Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pati_bride_to_be

ZANIM POWIEM TAK . Jak zaplanować idealny ślub ? POMOCY!!!!!!!

Polecane posty

I budżet i liczba gości ulegną zmianie tzn. mam nadzieję,że gości ubędzie a budżet to na razie założenie na podstawowe sprawy . Muszko heh zajefajny pomysł niestety luby twierdzi że za stary na motor:( BTW jakie zabawy? Kółeczka itp odpadają pociąg to wiadomo, że zawsze robią chcąc nie chcąc. Ehh ciężkie jest życie przyszłej panny młodej :(

co Ty sie martwisz o zabawy, jak to pierdoła. Zaczynasz jakos tak od konca!! Napisalysmy Ci co w jakiej kolejnosci, a Ty nadal nie wiesz. To my mamy Ci poszukac?? Bo ja juz nie wiem.... A ślub najlepiej bierz we włsanej parafii, a nie tam gdzie modnie!

Gość ----komentatorka----
zorientuj się ile faktycznie będziesz w stanie odłożyć na ten ślub. do kosztów sali dolicz sobie 1.zespół, 2.fotografa/video, 3 obrączki, 4 kieckę, 5 kwiatki, 6 samochód, 7dodatki, 8 fryzura, 9 alkohol, 10 ciasta, 11 koszty w kościele i urzędzie, 12 ewentualny nocleg dla gości 13 zaproszenia i tu zaczynamy oszczędzanie: suknia może być wypożyczona albo kupić używaną, czasem się trafi okazja, jeśli masz talent do układania kwiatów albo ktoś Ci pomoże, to też możesz sporo zaoszczędzić i sama zrobić wszystko; samo hasło "bukiet ślubny" bardzo podbija cenę w kwiaciarni. fryzurę i makijaż podobnie może zrobić utalentowana koleżanka. zaproszenia możesz zrobić sama. co do samochodu to możesz kogoś z rodziny poprosić o podwiezienie, nie musisz wynajmować pojazdu za 1000. cena obrączek zależy od salonu, warto sprawdzić u małych jubilerów bo często płaci się za markę. masz wiele możliwości zaoszczędzenia więc przemyśl co chcesz koniecznie mieć a z czego możesz zrezygnować.

Polecam DJ'a/wodzireja: http://latart.net/ rewelacja:) My akurat mamy rezerwacje u Michała Latko, naprawdę jest godny polecenia:) tylko mają mało wolnych terminów, więc trzeba się śpieszyć:)

Gość no własnie już ci napisali
od czego zacząć, mianowicie: SALA-to podstawa. Gdy znajdziesz właściwy obiekt, szukaj reszty, bo bez sali ani rusz dalej. A potem zespół(ew. DJ), kamera, video(jeśli chcesz), ciasto, tort, wóda, kościół, sukienka, a reszta to juz pierdoły, które dostaniesz "zawsze i wszędzie" od ręki. My mamy wesele na 50 osób tylko i wyjdzie nam(oby) ok. 20 tys. i to bez jakiś szałów. Ale sama sala, noclegi, zespół zdjęcia i video będzie do zapłaty ok. 15 tys. zł. :o

Zjeździłam pół Krakowa - terminy wakacyjne odpadają zostają ogonki w maju i w październiku. Pooglądałam suknie, ale jakoś nic dla siebie nie zobaczyłam. Muszę się zastanowić :( Chciałabym uniknąć dojazdu pow 10 km od Krk, no i jeszcze zespół. Może mi ktoś coś polecić?

Amlleht dzięki za info, ale jakoś wyraz twarzy p.Latko mnie nie przekonuje. I frak - poza tym jego firma działa dopiero niecały rok?? Heloł nie boisz się, że coś nie pójdzie nie tak??? Może jakaś agencja z dłuższym stażem na rynku.....Ehhh

Gość ejbisi
A nie wolisz urządzić sobie na spokojnie naprawdę wymarzony ślub w roku 2011? Szczególnie jeśli nie masz na to kupy kasy, bo na ten rok to zostaly albo małe sale, albo drogie albo gdzies daleko. Chyba ze zmniejszysz liczbe gości bo na 150 osob to generalnie ciezko znalezc sale.

