Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammussiaaaa

karmienie mieszane - pytanie

Polecane posty

Gość mammussiaaaa

moja corka ma juz 4 i pol miesiaca i chcemy ja przestawic na karmienie mieszane , szukam pracy i nie chce jej odstawiac od piersi w ostatniej chwili. chche zeby sie przyzawyczaila sie do smaki meka modyfikowanego. od jakeigos miesiaca usilujemy jej dawac raz dziennie mleko modyf ale nie chcfe go jestc. w koncu jedno mleko jej przypâdlo do gustu: nan 1. Problem w ttym ze wypija max 120 ml ( dziecko po 4 mcu powinno wypijavc ok 210 ml. tak wiec ywpila te 120 ml w< poludnie, o 16 chciualam ja nakarmic piersia, ale pociumkala torche i nie chciala jesc. czy to mzoeliwe zeby dziecko sie najdlo taka niewielka iloscia mleka modyfikowanego?? i kiedy jej zaproponowac nastepny posilek?? do tej pory jadla 6 posilkow ( piers) dziennie. jestem ciekawa wlaszych doswiadczen z przestawianiem dziecka na butle

mój synek jak zaczynał pić modyfikowane w 11 mies to też pił po 120 ml i miał dość!!!! 210 ml to pije teraz! moim zdaniem wystarcza jej te 120 ml i dlatego nie chce pić więcej.

na nanie są normy z księżyca:) 210 to by chyba dziecko mi pękło.Je 130 ,max 160 ale to rzadko.Na bebilonie np "powinno " jeść 180:) nie patrz na to.z piersi w ogóle nie wiesz ile je,prawda?:)

mój do 2 lat nie zjadł nigdy 210 ml mleka :D był na nan active i max jadł 150 ml jakby dziecko ktore ma 5 msc mialo zjeśc 210 to chyba by bolał brzuch

Gość mammussiaaaa
dzieki za odpowiedzi dziewczyny, nop wlasnie tez mi sie wydawaly te normy jakies zawyzone, bo jak sciagam mleko z piersi to tak 150 ml max udaje mi sie sciagnac. Najczesciej sciagam od 80 do 120 ml okolo. moje dziecko dopiero po 18 zrobilo sie znowu glodne - dalam jej piers.