Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madlene123

czy.jestem.w.ciąży?!

Polecane posty

Gość ktoos
ale w co nie wierzysz?

chcialabym sprawdzic na sobie. nikt mnie nie obdarowal takimi wdziekami :)

Gość ktoos
heh ok myślałam że przez ten odstęp jedno było do mnie drugie do Ciebie :) 34 dzień cyklu mam, brzuch mnie boli a okresu nie ma. wsadzilam tampon nie ma ani kawalątka krwi. i aż się zdziwiłam bo wszedł i wyszedł bardzo łatwo, tak jakby tam było bardzo wilgotno. jakiś tydzień temu miałam rozciągliwy śluz czyli mogło to świadczyć o owulacji ale ciekawe co będzie dalej..

Gość aple1234
skoro tydz temu miałaś śluz płodny i mogło to właśnie świadczyc o owu to teraz dlatego przesunął się termin @ , czekaj cierpliwie

Gość majaca pytanko mala lili
hej, ja mam do Was pytanko... może mi powiecie, czy zrobić sobie test 14 dni po stosunku czy nie?? skończył we mnie ale jeszcze mam tydzień do @ i nie wiem :( a 'objawy' typowo ciążowe... ;/

Gość ktoos
miejmy nadzieje. zrobiłam jeszcze jeden głupi błąd w poniedziałek kochaliśmy się w gumce, miał wytrysk w gumce we mnie ale ja sprawdziliśmy i wszystko ok. później leżeliśmy i wszedł ze mnie parę razy nie wiem ile możne tak ze dwie minuty. robił po wytrysku siku i myl go ale wiecie.. no cóż na razie nie panikuje chociaż nieco się obawiam i czekam z niecierpliwością na okres. idź na test z krwi będziesz miała pewność.

nie znam sie na waszych sluzach, owulacjach i pochwach ani na penisach i ruchliwosci plemnikow waszych partnerow. idzcie do ginekologa. i jak tam kolejny dzien Madlen? pewnie cisnienie opadlo ;p u mnie to samo co zwykle, walka o ubieranie sie rano, wstawanie i ryk, ze nie chce do przedszkola. strasznie mnie irytuje, ze Kuba mowi do mnie mamo tylko wtedy, gdy piski, krzyki i placz juz nie dzialaja, a tak to zawsze Aśko, Aśku, bo tak do mnie wszyscy mowia, nie wiem jak go tego oduczyc...

tak emocje opadly juz calkowicie.:) ehh... wydaje mi sie ze nie powinnas reagowac gdy Kuba zwraca się do Ciebie po imieniu.. w koncu sam zauwazy ze cos jest nie tak.. ale takiemu maluchowi ciężko jest cos wytlumaczyc.. one lubią robic na zlosc.

Gość opowiem Wam swoją historię
Madlene ja miałam tak... nie przyszedł jeszcze dzień spodziewanej miesiączki, ale podejrzewałam, że mogę być w ciąży. chya jakiś tydzień przed spodziewana miesiączką zrobiłam test. wyszły dwie kreski, ale ta jedna była bardzoo słaba. Chciałam ten wynik potwierdzić badaniem z krwi więc poszłam do laboratrium, zrobiłam krew na cito i jeszcze tego samego dnia miałam wyniki- odbieram a tam wynik negatywny czyli brak ciąży. Dwa dni później zrobiłam kolejny test (domowy z moczu) dalej wyszły dwie kreski ta druga była słabsza ale widoczna "gołym okiem" poszłam na krew jeszcze raz---> dalej wynik negatywny. nie wiedziałam o co chodzi... już po dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam ponowny domowy test i już była druga kreska mozno widoczna. Poszłam do lekarza, zrobił usg ztwierdził 5 tydzień ciąży... kilka dni później trafiłam do szpitala z krwawieniem, bo poroniłam i dopiero jak w szpitau zrobii mi beta hcg to było ciążowe (natomiast i tak już spadało bo nastąpiło poronienie). więc wytłumaczcie mi jak to możliwe ze taki domowy test który jest zdecydowanie mniej czuly wykryl ciążę, a test z krwi nie?? więc zrób lepiej jeszcze raz zwykły test z moczu i idź do lekarza.

Oo..jestem w szoku!. byłam przekonana że test z krwi jest zupełnie 100procentowy. może masz racje, powinnam zrobić jeszcze jeden test ciążowy(domowy). ogólnie to wczoraj powinnam dostać okres.(tak by wypadało) ale jakoś nie przyszedł.. ale naprawde dziwi mnie ze to zwykły test miał racje. zmartwiło mnie to..:( a lekarz wytłumaczył Ci, dlaczego tak się stało..? Czemu to domowy test miał racje, a nie beta??