Gość M.W.M
droga autorko czyż to nie jest twój slub? co maja do tego mamusie raz w zyciu trzeba sie postawic i zrobic wszystko po swojemu one mialy swoje sluby a ty zapraszasz gosci zeby sie obżarli ze tak brzydko powiem napili za darmo i do domu bez sensu takie sluby a za zaoszczedzona kase moglabys z lubym na wakacje jechac a poza tym nie czarujmy sie marne szanse ze w tym roku wyjdziesz za maz tak jak ty chcesz

byłam na 2 weselach, które prowadzili - raz Marcin Brodziński, drugi - Michał Latko. Są po jednej szkole wodzirejskiej, prowadzą imprezy bardzo podobnie, jeśli nie tak samo.. zabawy mają tak oryginalne i bawiące wszystkich (od maluchów po seniorów), że na lepszych weselach nie byłam:) może i Pan Michał nie jest wysokim brunetem o ciemnych pięknych oczach, ale wydaje mi sie, że nie o to chodzi zamawiąjąc DJ'a. A strój możesz mu podyktować, z tego co wiem, założy wszystko, co zechcesz:) w przyszłym tygodniu jedziemy na spotkanie z nim:)

Mam spotkanie dziś o 17 z panem z Muzycznego Centrum - mają kilkanaście zespołów i kilku dj`ów. Mam nadzieję, że mi doradzi kogo wybrać. Generalnie stronka fajna - mają nagrania zespołów i dj`ów zarówno jako mp3 jak i video. Dzięki czemu mam już wstępnie wyrobione zdanie na ten temat. Mam zapytanie do osób korzystających z forum na temat zespołów: Brooklyn Bridge Smooth Big Band ktoś się przy nich bawił???

Witam Wczoraj byłam na spotkaniu w Muzycznym Centrum.... I udało się Pomogli mi znaleźć salę!!! ZAMÓWIŁAM: - oprawę na ślub soliści Opery Krakowskiej - zespół Smooth - miałam okazję poznać p. Cezarego ze składu - dj`a Radiowego - byłego prezentera radiowego, który poprowadzi karaoke. Zarówno zespół jak i dj`ej doskonale mówią po angielsku a będzie paru gości zagranicznych. - samochód - sportowe cabrio jako niespodzianka dla ukochanego - fotografa z wizażystką - w cenie!!! - pani z MC pomoże załatwić ciasta i tort I na wszystko mam umowy - przejrzyste i zabezpieczające moją imprezę Jestem taka szczęśliwa - co prawda termin został przeniesiony na 9 maj. Liczę na pogodę :) Teraz spokojnie mogę zająć się resztą: dokładną listą gości zaproszeniami menu Kościołem suknią

Znowu w pracy :/ Zrobiliśmy kolejne postępy: Lista gości 120 osób + zaproszenia, które się drukują Ksiądz jest w rodzinie więc do wyboru mamy tylko kościół jeden z trzech : na Skałce o.o. Bernardynów św Krzyża hmmm

Gość podaj mniej wiecej koszty
poszczególnych atrakcji..tj. ile sala, zespól, fotograf??

