Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

1c

jestem biedna a marze o podrozy po Afryce to obsesja

Polecane posty

Gość z innej planety
Co masz zamiar tam jesc ? Co masz zamiar tam jesc za niska cene jesli wycieczka ma byc tania ? Co masz zamiar tam jest za niska cene jesli wycieczka ma byc tania tak aby bylo to swieze, przyswajalne dla Twojego systemu i nie mialo w sobie parazytow czy bakterii np dyfterytu czy tyfusu ? Gdzie i co chcesz zwiedzac? Gdzie i co chcesz zwiedzac tanio ? Gdzie i co chcesz zwiedzac tanio tak abys jednoczesnie miala caly czas oslone od komarow roznoszacych malarie i zapalenie opon mozgowych ? Wystarczy czy mam pisac dalej?

Gość ja bylammm
ja byłam niedawno w Kenii. Polecam!!!byłam 2 tygodnie, tydzień wykupiony z porządnego biura, to jakieś 6 tys. zł...

Gość mam ogromny problem
czy moze ktos w bardzo logiczny sposob wytlumaczyc autorce - ze aby spelniac marzenia niezbedny jest kapital. Ja mam marzenie. Jestem biedna. Do tego aby zrealizowac marzenie - generuje kapital. Calkowity koszt mojego marzenia - to 10. 000 pln. Nie uzalam sie jednak nad soba - jedynie jestem skoncentrowana na tym jak generowac jeszcze wiekszy kapital :) Proste :)

Gość Sominija123456
Mozna jesc i to dobrze i duzo zdrowiej. Polska kuchnia jest ciezka i niezdrowa. Polska kuchnia jest taka ze podziwiam ludzi co to trawia.

Gość ja bylammm
Nie przesadzajmy jak się jedzie w zorganizowanej grupie, to prawdopodobieństwo jakiś niebezpieczeństw jest znikome...

Gość acaaca
a co sądzicie o Etiopii?

Gość ja bylammm
Byłam w Afryce, niedawno wróciłam, tak ją sobie wyobrażałam i się nie zawiodłam.

Gość ja bylammm
Z tego co mówię Kenijczycy Somalia jest najniebezpieczniejsza, jak dla nich...

Gość acaaca
jaka jest Etiopiaaaaaaa?

Gość Sominija123456
Maja popsute zeby, zoladki, watrobe i czesto hemoroidy i nie wiedza dlaczego ?Ale Afryki sie boja.

Gość ja bylammm
Po pierwsze, ze słońcem można skutecznie walczyć kremami, okularami, czapkami i odpowiednim ubraniem, nikomu rozsądnemu słonce nie zaszkodziło..Z klimatem jest różnie zależy gdzie się jedzie...nie wszędzie jest bardzo gorąco. No i co ciekawe bardzo rzadko ludzie tam skarżą się na problemy żołądkowe, mówię o tych co jedzą w hotelach...

Gość ja bylammm
Szczepionki można zrobić bez problemu, tylko to spory wydatek, ale nie radzę na tym oszczędzać, no i lek przeciw malarii też tani nie jest...

Gość ja bylammm
Tak jadąc na wycieczkę zorganizowaną ma się czas dla siebie, jedzie się przez wioski, widać prawdziwie życie. Tzn. ja nie byłam w tylko w hotelu, bo to bez sensu...

Gość Sominija123456
W Etiopi , przede wszystkim sa ludzie sympatyczniejsi, normalni i pomocni i serdeczni. Zyja bardzo rodinnie. Wszystko ma swoje za i przeciw. Ale wystarczy sobie zadac proste pytanie ilu poza Polakami spedza urlop w Polsce ?? Garstka , raz i nie wiecej, dlaczego ???

Gość ja bylammm
do kenii nie są obowiązkowe szczepionki, tylko zalecane do Tanzanii są obowiązkowe m.in. przeciwko żółtej febrze. Ja brałam lariam na malarie i jeszcze jest malarone, za dwa opakowania dla 2 osób zapłaciłam 470 zł.

Gość ja bylammm
ja jechałam do Kenii głównie na safarii i było wspaniale...

Gość ja bylammm
wiesz nie wiem. z tego co mi wiadomo, to te dwa co napisałam powyżej głównie zapisują. ja dostałam na lariam receptę od lekarza gdzie poszłam na szczepionki.

Gość ja bylammm
wiza po przyjedzie na lotnisku wydają 25 USD od osoby. tani nie jest taki wyjazd, jakieś 12 tys. zł za 2 osoby, na 2 tygodnie, w tym tydzień objazdówki, tzn. głównie safarii. wejdź sobie np. na stronę itaki i zobacz, tam masz dokładnie.

Gość ja bylammm
no ale moim zdaniem naprawdę warto, co zupełnie inny świat, zresztą to też było zawsze moje marzenie pojechać na safarii.

Gość .. ... ...... ....
jest jeszcze jeden lek i moze byc stosowany jako lek antymalaryczny, "Arechin" koszt buteleczki oklo 5 zl. Brałam go osobiscie jestem zdrowa (mimo kilku ukaszen komarow) i znam osoby, ktore tez go stosowaly i na malarie nie zapadly :)

Gość ja bylammm
teraz tak jest pora sucha, więc prawdopodobieństwo zachorowania na malarie jest bardzo małe, tym bardziej jak się stosuje jeszcze preparaty przeciwko komarom...

Gość ja bylammm
proszę bardzo :)

Gość Geralt22
Ciekawe podpowiedzi na tańsze podróżowanie masz gotowe wraz z konkretami na portalu www.pintrip.pl . Ja tutaj znalazłem za kilka stówek wyjazd na Cypr w sezonie (lot plus hotel). Znajomi płacili grubą kasę biurom podróży, a ja sobie z rodzinką poleciałem samodzielnie i tę kasę co bym musiał wydać na biuro to roztrwoniłem na atrakcje już na miejscu ;>

Gość Kamila Rosik
Polecam TANIE PODRÓŻOWANIE. Możesz zaoszczędzić na wielu rzeczach. Po pierwsze, możesz zacząć od Eu. Skorzystaj z tanich linii autobusowych ECOLINES. Ja z nimi jeżdżę i dzięki temu mogę wydawać więcej w miejscach, które odwiedzam. Zaglądnij sobie na ich facebooka, bo mają tam dobre promocje :) https://www.facebook.com/ECOLINES/

Gość gość
ja bym sie bala jechac do Afryki ale fakt że to piekny kontynent, pomarzyc sobie można..

Gość gość
Jest sporo bezpiecznych miejsc w Afryce, do których można się wybrać.

Gość gość
Wyjazd do Afryki to świetny pomysł. Sama pojechałam tam z biurem podróży www.lachmanski.pl Biuro zapewniło mnóstwo atrakcji oraz bezpieczny pobyt. Ja spędziłam dwa tygodnie w Republice Południowej Afryki. Najfajniejszym punktem podróży było chyba prawdziwe safari w rezerwacie Entabeni.