Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarne glany

Czy są tutaj jacyś apostaci?

Polecane posty

Gość okiennica
a co ma wierzenie w Jezusa do wystepowani bądź nie z KK ?

w Jezusa to akurat nie trzeba wierzyć, bo jest on postacią historyczną a w boga chrześcijańskiego wierzy mniejszośc na świecie, i nic takiego się nie dzieje

Racja... ale... Nistety żyjemy w Polsce. Mnie nie musisz przekonywać, bo własną krwią się podpisuję pod Twoimi słowami :) Ale KK to nie partia. Nie wiem jak to nazwać nawet :O PLAGA! Wierzę w Jezusa w sensie, że był, lecz w jego śmierć i zbawienie ani trochę :D Nikt nas nie "zbawi" jeśli nie zrobimy tego sami.

Gość jestem przeciwko apostazji
W Jezusa trzeba wierzyć, bo nie potwierdza jego istnienia żadne źródło niechrześcijańskie. Potwierdzone jest dopiero istnienie pierwszych chrześcijan. A co by było jakby wszyscy zostali ateistami? Nie byłoby konfliktu w Irlandii Płn., kary śmierci za apostazję w Irania i innych tego typu rzeczy.

Gość uczulona
a od czego można " zbawić " sie samemu ?

jezus kiedyś, to tak jak teraz tymochowicz trochę

uczulona a od czego można " zbawić " sie samemu ? Karma. W każdym wcieleniu masz coś do odpracowania, do zaleczenia-jakaś lekcja, że tak powiem. Dopóki tego się nie nauczysz, będziesz się szwędać po tym świecie :O

Gość uczulona
a czy ta cala Karma - to nie jest coś jak czyściec - czyli taka pocieszajaca poczekalnia - ze jednak masz szansę na niebo ?

Gość uczulona jakiego czyścca
Przeciez czyścca nie ma, to wymysł katabasów więc o jakiej poczekalni Ty piszesz?

Karma jest tym co zgromadzisz podczas swoich wcieleń-jakby energia. Każda energia musi być wyrównana, czyli: Ty zraniłaś kogoś kiedyś, dziś on rani Ciebie. W każdym wcieleniu mamy związki karmiczne, zwłaszcza bliską rodzinę. Może można to porównać do czyśćca, ale nie wiemy co się dzieje między wceleniami. Może tylko z regresów i channelingów :)

Gość uczulona
czyśća nie ma - to moze i Karmy nie ma ?

Gość uczulona
albo z hekalumpów i hatifnafów :)

Gość uczulona
hefalumpów :)

Gość uczulona
sory za ten żarcik - nie mogłam sie powstrzymać :) nie wierzę w ćzyściec - ale i Karma jest dla mnie mocno naciagana

Spoko, mnie to obojętne w co kto wierzy, czy ktoś się nabija :) Naprawdę, dla mnie każdy może wierzyć w trzygłowego smoka, ja nikogo nie przekonuję. Wiem czego doświadczyłam i tyle :) Zresztą chcę tu poczytać świadectwa apostatów, ale coś posucha :O

ja bym pogadał, ale nie wiem o co chodzi:(

Gość glany ja sie zawsze zastanaiam
co kieruje ludzmi (głównie młodymi) w Europie,ze przechodza z chrzescijanstwa na buddyzm czy hinduizm. Mysle,ze wiedza o tych religiach jest u nas raczej słaba i podawana " z trzeciej reki". Chrzescijanstwo - czy sie wierzy, czy nie- ma choc jakas u nas tradycję, laczy sie z nasza kulturą, znamy je, lub łatwo je poznac. Czy zdazylas zgłebic nowa religie na tyle, zeby sie upewnic, ze to ta własciwa? I jaka jest jej przewaga nad chrzescijanstwem? Albo nad ateizmem? Skad czerpałas wiedzę? Kto cie uczył? jak dlugo? Ciekawi mnie to.