Gość jeśli twoi goście się w tym
lubują, ale nie wiem, kto miałby ochote na surowszczyznę :P Ja bym zrezygnowała z tataru, no ale to Twój wymarzony ślub :)

Dawno mnie tu nie było...przygotowania w toku, masa roboty w pracy. Jednak najważniejsze jest to, że wszystko idzie do przodu. Wybrałam suknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Model Damille z Cymbeline :P :))))

1.lista gości(ja że z połową rodziny nie utrzymuję kontaktów,a pozatym chcieliśmy mieć skromne przyjęcie wesele a nie 2 dniową huczną zabawę-to skończyło się na 25 osobach) ale skoro utrzymujesz kontakty z całą rodziną,żyjecie w dobrych stosunkach ,chcesz żeby byli z tobą w ten dzień-zapraszaj.czeka cię spora ta lista.(osobiście ja nie rozumiem podejścia 'niezbyt dobrze żyję z ciotką X ale ją zaprosze bo tak wypada' poprpstu zapraszasz kogo ty chcesz a nie kogo sugerują ci rodzice/babcie/dziadki/ciotki. 2.znalezienie sali(zasięganie opini na necie,ew.od znajomych,zdecydowana rozmowa z obsługą/właścicielem)i czytać dokladnie umowę jak już się zdecydujesz!!!bo czasem mogą wyniknąć jaja(kiedyś był taki temat na kafe) 3.zaklepanie terminu w Kościele/USC(w kościele więcej trochę załatwiania a co do świadectwa z LO-nie wiem czy jest ważne) w USC najpóźniej musisz się zgłosić z narzeczonym i z dowodami na 1 miesiąc i 1 dzień przed planowaną datą ślubu(jeśli planujesz ślub w popularne terminy jak np.czas Bożego Narodzenia to radzę zgłosić się sporo wcześniej do kościoła/usc)ale przezorny zawsze ubezpieczony-ja brałam ślub w sierpniu a w marcu już miała ustaloną datę w usc. 3.znalezienie zespołu-szukać na necie,zasięgać opinii z neta ew.od znajomych.wg mnie każdy szanujący się zespół powiniem zaprosić narzeczonych na krótki pokaz swoich wsytępów(tzn pokazać dvd z wesel na których grali,pokazać swój repertuar)para młoda powinna określić jakie kawałki życzy sobie na weselu a jakich nie,jakie zespół ma prowadzić zabawy,a jakie nie.tak samo-dokładnie czytać warunki umowy! 4.foto/video-jak wyżej. 5.reszta to już powiedziałabym pierdoły-jeśli powyższe uda się załatwić,to iść za przyjemniejszym czyli rozglądać się za strojem,dodatkami,mierzyć suknie i garnitury,kupić zaproszenia,alkohol,nalepki na wódkę.zaproszenia ładnie jest rozdawać razem-myślę że ok.3 miesiące przed ślubem(ludzie planują urlopy,wyjazdy..)prosząc o potwierdzenie przybycia.kiedy wasze stroje i dodatki będą gotowe-pomyśleć nad kształtem i kolorem bukietu. a jak już załatwisz wszystko,stroje i inne pierdoły będą już w domu gotowe-to tylko czekaj cierpliwie na ten dzień a kiedy nadejdzie-głowa do góry,uśmiech na twarzy i nie przejmować się że loczek stoi,włosek oklapnął,sukienka lekko się zagięła-tylko cieszyć się swoim szczęściem i czerpać z tego dnia ile się da :) wszystko przed tobą-mnie jako osobie która to ma za sobą ''łatwo się pisze''-ale ty to samo powiesz po swoim ślubie.

widzę że masz już wszystko załatwione,więc się spóźniłam z wypowiedzią ale przez brak czasu i pracę nie jestem na bieżąco na żadnym forum :)

W najważniejszych chwilach w naszym życiu chcemy wyglądać jak najlepiej. Rozwiązanie jest proste - bo wystarczy pomoc wizażystki. Uwierzcie,że opierałam się przed tą decyzją bardzo długo,ale gdy się zdecydowałam nie żałuję. Znalazłam godna polecania - wizaz.waw.pl Panią Izę.

Gość nie ma jak podbić wątek sprzed
roku, żeby zareklamować samego siebie... gratuluję "pomysła" :-p :-p