Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyrodne matki

spojrzcie co robicie swoim dzieciom

Polecane posty

widzę dla wielu noworodek to człowiek a płód to rzecz ku waszym zdziwieniu płód nie rożni sie budowa od normalnego dziecka juz w 6 tygodniu ciąży płód ma bijące serce , mozg, narządy wewnętrzne, ręce, nogi, oczy, usta. jedyne czym sie rożni to wielkością a wy mówicie ze usuniecie to pikuś :/ gdyby jedna z druga moglu zobaczyć jak dziecko się zachowuje gdy wyrywa mu się ręce i gdyby mogla uslyszec jak dziecko krzyczy 90% kobiet nie zdecydowaly by sie na aborcje. jeśli takie z was kozaczki maślaczki to wyrwijcie sobie rękę czy nogę na żywca i po wszystkim stwierdźcie ze to takie nic :/ *** popieram w 100%

To rodzice powinni oddawac zycie za dzieci a nie na odwrot :( jestem zagorzala przeciwniczka aborcji,caly zcas mowi sie o wyborze kobiety ze to ona powinna decydowac ze to ona powinna miec wybor,dlaczego nikt nie pomysli o tym malenstwie ze ono tez ma prawo glosu!Bo przeciez tu o jego zycie sie rozchodzi.Nigdy nie zabilabym wlasnego dziecka chocby nie wiem co sie dzialo

Łatwo Ci tak mowić kiedy sama nie jesteś w takiej sytuacji. Ciekawa jestem co Ty byś zrobiła mając neichcianą ciąże i co wtedy byś mówiła? Nic nie jest czarne ani białe. I nie wystarczy powiedziec że trza sie było zabezpieczyć, bo prezerwatywom zdarza sie pękać. Czasem, ale bywa. Jak to dobrze, że w tym kraju nie rządzą takie osoby.

Gość tralalalalalallalalala
Metropolitain ty to chyba jeszcze w średniowieczu żyjesz. dokładnie chcesz się bzykać to się zabezpiecz a antykoncepcja nie ogranicza się tylko do prezerwatyw, tak dla oświecenia sa jeszcze :tablety,plastry,spirale, krążki itd. po to ta antykoncepcja jest by uniknąć ciąży mówią już nawet o tym w podstawówkach. sa tez jeszcze takie boskie tabletki które zażywa sie do 72 godzin po stosunku. medycyna idzie do przodu by zmniejszyć ryzyko niechcianych ciąż ale taki jeden z drugim nie umieją z tego korzystać a potem mordują swoje dzieci :/

Gość ja również jestem pzeciw abocj
I nie tafia do mnie pzekonywanie że 6-cio , 7-mio itd płód to nie człowiek. Może daltego, że sama stoczyłam zaciekłą walkę o bycie mamą..........i też naturalnie dla mnie życie poczęte to cud...... Możecie nazwać mnie moherką itd. Jestem zaciekle przeciw. Rozwiązanie dla niechcianej ciąży? Proste: Adopcja ze wskazaniem...........dziś wiele Par nie może mieć własnych dzieci, coraz częściej spotykamy się z ogłoszeniami typu "urodzę dziecko bezdzietnej parze" Czego zresztą też nie popieram. Można i urodzić i "pozbyć się intruza" jednocześnie nie odbierając mu szansy na życie........ Wystarczy poszperać w necie. Jestem mamą wcześniaczków, co prawda urodzonych aż w 27 tc, ale widziałam Dzieci z 25 tc, a znam historię i młodszych wiekiem ciążowym........ Takie Dzieci mają tak niesamowitą wolę życia, że......... przez kulturę osobistą nie dokończę. Ponadto nadmienię, że nam kilkanaście Kobiet które pomimo, że nie planowały wręcz nie chciały ciąży urodziły............wśród nich są takie które chiały usunąć.........i do dziś sobie wyrzucają samo to, że były w stanie wogóle pomyśleć o takim rozwiązaniu. ZYCIE to życie, od samego początku, od pierwszej minuty..........aborcja=zabójstwo. Dla mnie to brak odpowiedzialności, i nie krzyczcie na mnie.............wpadka wpadką, wszystko fajnie, tylko za co to Dziecko umiera? za pękniętą gumkę? Szkoda tych maleńkich łapek, po porodzie "wkurzonej minki", tych nóżek maleńkich, tej bezwarunkowej miłości mamy do dziecka i odwrotnie.............tego spojrzenia tych ufnych oczątek..........tego ukojenia płaczu w ramionach mamy. I wiele wiele innych mistycznych momentów. Jak nie w ramionach biologicznej tak i niebiologicznej, kochającej mamy.......... Można dać szansę, można dać życie nie rezygnując z własnego, trzeba tylko chcieć

Gość Do Dianki
Dianka, dziecko drogie o jakim Ty krzyku mówisz?? Sama jestem matką, nie popieram aborcji, ale daj spokój nie wylatuj tutaj z takimi argumentami. Nie siej propagandy. I nie denerwuj się tak, bo złość piękności szkodzi :)

Gość niby mohery a daja przed slube
e, mohery, pomóżcie tym już narodzonym biednym , chorym, dziamać to każdy potrafi. A ta mamuśka co stoczyła walkę o swoją ciąże, to widocznie dała dupy mając paranaście lat, nie daje się w tym wieku, bo to grzech, tak samo jak według was usunięcie płodu.

hej ja sama urodziłam swoja córkę jak miałam 18 lat i wcale tego nie żałuje dziecko było wpadką choć sie zabezpieczałam to zaszłam kocham ja najbardziej na swiecie ale nie wiem co bym zrobila gdybym teraz zaszła drugi raz w ciąże.........