Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszanka wybuchowa

cera mieszana jak pielęgnować skórę twarzy?

Polecane posty

Gość mieszanka wybuchowa

Witam, mam kilka pytań do was kobietki,tak się składa,że mam cerę mieszaną może ty jesteś posiadaczką takiej cery i napiszesz jak najlepiej ją pielęgnować?jakich kosmetyków używać aby zapobiec problemom skórnym.Przyznam,że zimą strasznie trudno mi jest zadbać o jej wygląd co jakiś czas pojawiają się wypryski;/jedne zejdą wychodzą następne już brakuje mi sił a u kosmetyczki oczyszczanie o tej porze roku wykluczone.Piszcie będę wdzięczna ;))

Podstawą pielęgnacji jest dobranie odpowiednich kosmetyków. Musisz po prostu kupując krem sugerować sie etykietką. Na niej powinno być napisane "do skóry miesznanej". Dla mnie zawsze problemem było świecenie się skóry na czole, nosie i brodzie, dlatego zainwestowałam w dobry puder sypki (nakładam go pędzlem po tym jak nałoże lekki podkład). Takiej skóry nie wolno obciążać. Staram się używać kremów o lekkiej konsystencji (tak samo podkładów). W sumie nie mam większych problemów z moją skórą, ale może dlatego, że używam napradę dobrych kosmetyków. A jakie Ty masz problemy?

Gość ZyletaSkate
Myślę, że jeśli masz cerę mieszaną można wykonać zabieg zwany dansorvalizacją. Polega on na tym, że przesuwa się elektrody po twarzy w celu wysuszenia skóry, ale również ten zabieg ma działanie bakteriobójcze. Kosmetyczka powinna ci udzielić więcej informacji na ten temat i jak o wszystkich przeciwwskazaniach do wykonywania tego zabiegu. Gdybyś chciała więcej informacji na ten temat to mój num gg :7529158 Pozdrawiam :)

Gość trudna cera
Cera mieszana jest chyba najtrudniejsza do pielęgnacji. Jak chcesz to sobie poczytaj trochę czego unikać i jakie zabiegi robić żeby było ok. Tutaj masz krótki artykuł z poradami http://scandiacosmetics.pl/blog/?p=57