Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grendii

trzymanie sztywno główki...problem?

Polecane posty

Gość grendii

witajcie mamy ,mam takie pytanie ,mój synek mam 3,5miesiaca ,dzis odwiedziła nas nasza" CIOTKA"powiedziała że Filip nie trzyma sztywno główki i jest z nim cos nie tak, bo niemowlak w tym wieku już sztywno trzyma głowe i leżąc na brzuszku unosi wysoko tyłeczek, strasznie sie tym zmartwiłam i wystaraszyłam, kłade go na brzuchu ale on tego nie lubi, położony unosi główke i np: oglada tv przez chwilke, prostuje i zgina nóżki ale już sama nie wiem przestraszyłam się, jak było u was i z waszymi dzieciaczkami ?? cały weekend bede sie martwic bo dopiero w poniedziałek mogę umówic się z jakims pediatra lub neurologiem. martwie się

grendii nie kazde dziecko rozwija sie w rownym tempie. ale jak masz jakies obawy to idzi do lekarza . nie zaszkodzi wizyta a na pewno uspokoji cie

Gość grendii
tez tak mysle ze kazde dziecko robi wszystko w swojej kolejnosci ale ciotce dobrej radzie nie da się wytłumaczyc, a ja od razu się zdenerwowałam , ale tez mi sie wydaje ze 3,5miesiaca to za wczesnie na samodzielne sztywne trzymanie główki.

Gość grace w opałach
3,5 miesiaca to raczej późno a nie wcześnie ale nie martw się bo moze akurat twoj maluszek bedzie później trzymał.Każde dziecko inaczej.

Gość grendii
grace w opałach nie mów że twoje dziecko w wieku 3,5miesiaca trzymało sztywno samo głowe i bez zadnego zachwiania nia kreciło na boki ( chodzi tu o trzymanie główki nie w pozycji na brzuszku)

Gość grendii
grace teraz to juz mnie załamałas

Ja mysle ze nie masz czym sie martwic,tak jak tu ktos napisal kade dziecko rozwija sie w swoim tempie,moj synek bardzo dlugo nie przekrecal sie z pleckow na brzuszek i odwrotnie tez bardzo nie lubil na brzuszku lezec i tez sie tym zamartwialam,ale niepotrzebnie jak skonczyl pol roczu to z rozwojem szedl jak burza jak skonczyl 10 miesiecy to juz sam chodzil i z Twoim tez tak bedzie zobaczysz

Gość grendii
mam taka nadzieje :) zawsze porównuje mojego synka do córeczki kolezanki ktora jest starsza o miesiac, ale pediatra mi powiedziała ze miesiac u niemowlat to bardzo duzo a zreszta dziewczynki rozwijają sie szybciej niż chłopcy