Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszaczka

jakie imie wybralibyscie dla swojego pierwszego dziecka?

Polecane posty

Gość panna mloda 1
ja dam dla dzieczynki Nadia lub Lena a dla chlopca podoba mi sie Michal lub Szymon:)

Gość panna mloda 1
ja tam nie znam zadnej dziewczynki i imieniu Nadia lub Lena:P

Nikt nie zna, a potem okazuje się że w przedszkolu kilka takich... Moja siostra ma córkę w przedszkolu i w grupie są 4 Julie...

Gość przyszla mamcia
dla chłopca - Wojtek lub Tomek dla córci Marcelina lub Alicja

Gość przyszla mamcia
moja kuzynka ma na imie Magdalena i wszyscy wolaja do niej Lena.

Gość panna mloda 1
ale ja nie widze powodu rezygnowania z imienia ktore mi sie podoba tylko dlatego ze jest modne.Dam jsakies nie modne imie a potem sie moze okazac ze przyszla na nie moda.Nigdy sie nie ma gwarancji

Wiesz tylko zawsze wszytskim podoba się to imię które jest modne, zero własnego pomysłu...

Gość no i co dalej z tymi
zacznijmy od tego mamo miszel...ze to jest zwykla polska michalina.... to raz dwa ze tam gdzie ja mieszkam inne imiona sa popularne niz Julia co dla Ciebie pewnie jest zaskoczeniem... Poza tym Jak to brzmi MISZEL KOWALSKA (wstaw sobie bye jakie polskie nazwisko) skoro mam polskie nazwisko to moje dzieci beda miec polskie imiona...ja swoich dzieci nie skrzywdze tak jak Ty...zobaczysz jak ta Twoja michalina po angielsku pojdzie do szkoły.... Mam kolezanke w pracy (włoszka) na imie ma Mikaela pisze sie tak samo jak ta Twoja miszel a sto razy lepiej brzmi... mi sie miszel kojarzy z opponami miszlę...

Gość panna mloda 1
a skad wiesz od kiedy podoba mi sie to imie?Zaczelo mi sie podobac duzo duzo wczesniej kiedy jeszcze nie bylo modne.

tak sobie wmawiaj.... mamo oponki;d

Gość jak mojelllllllll
jak moje dziecko ma byc wyjatkowe tylko dlatego ze dzieci beda sie smialy z jego dziwnego imienia to juz wole zeby bylo co 3 julka

Jakoś jedna córka mojej siostry ma naimię Ivette a druga Carmen i nikt się z nich nie śmieje.

Gość Spokojnie tam panie
Ja proponuje dla dziewczynek: Laura, Klara, Alicja dla chłopców: Adam, Filip, Kajetan :) I nie bić się tam, każdy ma prawo nazwać swoje dzieci jak chce, a one mogą mieć potem pretensje tylko i wyłącznie do swoich rodziców, należy się z tym liczyć ;)

Gość anooo
dokładnie lepiej oklepane niż mega dziwne typu Gabriel!. Mam świra na punkcie imion Dawid i Łucja, tylko Łucja to już trochę wydumane i chyba bym tak dziecka jednak nie nazwała.

no i widac u was to rodzinnie ze tak nazywacie dzieci.... odbijacie sobie widocznie swoje pospolite imiona....

Gość hahahahahahahaha
gabriel jest mega dziwnym imieniem? michelle>> czy jak ci tam... widze, ze u Was moda niczym u znanego piosenkarza Michala W. :D

Gość z chasjendy...
Zawsze mi sie Natan podobalo, jednak mam Filipa i Huberta.... A dla corki, jesli kiedys byc moze bede ja miec to Laura Aleksandra...

Gość jak mojelllllllll
Gabriel to dziwne imie? nie chodzi nawet o to ze imie jest dziwne tylko duzo osob w Polsce bedzie mialo problemy z wymowieniem go,do tego jak masz jeszcze nie polskie nazwisko.....postaw sie na miejscu dziecka ktore w szkole ciagle bedzie musialo kogos poprawiac bo zle wymowi jego imie

Nie mamy pospolitych imion.... Ale kończę tą konwersację bo nie widzę sensu jej kontynuowania...

Gość anooo
jest mega dziwnym imieniem, bo mi się kojarzy z archaniołem Gabrielem :D. Franek, Ignaś też są dziwne, ale jeszcze ujdą. Podoba mi się też Marcel, czy Miłosza, ale szczególnie to drugie, to już lekka przesada...

Gość oj kbiekta oj
a mi sie podobaja dziewczynka: Małgosia, Zuzia, Basia, Majka, Natalia a dla chlopca:Grześ, Bartek, Filip, Michał

Gość anooo
Dokładnie Gabriel, to trudne imię.

Gość anooo
Hubert też mi się podoba :)

Gość werrt
A ja już mam synka i dałam mu na imię Fabian....gdybym kiedyś miała córkę (daj Boże!) to nazwałabym ją Roksana albo Oktawia :)

Gabriel mi sie wydaje byc troche pompatyczne (wiadomo archanioł) ale taki mały Gabryś :) słodko Natan bardzo ładne imie.. co do łucji to trzeba by sie było zastanowic nad zdrobnieniami mi sie jeszcze podoba Olimpia ale jednak corki nym tak chyba nie nazwala...

Gość anooo
No właśnie z Łucją są problemy ze zdrobnieniem i też jest trudnym imieniem coś jak Łukasz...Fabian może być, ale chyba bym tak dziecka nie nazwała.

Gość anooo
Z drugiej strony nazwać dziecko Ania, Kasia czy Piotrek, Paweł, to trochę pójście na łatwiznę, choć te proste imiona mają swój urok.

Gość gjhhgjop0
synek Adrianek (jest już na świecie) córka: Alicja (jeszcze nie ma będziemy się starać) a jak nie wyjdzie córka a będzie syn to nie mamy imienia