Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olenka121212

Problem z włosami !! błagam pomóżcie!!

Polecane posty

Gość cyraneczka45
próbowałam już różnych preparatów (mam liche, wypadające włosy), efekty były bardzo kiepskie... siostrzenica wyszukała mi: http://tnijurl.com/6ff606d625a7/ po miesiącu kolosalne zmiany na lepsze.....fryzura nie do poznania...

Gość autorko ja mam
ja tez szope na głowie.mam :-P Nie raz wyglądam jak w peruce i co: jaja se robie jak tos rzuci mi głupi tekst;-)musisz polubic to co masz..bo co maja powiedziec łysi?:-D

Gość przestań je prostować
odżywiaj je to przestaną być zniszczone

Gość sdfhdfjlghfhfhgghjkhjk
malo ktora dziewczyna nie musi modelowac wlosow i ma te wlosy ladne. Ucze sie na fryzjerke i juz sie troche naogladalam tego. Tylko jednym wystarczy 15 min wysyszenie z modelowaniem, a niektore potrzebuja 3h ;] ale z kazdych wlosow da sie zrobic cos ladnego, tylko trzeba miec czas no i troche kasy... dobry preparat do prostowania, ktory sprawia ze wlosy sie nie pusza to ksozt ok. 100zł, dobry wygladzacz, ok 80zł, wygladzacz do wykanczania, tez z 80, jakis nablyszczacz, defrizzer, 70, dobra prostownica to minimum 300zł, jedwanie, odrzywki, maski, rekonstruktory itd.

Gość ktostammniejsza
to jest męczące mega!!! ;/

problem na wlosach - a tobie co z wlosami nie pasuje? Zajebisty kolor ;)

Gość problem na włosach
kolor jest żółto pomarańczowy !! 😭 :( :/ jak go stonować?

nie jest zoltopomaranczowy tylko jest sliczny jadny rudy :O Ejj, jak taki kolor uzyskac???

jasnorudy*

Gość problem na włosach
a jak sie go pozbyć ? ;( uzyskać bardzo prosto, wellaton nr 10 :/ lub pewnie jakikolwiek inny blond:/

pozbyc sie jest bardzo latwo, idziesz do sklepu kupujesz jakakolwiek farbe w odcieniu czarnym, nakladasz na wlosy, splukujesz i masz ;) Ps ja itak uwazam ze kolorek jestt sliczny

Gość xowehie
jeśli chodzi o jednorazowe stonowanie to płukanka z gencjany (serio!) miska wody, plus kilka kropek tego specyfiku i chwilkę płukać włosy po myciu. tylko bez przesady, żeby nie były fioletowe. jeśli efektu brak, to znaczy, że trzeba dodać jeszcze trochę, mi pomagało przy rozjaśnionych włosach, podobnych kolorem do Twoich. a jeśli chodzi o dłuższy efekt to chyba jednak farba, tylko jakiś odcień naturalny bo one z reguły wychodzą lekko zielonkawe co zabije ten pomarańcz, broń boże coś z czerwonym pigmentem. ewentualnie jeśli pasuje Ci blond, a Twoje włosy są w dobrej kondycji to zrobiłabym jasne pasemka i włosy byłyby takie miodowe, a nie rude. good luck;D

Gość xowehie
o boże, tylko nie czarny!

kurde czarny dalam przykladowo :O Nie napisalas jaki kolor chcesz zuyskac :O Jakikolwiek ktory jest ciemniejszy niz ten ci wyjdzie bez obaw.

Gość musisz je bardzo nawilzac i
natluszczac jakies maseczki mleczne, olejek rycynowy olejki indyjskie. ja mam z kolei przeciwienstwo twoich gladkie przylizane a ze sa cienkie to ygladam jakby mnie krowa przylizala. i marzy mi sie taka szopa na glowie. na dodatek ostatnio pofarbowalam zla farba i przy skorze mam rude tak z 5 cm taki jak dziewczyna na tym zdjeciu a reszta czarne to jest dopiero porazka. czekam az te rudosci sie troche wyplucza

