Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proxi7777

jaki polecicie fotelik samochodowy od 9 kg

Polecane posty

Gość proxi7777

Te sa najbezpieczniejsze: Römer, MaxiCosi, Kiddy, Bebe Confort Isofix, Chicco Key 1 Isofix, HTS Besafe Izi Comfort, Casualplay Beat Fix, Foppapedretti, Recaro Polaric (Isofix)

Gość Ja bym dorzuciła jeszcze Graco
a z listą Agi się zgadzam w 100%-ach.

Dzieki :) To ja jeszcze dodam, ze wszystkie inne "polecane" foteliki albo oblaly testy bezpieczenstwa, albo nie byly testowane w ogole, wiec sobie nimi nawet glowy nie zawracaj.

my mamy Römer, z tym że kolejny, do 18 kg. i wiem że przy kolejnym dziecku własnie tej firmy kupię od początku. jest super! jakość tkanin bardzo dobra, trzymanie główki też, pasy bezpieczeństwa super, wszystko ładnie dopracowane. wahaliśmy się pomiędzy tym, maxi cosi tobi i recaro, ale ten zdecydowanie wygrał! dużo bardziej miękki od maxi cosi i szerszy od recaro. a przecież wygoda maluszka też jest bardzo ważna!

Gość można tak szybko
a jaki polecacie fotelik 9-36 kg ? i czy w ogóle ? autem jeździmy bardzo rzadko i jak już to blisko

9-36 kg najbezpiezniejsze sa foteliki Kiddy. Oprocz tego mozna wziac pod uwage Prenalat Rafaello. Nie ma znaczenia, czy jezdzisz z dzieckiem tylko po zakupy czy w dlugie podroze. Mnostwo wypadkow zdarza sie wlasnie w miescie i juz przy 50 km/h moze sie wydarzyc tragedia. Fotelik ma spelniac swoja funkcje, a wiec ma chronic przed uszkodzeniami w razie wypadku. Jesli tej funkcji nie spelnia (co widac na testach), to jest to atrapa, a za atrape nie oplaca sie placic nawet 5 zlotych.