesiąc temu. Nie jakiś zasadniczy bo było tego masa, ale na pewno był. Moja eks chciała typowego życia, rodzina, dom, kredyt, dzieki... to nie dla mnie. Wiem to. Niby z nią mógłbym ale to były jej marzenia nie moje. Ze znalezieniem partnerki nie mam problemów. Zresztą teraz trochę mi się w życiu pozmieniało. Nowe miasto, nowe życie. Zdecydowałem że nie chcę mieć toksycznego środowiska mojej eks i jej znajomych obok siebie. Zmieniłem miasto z dnia na dzień ;). Niespodziewanie. Znam tutaj tylko mojego współlokatora, kobitkę która poznałem przypadkiem i spotkaliśmy się 2 x jak na razie i jeszcze jedną kobitkę, ale nie mamy kontaktu od 5 lat :). Idealnie na nowy początek. Praca mnie nie trzyma, mogę być gdzie chcę, kocham taki wolności.

Gość tomek435
ja nie mam partnerki , bo kazdej dawałem kosza gdy dostawałem propozycje randki . PO co mam tracic jej czas i swoj jak i tak wiem ze zwiazek sie rozpadnie ?

Gość mARCEEE34
ja jestem taki który nie chce mieć dzieci, być może za jakieś 20 lat mi się zmieni, nie wykluczam możliwości takiej zmiany, i jeśli zmiana się pojawi, to facet zawsze ma możliwości biologiczne, wystarczy znaleźć potencjalną matkę w wieku prokreacyjnym, nie zamykam sobie takich możliwości i prawa do zmiany A teraz nie chcę mieć dzieci, tak bardzo , że z tego powodu rozleciał mi się 10-letni związek, ale nikt nie spowoduje i nie zmusi mnie do takiej decyzji, teraz nie chcę dzieci wcale . Z tego powodu przez ostatnie 3 lata zrezygnowałem z seksu z moja dziewczyną, było to frustrujące i męczące, wiecie jak to jest spać razem i przez 3 lata nic? Dobrze że się rozleciało, może ona znajdzie chętnego do ojcostwa i ślubu. Tymczasowo można wchodzić w krótkie i niezobowiązujące związki z takimi co nie chcą mieć teraz dzieci, lub nie mogą mieć dzieci. Ale marzy mi się długi i dość stabilny związek z bezpłodną dziewczyną i z zakochaniem się, tylko gdzie taką znaleźć? Byłoby pięknie i bez frustracji i bezpiecznie. Oczywiście taki związek zakończyłby się z chwilą pojawienia się pragnienia potomka, wtedy do tego potrzebna byłaby młoda i zdrowa płodna kobieta zdolna do trwałej rodziny, taki dobry materiał na żonę i matkę. Tak to już jest.

Gość malaga tiki taki 23
a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne a zatem powiadam Ci, predzej wieloryb przejdzie przez ucho igielne nisz osiagniesz życie wieczne

mARCEEE34 Wybacz ale to jest dla mnie nie do przyjecia co piszesz. Narazie nie chcesz miec ale byc moze ci sie odmieni za 20 lat i wtedy jezeli z kims bedziesz to ja zostawisz i znajdziesz sobie mloda plodna samice z ktora splodzisz potomka - prawdziwe prawo dzungli. Radze ci ty sie zdecyduj a nie bedziesz zmienial kobiety zalezy z ktorej strony wiatr ci zawieje i jaki bedziesz mial kaprys.