Gość xowehie
a co do założycielki tematu, moja siostra ma podobne włosy i po pierwsze- nie czesze ich! tylko przed myciem. jeśli masz naturale loki to nie prostuj tego na siłę, z reguły takie osoby mają kształt twarzy taki, że w prostych włosach wyglądają po prostu niekorzystnie. w włosy jeśli są prostowane, to mimo wszytko się zniszczą, mimo najlepszej pielęgnacji i najdroższej prostownicy. włosy zetnij na prosto, bez cieniowania, takie automatycznie idą w górę, i zapuść, będą cięższe i same opadną. loki są fajne tylko trzeba zadbać o nie;D fryzjerska odżywka, maska od czasu do czasu i mocno nawilżające kosmetyki to jest to. ja jestem zakochana w gliss kurze, ale nie mam aż takiej 'szopki' wiec nie wiem, czy Tobie pomogą. i polecam wax do włosów, oklepane, ale pomaga!

Gość ale o co Ci chodzi
fajne wlosy masz ;)

Gość xowehie
to nie ja chcę farbować włosy;D ja tylko doradzam, jeśli tak to można nazwać.

ehh, no tak, dobrzeze mnie poprawilas :D:D:P

Gość xowehie
a tak btw, może ktoś wie, co można zrobić z włosami naturalnie ciemne blond, aktualnie ciemny brąz, aby były choć trochę jaśniejsze? dekoloryzacja, czy rozjaśnianie i farbowanie na naturalny kolor odpada, bo włosy były już rozjaśniane, pewnie połowa długości nie przeżyłaby tego po raz drugi i wypadała..

Oceniajcie moje zdjęcia i mówcie czy ładne ; ) LINK: http//:jakubcio9.mondozoo.com

Gość pytajaca sie dziewczynaaaaaa
"A co ty dziewczyno myslisz, ze kazda dziewczyna ktora idzie w prostych wlosach to takie ma?? " Tak ja takie mam:P nie msuze nic z nimi robic:P tylko wysychaja po umyciu i sa proste jak drut:P

xowehie - to jest wlasnie jeden z najwiekszych problemow, z ktorym nawet fryzjerzy czesto sobie nie moga poradzic. Jezeli ktos juz rozjasnione wlosy pofarbowal na ciemno i wlosy sa w niebyt dobrym stanie (bo taki stan wlosow jest zazwyczaj po rozjasnianiu), to praktycznie nie da sie z nimi zrobic nic... mozesz probowac plukac sokiem z cytryny i rumiankiem. Moze ciut rozjasni... Zazwyczaj w takich przypadkach fryzjerzy prubuja dosc do wczesniejszego kolory poprzez pasemka. Stopniowo ich coraz wiecej, ale nie dla kazdego taka metada jest satysfakcjonujaca i tez nie u kazdego sie da. Jesli bedziesz chciala sama zrobic jakies pasemka, to sprubuj najpierw jakas laciutka farba blond, niekiedy sie tak zdarza, ze farba ta nie rozjasni wlosow, a tylko wybije pigment starej farby. I wcale tez nie musi wlosw zniszczyc.

Gość ja tez bym nie uzywala suszark
ja rozczesuje moje dopiero jak wyschna,i sa gladkie i mile w dotyku

pytajaca sie dziewczynaaaaaa - oczywiscie takie tez sie zdarzaja.

Gość xowehie
słyszałam, ze cytryna i tego typu cyrki dają efekt tylko na naturalnych, nie farbowanych włosach.. pasemek nie chcę, bo nie czuję się w nich za dobrze, poza tym wstrętnie wyglądają takie jasne plus ciemne, co innego jasne, plus rudawe jak te z linka powyżej. też myślałam, ze jaśniejsza farba chociaż trochę pomoże, ale efekt jest taki, ze mam jasne odrosty a reszta dalej ciemna. chyba jednak zostaje rozjaśnianie i cięcie do ramion, może trochę krócej. denerwowało mnie to, że wszytkie farby szybko sie wypłukiwały, wiec desperacko użyłam palonej kawy z joanny, bo ciągle miałam przebłyski tych blondów rozjaśnionych i to był mój najwiekszy błąd życiowy w związku z włosami oczywiście;D