Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika1994

Ciąża nastolatki

Polecane posty

Gość dznjzmz
ostatnio na discovery oglądałam taki program o kobietach któe az do porodu nei wiedziały ze są w ciazy ... 0 brzucha nic kompletnie

Gość nie wiem czy wiesz
ale w ciąży ważny jest również sen. więc idź spać!

Gość dznjzmz
a wiesz jaka płec :D ?

Gość chylę czoła
Za odpowiedzialność. Widać jesteś nie pustą lalą, ale odpowiedzialną i świadomą Kobietką. Jedną z coraz mniejszej liczby młodych Mam nie usuwających ciąży. Co do odżywiania: Na pewno mogę Ci doradzić picie namiętne soków z warzyw i owoców. Sama jestem mamą wcześniaczków. Podczas ciąży piłam soczki z buraków, marchewki, jabłek, pomidorów, pomarańczy, mandarynek itd. Moje Dzieci ze wzgledu na to, że urodziły się znacznie przed terminem i z dużą niedojrzałością organizmów były badzo ale to badzo zagożone jednym z największych powikłań wcześniaczych - retinopatii wcześniaków...........pomimo, że okulistka oddziałowa wróżyła Im bardzo źle, umiknęły tegoż. W jednej z rozmów z nią usłyszałam, nie wiem jak to pani zrobiła, że dzieci nie mają retinopatii.........wspomniałam wówczas o soczkach. Pani dr się wuśmiechnęła i powiedziała: no to wszystko jasne, mama nawet nie wiesz ileś zrobiła dla Ich oczątek..........poryczałam się ze szczęścia. Soczki piłam też ponieważ ze względu na ciążę bliźniaczą miałam niską hemoglobinę, i dzięki nim + małe wspomaganie lekami udało mi się yuniknąć aniemii. Ponadto: Pewnie wiesz, że lepiej unikać surowych, bądź wędzonych produktów, także serów np.pleśniowych, w rozsądnych ilościach wskazana wątróbka, buraczki pod każdą postacią, poza tym jedz na co masz ochotę:). No i przede wszystkim uważaj na siebie, nie bagatelizuj nawet najmniejszego kataru (to często bywa powodem przedwczesnych porodów) lepiej od razu do lekarza idź jak Cię bierze......... O badaniach u gina nie wspominam bo zapewne wiesz że ważne. No i odpoczywaj, myśl pozytywnie i się nie stresuj:) P.S. Życzyłabym sobie by wszystkie Dziewczyny w Twoim wieku były tak mądre i tak odpowiedziane............i tak wrażliwe, traktujące "embrion" "zarodek" "zygotę" jednak jako istotę ludzką. Jako nowe życie, które niczym sobie nie zasłużyło na śmierć.......

Gość dznjzmz
własnie chciałam ci napisac to co ktos wyzej napisał :P chyba powinnas isc sie połozyc

Gość monika1994
będę powoli lecieć. dziękuję za wszystkie odpowiedzi, dobranoc :)

Gość dznjzmz
dobranoc :)

Gość ja14
cooo sie dzieje na tym swiecie;/

Gość teresa1605
witaj-) napisz do mnie na gg to ci odpowiem na pytania- niedawno sama byłam w ciąży gg 20868070

Gość marcz_su
Cześć. Jestem studentką V roku psychologii. Potrzebuję przebadać do pracy magisterskiej nastolatki, które aktualnie są w ciąży. Wypełnienie ankiety trwa ok. 12-15 minut, a ponieważ czas mnie goni, BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC. Sama jestem mamą, od ponad 2 lat i nie bardzo mam jak wykonać te badania inaczej, niż przez Internet, a naprawdę chciałabym się obronić :) Ankietę należy otworzyć klikając na link: http://moje-ankiety.pl/respond-44336.html Z góry Wam dziękuję :)

Gość marcz_su
Cześć. Jestem studentką V roku psychologii. Potrzebuję przebadać do pracy magisterskiej nastolatki, które aktualnie są w ciąży. Wypełnienie ankiety trwa ok. 12-15 minut, a ponieważ czas mnie goni, BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC. Potrzebuję jeszcze ok. 15 dziewcząt, więc proszę nie zastanawiajcie się, czy rozwiązaywać, bo może ktoś inny wypełni, bo to nie działa!! Wierzcie Ankietę należy otworzyć klikając na link: http://moje-ankiety.pl/respond-44336.html Z góry Wam dziękuję, bo sama też jestem mamą i nie mam fizycznej możliwości zrobienia tych badań w "terenie"

Nie denerwuj się w ciąży,spij duzo,duzo przebywaj na swiezym powietrzu,wysypiaj sie,nie pal,nie pij, co do porodu to nie boj sie,da sie wytrzymac,nie umrzesz na to

Gość gość
Zero stresu i nerówów jakich kolwiek bo to masakra dla ciąży przez to poroniłam pierwszą cięże miałam 18 lat, a teraz cieszę się życiem z moim 10 miesiecznym synkiem przy boku cąłym i zdrowym :) pamietaj jedz ZA DWOJGA nei DLA DWOJGA! Zdrowo i pozywnie :) no i gratulacje...teraz mam 21 lat i jestem mamą 10 mies. chłopca, i powiem cudowne uczucie i tyyle ale bywało cięzko :) a bół porodowy echhhhhhhh nie nastawiać się ! każda kobieta jest inna :) ja nie miałam ani jednego skurczu, tylko parte a poród trwał 15 minut :)

Gość gość wp
Jestem w ciąży i pale papierosy bo w necie przeczytałm że to dziecko zmiejsza ja mam 17 lat a to że 4 kg a 1 kg dziecko to rużnica a więc to zmiejsza dziecko i ono będzie mniejsze

Gość 2004

jak w ciozy ci jest

Autorko twoje dziecko ma juz prawie 9 lat...Ciekawe czy masz jeszcze kolejne dziecko.