CZEŚĆ. MAM DO WAS PYTANIE. MOŻE OD POCZĄTKU. OD 3 LAT STARAMY SIĘ O DZIECKO. 3 LATA TEMU MIAŁAM CIĄŻĘ MARTWĄ. W LISTOPADZIE UBIEGŁEGO ROKU ZDIAGNOZOWANO U MNIE ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW. MIESIĄCZKA SPÓŹNIA MI SIĘ JUŻ 4 TYGODNIA. CZY JEST MOŻLIWOŚĆ, ŻE JESTEM W CIĄŻY JEŚLI BĘDĄC NA WIZYCIE W STYCZNIU LEKARZ POWIEDZIAŁ MI ŻE CYKL JEST BEZOWULACYJNY. CZY TO MO0ŻLIWE. JUŻ SAMA NIE WIEM A NIE CHCE SOBIE ROBIĆ NADZIEI.

moze w laboratorium sie nie przykladaja do swojej pracy. dla mnie to dziwne, ze test wykrywa, a badania w laboratorium nie ;/ ych... przykre to... nawet Madlen nie wiem co byc zrobila na twoim miejscu. moze zrob test jeszcze jeden? kurde...

wiesz.. czasami lepszą niespodzianką jest gdy przypadkiem dowiadujesz się ze jestes w ciąży(mimo złych wyników)..niż gdy starasz się o dziecko jakiś dłuższy czas-wyniki są pozytywne..a i tak okazuje się ze nic z tego. wątpie zeby w moim przypadku byłoby jak u koleżanki która wczesniej pisała..chociażby dlatego ze mój wynik bety wynosił 1.20..a.powyżej 5 jest ciąża. także nawet nie zbliżałam się do normy "zaciążonych";)

smutne, ze niektore kobiety tyle sie staraja o malenstwo. :(

lepsze to niz nie miec warunkow i wychowywac dziecko. nie kazdy jest gotowy na dziecko.

nie wiem... ja właśnie zaczęłam podejrzewać że to laboratorium się pomyliło bo w domowych testach były dwie kreski. Potem po usg lekarz nie kazał mi robic hcg. Natmiast wiem że potem ono urosło bo w szpitalu mi robili, z tym że powoli i tak spadało bo nastapiło poronienie, natimiast było "ciążowe". Jak za pierwszym razem robiłam hcg z krwi robiłam to w prywatnym szpitalu- gdzie opinia jego jest bardzo dobra. Zrób test jeszcze raz z moczu i zobacz czy jest druga kreska czy nie ma nic. i wtedy będziesz miała większą pewność.

to jest tak, ż eten test domowy wykrywa stężenie beta hcg. więc jak ciążą jest bardzo wczesna to ta kreska może byc bardzoo jasna wręcz niezauważalna. i jak za pierwszym razem zrobiłam była bardzo słaba, natomiat jak powtórzyłam poźniej byłą coraz wyraźniejsza co oznaczało, że ciąża dojrzewa.

Witam u mnie też było podobnie zrobiłam test 5 dni przed @ początkowo pojawiła się jedna kreska a po ponad godzinie druga kreska słaba ale widoczna.Teraz jestem w 6tyg ciąży i jestem bardzo szczęśliwa.

Gość opoweim Wam swoją historię
to że okres przyszedł nie oznacza braku ciąży...

no ale skoro beta była ujemna..nawet nie w wyższej normie i dostałam okres no to prosze..

Witam! Mam 21 lat i ostatnio po raz pierwszy współżyłam z chłopakiem...Mam głupie pytanie, ale jestem straszną panikarą i wolałabym się kogoś poradzić. Jeśli wytrysk nastąpił 10 minut przed współżyciem po czym podczas sexu nie doszło do wytrysku , a dzień później dostałam miesiączki czy możliwe jest to abym zaszła w ciążę?

Witam! Mam 21 lat i ostatnio po raz pierwszy współżyłam z chłopakiem...Mam głupie pytanie, ale jestem straszną panikarą i wolałabym się kogoś poradzić. Jeśli wytrysk nastąpił 10 minut przed współżyciem po czym podczas sexu nie doszło do wytrysku , a dzień później dostałam miesiączki czy możliwe jest to abym zaszła w ciążę?

Aldonawaga zacznijmy od tego czy miałaś dni płodne? po drugie Twój chłopak mógł mieć plemniki na członku;] hmm..chociaż różnie to bywa, bo znana jest mi teoria ze plemniki na powietrzu obumierają. poza tym skoro dostałaś okres to chyba jest ok taak?...no i w najgorszym wypadku proponuje zrobić test.

Dostałam miesiączki dzień po tym ekscesie więc nie wiem czy jest wszystko ok. Czytałam, że wtedy są dni nie płodne mam bardzo rozregulowany cykl miesiączkowy.

moja koleżanka też dostała okres dzień po współżyciu- w ciąży nie jest..także spokojnie..:)) zostać mamą mimo wszystko jest bardzo trudno..:)