Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszaczka

jakie imie wybralibyscie dla swojego pierwszego dziecka?

Polecane posty

wymieniłam takie jakie mi się podobają. Sara2222 doczytaj co napisałam moja mama nas tak nazwała-mnie i siostrę. jakbyśmy były chłopcami nazwała by nas tj wymieniłaś. po prostu zwracam uwagę -pomarańczka lubi takiesame imiona jak moja mama:)

no to co ze w polsce nie ma imienia inka- przeciez chodzi o imie dla wlasnego dziecka, a nie dla polski :) w stanach ludzie nazywaja dzieci jablko i nikt sie nie dziwi- tylko polacy. co za narod. jakby mi sie podobalo imie Abit to tak bym nazwala swojego syna- nie wazne co by sasiadka powiedziala :)

Gość ja mam córkę
Dominikę, jakby był syn to chyba Konrad

Gość matko te imiona
strasznie Was kciukiem mama skrzywdziła, współczuję. nazywać się Maryśka i Helka dla młodych osób to porażka:O musicie niestety z tym żyć biedactwa

Chłopak: Grześ, Krzyś, Marcin, Staś Dziewczynka: Antosia, Kasia, Hania, Zosia, Bogusia, Kazimiera

matko te imiona strasznie Was kciukiem mama skrzywdziła, współczuję. nazywać się Maryśka i Helka dla młodych osób to porażka musicie niestety z tym żyć biedactwa może wg ciebie. ale my dumne jesteśmy z imion i mamy. a co widzę po tym topiku, to podobają się te imiona. w końcu co to za polonistka co by jessika na imię dała:O choć germanistką też jest i mamy polskie imiona.

Gość matko te imiona
no wiesz kciukiem, między jessicą a Maryśką są całe lata świetlne...to nie ma już normalnych imiona? żeby nie brzmiały jak z serialu ale też zeby nie były staroświeckie i kojarzyły się ze starą babą?

to Twoje zdanie. leja bym nie chciała innego imienia. tymbardziej, że dostałam to imię 20 lat temu i nie jestem jedną z wielu asiek, kasiek, magd itd (nie żebym co miała) a siostra jest nieraz podrywana właśnie przez to imię:) i nie żeby to były jakieś argumenty:)

Gość bez siana w glowie
Moja córka będzie się nazywać Michalina a syn Franek lub Piotr.

Gość matko te imiona
no skoro Wam sie podobają to ok:) ja bym była załamana, ale skoro mam wstrzeliła sie w Wasz gust to spoko

matko te imiona a tobie jakie się podobają jak już rozmawiamy?

Gość matko te imiona
na pewno nie staroświeckie jak Maryśki, Zośki, Heńki i inne w ten deseń. Podobają mi się np. Oliwia (wiem wiem, teraz oklepane, ale co z tego skoro jest piękne?), Karina, Tatiana, Lena, Laura, Dominika,Iga,Maja, Kaja, Milena...te z żeńskich chyba najbardziej choć pewnie coś by się jeszcze znalazło. a z męskich? Bartek, Marcel, Wiktor, Igor, Adrian,Oskar...te mi przychodzą do głowy tak na szybko, ale gdybym przewertowała kalendarz to pewnie jeszcze coś bym znalazła

Gość matko te imiona
też mi się nie podobają te jessici, keviny i inne "amełykańskie" choć moim zdaniem mimo wszystko lepiej się nazywać np. Vanessa niż np.Maryśka czy Zośka. jest nowocześniejsze, bardziej "do przodu" (jeśli wiesz co mam na myśli) a te stare imiona śmierdza mi naftaliną i babciną szafą

jak zwykle temat o imionach i mnostwo kontrowersji :/ tylko po co? kazdemu podoba sie co innego i dobzre niech bedzie jakies zroznicowanie wsrod imion :> a staroswieckie imiona w momencie kiedy zaczyna sie je nadawac wiekszej ilosci dzieci pzrestaja byc staroswieckie i staja sie modne srednio co 50lat :) dla jednego staroswieckie dla innego ladne proste :D w przedszkolu u syna aktualnie sa wlasnie tzw staroswieckie imiona wiec za 20 kilka lat one juz nei beda staroswieckie - beda normalne za to dla mojego tadeusza pewnei imię Anna czy Katarzyna bedzie dla super starej baby :/

na pewno nie staroświeckie jak Maryśki, Zośki, Heńki i inne w ten deseń. Podobają mi się np. Oliwia (wiem wiem, teraz oklepane, ale co z tego skoro jest piękne?), Karina, Tatiana, Lena, Laura, Dominika,Iga,Maja, Kaja, Milena...te z żeńskich chyba najbardziej choć pewnie coś by się jeszcze znalazło. a z męskich? Bartek, Marcel, Wiktor, Igor, Adrian,Oskar...te mi przychodzą do głowy tak na szybko, ale gdybym przewertowała kalendarz to pewnie jeszcze coś bym znalazła ty krytykowałaś , ja ocenię, ae tylko wg siebie: Oliwia-nie cierpię tego imienia.nawet jak jeszcze modne nie było. z tego co wymieniłaś-ładne, już mniej oklepane niz Oliwia, ale i tak modne-podążasz jak tylko się da za modą. ale jakieś dwa lata temu uwielbialam imię Wiktor-po jakimś miesiącu mi przeszło-nie wiem dlaczego.

matko te imiona też mi się nie podobają te jessici, keviny i inne "amełykańskie" choć moim zdaniem mimo wszystko lepiej się nazywać np. Vanessa niż np.Maryśka czy Zośka. jest nowocześniejsze, bardziej "do przodu" (jeśli wiesz co mam na myśli) a te stare imiona śmierdza mi naftaliną i babciną szafą po tej wypoweidzi żal mi cię. bardziej bym się może rozpisała,ale 3 pivo za mną, więc mi się nie chce

Gość Tobiasz piekne

Gość matko te imiona
nie interesuje mnie czy Ci mnie żal czy nie:D mam to w dupie:D pytałaś to odpowiedziałam. i nie chodzi o to, zę podążam za modą , po prostu te imiona mi sie podobają. podobają mi się też takie jak Alicja czy Kamila a to chyba nie ostatni krzyk mody także Twoja teoria upadła:P mimo wszystko pozdrawiam

alicja i kamila to też ostatnio modne:) pozdrawiam zapomniałaś zauważyc, że moja matka to polonistka-takie rzadko dają wymyślne imiona(tak mi się wydaje:))

Cos Ci nie pasuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zajmij się sobą !!!!!!!!

zajmuję. tylkko razi mnie mnuie podążanie za modą, zamiast zastnowienie się, co naprawdę się każdemu podoba

Gość ewik81
Ja mam córcie Milenkę, a jak kiedyś będzie syn to Dominik

Człowieku nie chodzi o mode tylko o gust kazdy ma swoj i ty również!!! zrozum to jednym sie podaba takie drugim znowu nie i tak bedzie już zawsze... A ty tego nie zmienisz na pewno:) Każdy daje tak jak się komuś podoba !!!

A ja jeszcze dodam Marta, Bogumiła (podobnie jak Bogusława obie mają zdrobnienie Bogusia) - bardzo ładne i miłe. Lubie tez imię Agnieszka, Joanna, Magdalena. Bardzo duzym sentymentem darzę Dorotę i Wandę. (Mam przyjaciółkę Wandę - przeoryginalne imię jak niespełna 30-letnią dziewczynę:) Z męskich jakoś mniej mi się podoba. Spotkałąm się ostatnio z jednym 8-letnim Kosmą (Kosma - ten od Damiana). Tez ładne, ale trochę za odważne. Piękne imię to Piotr, bezpretensjonalne, miłe. Ale najbardziej i tak Grzegorsz, Krzysztof, Stanisław. I jeszcze Mirosław (Mirek). tyle jest pięknych imion. Pracuję w szkole - i słowo honoru - od Julii, Oliwii, Nikol, Wiktorii, Dawidów, Konradów, Krystianów, Kubów i Bartków się aż roi.