frrr Czego nie wiesz? :) glany ja sie zawsze zastanaiam co kieruje ludzmi (głównie młodymi) w Europie,ze przechodza z chrzescijanstwa na buddyzm czy hinduizm. Mysle,ze wiedza o tych religiach jest u nas raczej słaba i podawana " z trzeciej reki". Chrzescijanstwo - czy sie wierzy, czy nie- ma choc jakas u nas tradycję, laczy sie z nasza kulturą, znamy je, lub łatwo je poznac. Czy zdazylas zgłebic nowa religie na tyle, zeby sie upewnic, ze to ta własciwa? I jaka jest jej przewaga nad chrzescijanstwem? Albo nad ateizmem? Skad czerpałas wiedzę? Kto cie uczył? jak dlugo? Ciekawi mnie to. Dobre pytanie Ale ludzie z moich środowisk często podążają droga New Age-ja nią idę :) To co tu napisałam jest tylko efektem moich empirycznych doświadczeń. Nie mogę zdradzić co i jak, bo dla laika to zbyt niebezpieczne :( Nie czuję się buddystką, chociaż jest mi bliska ta religia. Nigdy nie miałam mistrza, lecz go szukam.

Chrześcijaństwa nikt mnie dogłębnie nie uczył - praktyka pozwala poznać obrzędy, jakieś tam podstawy są na religii w szkole, ale naprawdę przeciętnemu chrześcijaninowi daleko do zgłębiania teologii na tyle, by uznać, że jest to religia "właściwa". Wiedza o ateizmie nie jest potrzebna (śmiem stwierdzić - wcale), aby zostać ateistą. Sądzę, że nie byłaby mi potrzebna nawet podstawowa wiedza teoretyczna z zakresu nauk przyrodniczych. Po prostu obserwując otaczający mnie świat - "zgłębiam" go od urodzenia i wyciągając z moich obserwacji wnioski - mój umysł potrafi rozumować logicznie "sam z siebie" - tak wyewoluował - dochodze do wniosku że bogów nie ma.

nie wiem kim są apostaci i tyle i już. nie wiem o czym gadać

Jestem w stanie zrozumieć Ciebie :) Jasne, pewnie, że tak. Jednakże przeżyłam doświadczenia poza ciałem, empirycznie mi udowadniające, że nie jestem tylko kupa mięsa, lecz mam także, a może przede wszystkim duszę. Wiem, że jest :) Od tej pory wszystko to czego uczył mnie KK legło w gruzach... oprócz nieśmiertelności duszy, rzecz jasna :)

Gość okiennica
Zresztą chcę tu poczytać świadectwa apostatów, ale coś posucha --------a nie mowiłam że wiekszośc tylko potrafi pyskować na ksiezy i KK - ale ,zeby zrobić choć podstwowy krok - to juz nie ma odważnych

Ja nic takiego nie przeżyłam. W ogóle, by rozstrzygnąć spór o istnienie jakiejś wrodzonej skłonności ludzi do przeżyć metafizycznych trzeba byłoby przynajmniej jednego człowieka wychować z dala od dorobku myślowego "pokoleń" tj. pozwolić mu rozumować wyłącznie samemu i spytać o poglądy jako 50letniego dorosłego człowieka.

przepraszam, czy to przeżycie było po zapaleniu, spaleniu czegoś?

okiennica Zresztą chcę tu poczytać świadectwa apostatów, ale coś posucha --------a nie mowiłam że wiekszośc tylko potrafi pyskować na ksiezy i KK - ale ,zeby zrobić choć podstwowy krok - to juz nie ma odważnych Cudów się nie spodziewałam, ale zawsze jest jakaś nadzieja :)

frrr (szymon.bilo@wp.pl) przepraszam, czy to przeżycie było po zapaleniu , spaleniu czegoś? Nie. Nigdy nie brałam narkotyków.

Gość okiennica
podejrzewam ,ze będziesz musiala dać przyklad - bo moze wszyscy sądzą ,ze jesteś Hansem Klosem -KK?:)

jestem przeciwko apostazji Ja nic takiego nie przeżyłam. W ogóle, by rozstrzygnąć spór o istnienie jakiejś wrodzonej skłonności ludzi do przeżyć metafizycznych trzeba byłoby przynajmniej jednego człowieka wychować z dala od dorobku myślowego "pokoleń" tj. pozwolić mu rozumować wyłącznie samemu i spytać o poglądy jako 50letniego dorosłego człowieka. Wiele przeżywasz, ale tego nie pamiętasz :) Sen... To taki przykład

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej