Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarne glany

Czy są tutaj jacyś apostaci?

Polecane posty

spróbuj kiedyś:D cholera kim jest apostata?

Gość okiennica
nie spodobalo by Ci sie co myśle na ten temat :) I wcale nie uważam ,ze to są bzdury - zeby bylo jasne :)

Gość okiennica
spróbuj kiedyś cholera kim jest apostata?-----------------------ale w googla potrafisz to wpisać ?

potrafię, ale chcę usłyszeć definicję normalnie, od ludzi....:P

Okiennico Dla mnie nie ma znaczenia co myślisz. Robisz to czy Ci się to podoba czy nie :) Ale uwierz mi, że świadomość jest bezcenna :)

Gość okiennica
jest to świadome odstąpienie od KK - jest to akt apostazji - czyli i dziesz do swojego proboszcza i wreczasz mu pismo , że świadowie opuzczasz szeregi KK - i tyle . Tyle tylko ,ze oczywiście każdy kij ma dwa konce - i zalezy na czym Tobie zależy :)

po co zgłoś do usunięcia? sam odejdę:p dzięki za wyjaśnienie

Gość okiennica
skoro to co mysle nie ma dla Ciebie znaczenia - rozumiem ,ze nie ma zanczenia też co myśla inni - to po co pytasz ?

no dobra, czy jestem apostatą, jeśli nie wierzę w boga, nie wierzę w zmartwychwstanie, nie chodzę do kościoła, nie przyjmuję komunii, nie chodzę na pasterkę, ale - chodzę na śluby, sam brałem, chrzciłem dzieci, a jeśli ktoś znajomy umiera, to uczestniczę w mszy....

Gość okiennica
nie :)

Gość okiennica
apostazja jest aktem formalnym . Czyli inaczej mówiąc jest to biurokracja .

Apostatą jesteś tylko wtedy, gdy dokonasz aktu apostazji, co nakłada na Ciebie automatycznie ekskomunikę. Jeśli tego nie zrobisz, a przyjąłeś sakramenty, jesteś uznawany jako chrześcijanin :O

Gość okiennica
ale skoro sam w Boga nie wierzysz - to poco robisz te wszystkie rzeczy : slub , chrzciny i td ?

Gość okiennica
jako katolik :)

Gość okiennica
a Ty -glany - dlaczego to robisz - to co robisz ?

Bo tak jak już mówiłam, to mogę odczuć empirycznie, a nie tylko na zasadzie ślepej wiary :O

cholera nie rozumiem, być może dlatego, że nigdy się z tym nie spotkałem... u nas na wsi albo jesteś chrześcijaninem, albo jesteś zły ja się wykluczam - ani chrześcijanin, bo nie wierzę....a zresztą sam nie wiem kim jestem...a jak umrę za sto lat, to co zrobią z moim ciałem?

robię to bo "bo tak trzeba" u nas we wsi tak trzeba wszyscy tak robią to ja też

Gość apostata odstępca
odszczepieniec, zaprzaniec, renegat.

Gość Ateizm To Także
– Ateizm To Także Postawa Religijna – zahuczał Dorfl. – Wcale nie! – zaprotestował funkcjonariusz Wizytuj. – Ateizm to zaprzeczenie istnienia boga! – A Zatem Postawa Religijna. W Samej Rzeczy Bowiem Szczery Ateista Myśli O Bogu Bezustannie, Choć Istotnie W Terminach Negacji. Zatem Ateizm Jest Formą Wiary. Gdyby Ateista Naprawdę Nie Wierzył, Nie Przejmowałby Się Lub Nie Przejmowałaby Się Zaprzeczaniem. * Autor: Terry Pratchett, „Na glinianych nogach” :-P :-P :-P

Sorry :) To nie odnosiło się do Ciebie Frrr, wiem w jakim społeczeństwie żyjemy i mimo, że jestem z dużego miasta-też jestem ta 'zła", skandalistka i w ogóle. Bo jak tak można, takie rzeczy :O Dlatego chcę raz na zawsze się uporać z tym problemem, stąd moje zainteresowanie apostazją :)

Gość okiennica
ale nie przeszkadza Ci to , że nie masz wlasnego zadnia w tak ważnej sprawi e ? zdajesz sobie sprawę ,ze dzieci widzą wiecje niż myslisz ,ze widzą ? Jak mogą szanować ojca - który wierzy ,- bo wszycy wierzą ?

Gość okiennica
glany - myślisz ,ze rodzina przestenie Cię " nawracać " bo im przedstwisz papier ?

Ateizm To Także Zgadzam się :) Ale radzę na przyszłośc przeczytać topik, bo apostata, nie oznacza tego samego co ateista :) Może tak być, lecz nie musi.

Gość okiennica
a jak umrzesz za 100 lat - to nie będziesz abonamentu płacił :)