Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszaczka

jakie imie wybralibyscie dla swojego pierwszego dziecka?

Polecane posty

Nie martw sie nie mam na imię Joanna moja sprawa jak mam na imie jakie bym nie napisala pewnie byś skreślił(a) :)

Nie mam nic do twojego imienia Asiu. Zdenerwowała mnie pomarańczka i jakby się wyżyłam na tobie. A Masz jakieś inne propozycje, czy te są ostateczne?

Kciukiem... tak ja moja przedmówczyni jestem w ciąży i myślałam dać synki na imię Oskarek...

Powiem jakie ja mam zdanie na ten temat i od razu mówię, że to tylko moja opinia... nie mogę pojąć jak ludzie mogą nazwać dziecko Vanessa, Nikola, Pamela czy Kevin, Natanie,Oktawian itp... dla mnie to jest po prostu jakiś koszmar na całe życie dla takiego dziecka :O W sumie wasze dzieci wasza sprawa, nazywajcie tak, jeśli wam się to podoba ale jak słyszę, że ktoś tak nazwał swoje dziecko to już mniej więcej wiem jakiego to pokroju rodzic..... Uważam , że zawsze trzeba brać pod uwagę, iż mały chłopczyk Kewinek czy Natanek albo mała Pamelka będzie kiedyś dorosłym człowiekiem, może na wysokim stanowisku i nie wyobrażam sobie żeby zwracać się do 50letniej kobiety pani Vanesso czy pani Pamelo, tak samo do starszego gościa panie Kewinie, panie Brajanie :( :( mówię to całkiem poważnie gdybym ja miała tak na imię, na 100% bym je zmieniła tym bardziej że obracam się w środowisku ludzi na wysokim poziomie i nie wyobrażam sobie tak się przedstawiać lub nazwać tak dziecko i potem komuś powiedzieć jak się nazywa, bo zwyczajnie byłoby mi wstyd :O może nie powinno ale miałabym poczucie,że skrzywdziłam własne dziecko... zresztą w mojej rodzinie, nawet dalekiej nie ma ani jednej osoby,ani jednego dziecka, które nosiłoby tego typu imię. Jest tyle prostych , normalnych, bez pretensjonalnych imion, że naprawdę jest w czym wybierać.... pozdrawiam!

Asiu ja do ciebie nic nie mam. ale przed chwilą napisałaś, że chciałabyś oktawię i natana. terazoskarka, okej:) mnie tylko chodzi o dziewczyny 20-30 podążające za modą i już nie pnawim pytania. zadtanawisz sie nad Oskarem i Natanem, tak>

Brawo! W pełni popieram! żeby nadać komus imię BRAJAN trzeba byc za przeproszeniem patologią.

Novomova może to sentyment, moja mama ma tak na imię, ale bardzo mi się to imię też podoba

Kciukiem... Natan bardzo mi sie podoba ale nie chcę nazywać dziecka tak jak moja bratowa bo bym postapila nie ladnie:) to wszystko:) Wiec raczej dam Oskar choć wiem że też są różne opinie ;)

Gość matko te imiona
Oskar to super imię:)

bez ironii, od razu piszę. Asiu , Twojemu bratu dziś siędziecko urodziło, że zdanie zmieniłaś?

Kciukiem moj brat od dawna chciał natana z zona i tak go właśnie niedawno nazwali... Mi sie spodobalo własnie wtedy to imie kiedy usłyszałam od niego... Ale nie bede taka bezczelna zeby swojemu dawac tak samo!!!! A Oskar tez bardzo mi sie podoba juz od dawna... A o co chodzi??? Oskar Ci sie nie podoba wiem:)

Gość Kamilencja
Kalina Staszek

campari34 ja cie nie wysmieje nie jestem taka ja co niektórzy... Rozumiem że każdy ma swój gust...

otóż tak mam już dziecka imion nie zapodam bo nie i tyle ale gdybym teraz urodziła córkę miała by na imię LOURDES a synuś gdyby się urodził to COLIN

moja córcia to Agnieszka -dla mnie piękne imię (jak i ona) i okazuje sie ze mamy ..oryginalne imię

Gość Mój syn
nosi imiona : Michał Tadeusz. Miał byc marcel, ale wyszło inaczej :)

ogólnie polski imiona mi się w ogóle nie podobają wszystkie dla dziewczynek konczą się na A zuch ten co znajdzie jakieś co na A się nie kończy [dla dziewczynki]

Gość Kamilencja
Inez - nie konczy sie na A a da sie zarejestrowac:)

campari mądrą udajesz a tak naprawdę to jesteś głupio-mądra jak to moja mama mówi:)

Gość pytamboniewiemitylecoo
a jak Wam się podoba imię Remigiusz?

Gość elizaeliska
A moje wymarzone to Eliza, ładne?

Gość Kamilencja
do campari: Naprawdę hiszpańskie?? no co Ty?? :-) dlatego własnie napisałam , ze da sie zarejestrowac- tj. jest w Księdze Imion USC -oczywiście polskiego urzędu , nie tego w Madrycie:)